1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. DILEMMA!!! Tage skiftet for min kæreste eller s...

DILEMMA!!! Tage skiftet for min kæreste eller satse forholdet og blive i Kbh.

Inam

Inam

10 indlæg
 • Skrevet
Jeg vil studere antropologi til sommer men spørgsmålet er hvor... i Kbh har jeg lejlighed, familie og venner tæt på samt et fantastisk job med fremtidsmuligheder. Jeg har dog en kæreste i Århus der trækker. Så valget står mellem at få en fremtid med ham og mit drømmestudie i Århus eller at få mit studie og fremtid i Kbh.. han har ikke mulighed for at tage skiftet herover, så det er mig der står med valget. Vi har kørt langdistance i et halvt års tid men det har ingen af os intentioner om at blive ved med. Jeg har allerede boet i Århus i 3 mdr. Ca og har det godt nok med byen som udgangspunkt. Synes bare det er meget at flytte herfra, men på den anden side vil jeg heller ikke miste ham. Håber i vil komme med jeres tanker.
gitte345

gitte345

557 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Det lyder som om, du inderst inde har taget beslutningen om at blive i København. Ud fra hvad du skriver er det lidt svært at forstå, hvad der holder dig tilbage fra at flytte til Århus...så når du nu er så meget i tvivl alligevel, så tror jeg ikke, at du inderst inde har lyst eller tør.
Lani

Lani

64 indlæg
 • Skrevet
Hvis det var mig tror jeg ærlig talt jeg ville blive i København... I har kun været sammen i et halvt år hvis jeg læser rigtigt. Hvis det går galt og i bor sammen i Aarhus, så er du lidt låst. Langt fra din familie og venner. Selvfølgelig kan du få nye venner, men i starten kan det godt være lidt ensomt. Du lyder som om du er super glad for København, og selvfølgelig kan Aarhus også blive godt, men det kommer til at tage noget tid. Jeg opgav selv et super fedt sted at bo, for at flytte sammen min kæreste (nu mand) og det første laaange stykke tid sukkede jeg efter området hver gang jeg kørte forbi, og fortrød egentlig lidt inderst inde at det var gået så stærkt (efter 9 mdr). Jeg er glad for hvor jeg er nu, men det tog altså et godt stykke tid. Det kan godt tære på et forhold, hvis du flytter over til ham og egentlig savner København helt vildt.
Inam

Inam

10 indlæg
 • Skrevet
Mange tak for svar! Måske har det lydt lidt forkert i min tidligere besked, for jeg har på ingen måde taget et valg endnu. Det eneste der reelt holder og tilbage fra Århus er fremtiden tror jeg. Jeg står først til at flytte til Kbh nu her i februar, så jeg skal starte på ny ligemeget om det bliver i Kbh eller Århus jeg skal studere til sommer. Og det eneste der holder mig fra Århus er egentlig mest fremtiden ift. Bl.a. Jobmuligheder. Jeg er 21 år så om jeg tager et par år derovre og det så f.eks. Ikke går mellem os, så har jeg massere af tid foran mig. Jeg ved egentlig ik helt hvad der holder mig fra det lige nu, og synes også det ville være ærgerligt at give slip på ham da jeg på ingen måde har lyst til et liv uden ham. Jeg synes det hele er så svært at forholde sig til, og jeg tror også jeg ville ærger mig over ikke at tage chancen med ham. Der er bare så mange ting i det... men hvad fik dig til at tage skiftet @Lani? Hvilke overvejelser havde du? :)
gitte345

gitte345

557 indlæg
 • Skrevet
Jeg har det lidt pres med folk, der er dødangste for at forlade deres by, også selvom det er København. Jeg tror, det er mega sundt at bo forskellige steder i Danmark og i udlandet, så når du er så ung, så prøv det da af. Du kan altid vende tilbage til Kbh om 10 år. Århus er en virkelig hyggelig og smuk by, og det kan sagtens være, du bliver gladere for den end Kbh, det er jeg selv og har boet begge steder i 5 år.
Inam

Inam

10 indlæg
Endnu engang tak for svar! Sådan har jeg det dybest set også. Jeg tog selv springet fra (Solrød hvor jeg boede med mine forældre) til Århus sidste sommer grundet studie. Jeg blev forelsket i byen og livet der og så self også min nuværende kæreste. Situationen er så bare den at jeg sluttede hjem igen efter nogle måneder da studiet slet ikke var mig og så fik jeg nærmest med det samme tilbudt denne leje-lejlighed som jeg overtager her d. 1. Februar. Det var egentligt tænkt som en ny start i Kbh med studie osv, men nu går det bare op for mig hvor lidt jeg vil undvære ham i min hverdag plus jeg reelt kan få mit drømmestudie begge steder. Og det at vælge Kbh til er så samtidig lidt at vælge ham fra, som jeg ser det... men Gitte345 hvordan har du haft det med at bo begge steder og hvad har fået dig til at flytte frem og tilbage?
Inam

Inam

10 indlæg
En anden faktor i det er også at jeg inderst inde også er lidt bange for at skuffe mine forældre... de har travlt med at fortælle om deres meninger lige pt. og kommentarer såsom "du er så sej at du ikke tager dine beslutninger ud fra din kæreste, men tænker på dig selv i stedet"... det kan jeg bare ik helt forholde mig til.....
gitte345

gitte345

557 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Jeg er fra Jylland og startede derfor i Århus. Så flyttede jeg til Kbh og boede der i 5 år og læste cirka det samme som du skal til. Jeg blev stresset af byen, af mentaliteten og det at skulle flytte rundt pga korte lejeperioder. Så flyttede jeg til Århus igen. Jeg synes, at Århus er hyggeligere og varmere. For mig er Kbh lidt for koldt og jeg er ikke så meget til, at hjemløse, alkoholikere etc får lov at ligge på gaden og så skal man bare gå forbi. Jeg synes, der er mindre af det i Århus. Og så er der bare mega smukke strande, natur ved Moesgård og et mere intellektuelt miljø, fordi der er enormt mange studerende, mere fokus på hjerne og mindre på tøj og make-up. Og så er der kommet mange lækre steder, barer, bibliotek efter, at Århus har været kulturby. Man kan jo tage til Kbh ret ofte. Selvom det ikke holder med din kæreste er det sundt at prøve flere steder af. Jeg griner altså lidt når københavnere græder, fordi deres arbejdsplads flytter fx. Kom nu lidt ud i det her liv. Prøv at bo forskellige steder, Jylland, Fyn, Kbh, Øerne og så lidt i udlandet også.
Inam

Inam

10 indlæg
Jeg er meget inspireret af din måde at se på det på! Jeg har samme indstilling til det hele. Har du så læst i både Kbh og Århus? Hvad er sådan dit intryk af forskellen mellem studiestederne? :)
gitte345

gitte345

557 indlæg
 • Skrevet
Jeg har kun læst i København. Jeg ved simpelthen ikke, hvad forskellen er. Jeg tror generelt, at den der angst for ikke at læse det rigtige sted er noget man tænker på, når man er helt ung. Det hele kommer jo an på, hvad man laver og udretter, når man kommer ud og arbejder, altså selve resultaterne bagefter. Tror bare du skal følge dit hjerte og tænke mindre rationelt.

Seneste tråde