1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Break down

Break down

Noora123

Noora123

43 indlæg
  • Skrevet
Hej alle sammen.... Skriver her fordi jeg ikke ved hvem jeg ellers skal gå til og + så kan jeg få andres synsvinkel. Jeg har her de sidste par dage følt mig meget trist og har bare kun haft sorte triste tanker.... Jeg har en sød kæreste og jeg elsker ham mega højt! Han betyder alt for mig men her de seneste dage har mine tanker bare været "hvad nu hvis jeg mister følelser for ham" eller "burde jeg slå op".... Jeg aner ikke hvorfor og er så ked af det for jeg vil jo ikke gå fra ham men har bare haft paranoia på og mit hoved har bare kørt dit eget løb for det jo ikke det jeg føler.... Samtidig tænker jeg meget på hvad jeg skal med uddannelse for jeg er ikke på en nu og aner ikke hvad jeg vil.... Jeg føler mig så alene i verden og her til aften er der bare blevet meget være for jeg har bare stor tudet.... Jeg aner ikke hvad der sker med mig, er jeg ved at blive deprimeret? Er det normalt at man kan have sådanne dage? Har nogen af jer haft det sådan? Er så ked af det især omkring det med min kæreste for vil jo ikke have de tanker men de er der bare hele tiden....
Smilepigen

Smilepigen

13 indlæg
  • Skrevet
Det er skam helt normalt at have dage med breakdowns. Alle har dem. Det lyder som om du også har rigtig meget at tænke på og beslutninger der skal tages. Men husk at du ikke skal presse dig selv for meget. Det er nemlig helt okay ikke at vide, hvilken uddannelse man skal tage. Der er jo mange muligheder. Det handler om at tømme hovedet en aften og sætte sig ned og kigge på hvad man har af muligheder. Da kan du danne dig et overblik, måske plukke et på ting ud der lyder spændende, og så tygge lidt på dem i noget tid. Der er absolut ingen stress, og der kommer ikke noget godt ud af forhastede beslutninger, så tag den tid du behøver. Ang. Din kæreste. Måske skulle du snakke med ham? Fortælle hvordan du har det? Alle kan have sådanne tanker, man ikke forstår hvor kommer fra. Så måske skulle du bare fortælle ham det, så i kan snakke om det. Måske kan han hjælpe.
culpa

culpa

561 indlæg
Nej, alle har dem ikke. Jeg har aldrig nogensinde haft det sådan. Jeg synes, at hun skal gå til lægen.
Lani

Lani

64 indlæg
  • Skrevet
Det er ikke fordi man skal gå rundt og være mega glad hele tiden, men man skal også passe på man ikke falder ned i et sort hul. Jeg tror ikke decideret du er ved at få en depression, men jeg vil nødig udtale mig, da jeg ikke har den faglige baggrund på dét område. Jeg synes at fornemme en stigende tendens hos læger, til at udskrive en recept på lykkepiller, hvis man kommer med sådanne klager, og så er det ligesom det. Du skriver det er over et par dage. Står det stadig på? Snak med en god veninde, kæresten eller måske et familiemedlem og få sagt dine bekymringer højt. Hør hvad de har at sige og få hjælp til at håndtere det, i stedet for at gå med det hele selv. Så gør man det også tit meget værre end det i virkeligheden er.
Smilepigen

Smilepigen

13 indlæg
At få breakdowns, er virkelig ikke en reel grund til at besøge en læge. Håber meget det der var en joke.
Smilepigen

Smilepigen

13 indlæg
At få breakdowns, er virkelig ikke en reel grund til at besøge en læge. Håber meget det der var en joke.
contrast

contrast

1684 indlæg
Hvorfor skulle det være en joke?
Bamsefar

Bamsefar

187 indlæg
  • Skrevet
Lad mig starte med at gætte på at du er.... max 20 år. Du studerer, du har eller har haft gode karakterer, normalt. Kæresten har du været sammen med i over 3 måneder, måske er du lige flyttet hjemmefra, og tankerne opstod første gang inden for den sidste måned eller to ? Hvis jeg rammer ca 4 ud af 5 her, så er det du oplever ganske simpelt stress, og normal vinter depression. Det kommer muligvis fra forventningspres. Du tror på at du kan alt, og så oplever du at der er nogle ting der bare er svære, og det bliver ikke lettere af at du ikke får den energi og vitalitet der følger med når solen skinner (både bogstaveligt, og i overført betydning). Der er ting der forandrer sig. Og det er 100% normalt. Men vildt vanskeligt at forholde sig til. Når man er ung, så er der bare mange ting der ændrer sig i ens liv. Og måske også i dit forhold til din kæreste. Når han har været i dit liv i et stykke tid, så falmer forelskelsen, og hvis ikke den erstattes af kærlighed, så begynder man at tvivle på hvorfor man er sammen. Nogle gange så tvivler man alligevel, fordi man er vant til at være forelsket og ikke forstår forandringen. Det samme gør sig gældende når man flytter til et nyt sted, får nye fag i skolen, eller forsøger at danne nye sociale relationer. Det vigtigste råd jeg kan give dig her, er at kigge på hvad du har, og hvad du er glad for, og fokuserer på det. Ignorér fremtiden, den skal s'gu nok dukke op af sig selv. Oplev glæden ved de ting der er fede i dit liv, de ting du har kæmpet for, eller bare generelt nyder godt af, inklusive din kæreste. Hvis der er lidt mand over ham, så vil han ELSKE muligheden for at sige "det skal nok gå, vi klarer den sammen". Og når du skal noget nyt, så prøv at nøjes med at få tingene til at lykkedes, istedet for at få tingene til at være helt perfekte. Godt nok er godt nok.
culpa

culpa

561 indlæg
Det er ikke en joke. Og jo, det er selvfølgelig en reel grund til at gå til lægen, da de rent faktisk kan komme med et kvalificeret løsningsforslag.
Smilepigen

Smilepigen

13 indlæg
Hun skriver, at det “kun” har stået på et par dage, og derfor mener jeg ikke hun skal gå til lægen med det. Hvis det bliver ved, og hun simpelthen ikke kan komme op af det sorte hul hun desværre er landen i, kan hun med fordel søge hjælp, og da tror jeg en psykolog er et godt sted at starte.

Mest populære tråde