1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. Alene på interrail - er det dumt?

Alene på interrail - er det dumt?

Mettemusen

Mettemusen

344 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Hejsa.

Jeg har længe gået og vist at jeg skulle på interrail her i slutningen af juli.

For dem, der ikke ved, hvad interrail er, er det sådan en slags backpacker-rejse, hvor du har ubegrænset adgang til alle toge i Europa i en måned og på den måde selv kan sammensætte din rejse. Tilgengæld bor man ofte på vandrehjem og lignende fordi hoteller i 30 dage simpelthen bliver for dyrt.

Jeg skal afsted mutters alene. Jeg har da før været lidt nervøs, men har primært bare glædet mig, og tænkt at det blev fedt at stå 100% på egne ben. Og jeg synes da selv at jeg er rimelig fornuftig og kvik, og jeg er iøvrigt ikke typen, der behøver se specielt udfordrende ud med korte nederdele osv, eller drikke mig stiv og feste. - Jeg rejser for at se serværdigheder!

Men mens jeg googlede efter ting, jeg kunne se, så jeg noget om et sted, der var ret berygtet for kidnapning og mord på turister! Og så begynder jeg jo lidt at tænke på den der film "Hostel"... Jeg VIL afsted, og jeg glæder mig også... Men er pt. ret nervøs for det... Er der nogen, der har erfaringer med at rejse alene i Europa, der vil dele deres erfaringer? Og nogen der har råd og/eller holdninger til min tur? Er det helt hul i hovedet at rejse alene?

Mettemusen

Mettemusen

344 indlæg
 • Skrevet

Hov, lige for at få det på det rene: Det er ikke det ene berygtede sted, jeg nødvendigvis VIL til, det er selve turen, jeg meget gerne vil på... Jeg har ikke umiddelbart planer om decideret at opsøge suspekte steder, men har egentlig heller ikke lyst til at lade mig bremse af rygter...

Mettee

Mettee

0 indlæg
 • Skrevet
Deleted
Fenja

Fenja

1 indlæg
 • Skrevet
Deleted
Rødstrømpen

Rødstrømpen

0 indlæg
 • Skrevet
Deleted
Mettemusen

Mettemusen

344 indlæg
 • Skrevet

Dejligt med nogle råd og erfaringer. Bliver selvfølgelig gladest for de positive erfainger, haha, men sætter du også pris på bekymringerne. Tak for det.

Er nu overhovedet ikke bange for at blive bestjålet. Det er pisseærgerligt, hvis det sker, men det er ikke dét jeg frygter. Jeg tænker mere a at blive kidnappet og få solgt mine organer eller tortureret. Men synes selv det lyder lidt fjollet, når jeg nu skriver det. Hehe. Men altså der ER jo folk, der forsvinder. Så det bekymrer mig da. Men det er rart at høre at jer, der har været afsted har set mange rejse alene.

Vil egentlig umiddelbart helst rejse alene (bortset fra det med sikkerheden) fordi jeg netop gerne vil udfordre mig selv, og opleve den der totale frihed. Men nu må vi se... Jeg må jo tænke over det. Og i mellemtiden sætter jeg i hvert fald pris på alle erfaringer og meninger!

Anonymous

Anonymous

148447 indlæg
 • Skrevet

En forskræmt lille "fugleunge" er nok også nemmere at løbe om hjørner med, end en kvinde, der virker selvsikker og stærk.
Der er altid en risiko for at blive overfaldet! - også herhjemme i Danmark! Og så længe du husker at være fornuftig, og fx ikke være for meget ude om aftenen, så ville jeg da personligt selv løbe den "risiko" frem for at holde mig tilbage for en masse oplevelser. For intet i livet er sikkert - heller ikke herhjemme.

Anonymous

Anonymous

148447 indlæg
 • Skrevet

Hej

jeg har rejst alene i Australien og det var intet problem - og der var altid nogle at snakke med på vandrehjemmene. Eneste forholdsregl jeg tog - var at jeg startede relativt tidelig om morgen for ikke at skulle forsent tilbage til vandrehjemmet.
Man lærer en masse og bliver selvsikker på en helt anden måde - og man kommer langt med sund fornuftig. Jeg gjorde tit det at jeg sprugte på vandrehjemmet jeg boede om der var nogle områder jeg skulle holde mig fra som alene pige - ofte ville de så nævnte enkle byområder, du måske alligevel aldrig ville have besøgt eller enkle metro stationer om aftenen.

Eneste minus er at du ikke har nogle at dele oplevelsen med når du kommer hjem, men synes det bliver opvejet af alle de mennesker man møder - synes det er meget nemmere at falde i snak med folk på vandrehjemmene, når man rejser alene.

Noget der måske kan berolige din mor - er at du ikke færdes andre steder, end de lokale piger vil gøre.

God tur

Anonymous

Anonymous

148447 indlæg
 • Skrevet

Heej, min søster og jeg har snakkede om at vi gerne ville på interrail men er det meget dyrt eller?

Mettemusen

Mettemusen

344 indlæg
 • Skrevet

xDina sagde:

Heej, min søster og jeg har snakkede om at vi gerne ville på interrail men er det meget dyrt eller?

Billetten koster 3035 for 30 dages ubegrænset færden, hvis du er under 26. Hvis du er over, så koster det noget mere, men du kan også få det billigere, hvis du f.eks. kun er afsted i 22 dage, eller hvis du begrænser dig mht. hvor meget du vil rejse. Der er en del forskellige muligheder. Det der bliver dyrt er nok nærmere "forbrug" mht. steder at sove og hvad I spiser og evt. køber og så indgangsbilletter til diverse seværdigheder. Og jeg ANER ikke, hvad det løber op i, haha. Jeg satser på at kunne klare mig med 5000 men aner ikke om det er totalt urealistisk eller om det nærmest er luksus...

Og dejligt med flere erfaringer, tusind tak folk! Bliver mere og mere tryg og frisk på det. Og god idé med at spørge vandrehjemmene om der er steder man bør undgå og at komme tidligt afsted. Havde nu heller ikke planer om at vandre rundt sent om aftenen, men der er jo heldigvis også lyst forholdstvist længe her om sommeren.