1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Gravid - hormonforstyrrende stoffer?

Gravid - hormonforstyrrende stoffer?

jesjen11

jesjen11

1 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Jeg er i den herlige situation, at jeg skal være mor om 6 måneder. Min kæreste og jeg glæder os helt vildt, og vi gør alt, hvad vi kan for at forberede os. På det seneste er jeg så faldet over en del artikler om hormonforstyrrende stoffer, og jeg må tilstå, at jeg er blevet lidt skræmt. Skal jeg være helt ekstremt opmærksom på det forhold? Hvor farligt er det egentligt? Tænkte/tænker I meget over at bruge de rette cremer og så videre? Man ønsker jo det bedste for sine børn, og jeg vil have det så dårligt med, at hvis mit barns udvikling er blevet påvirket af, at jeg har taget nogle tvivlsomme beslutninger. Jeg har primært brugt de produkter, som jeg plejer at bruge, og det er altså ikke alle, der er svanemærkede der, men jeg er også først lige blevet opmærksom på, at det er et problem nu... Bør jeg udskifte de tvivlsomme produkter, eller er jeg overforsigtig??
Natalie.

Natalie.

3 indlæg
  • Skrevet
Jeg vil forslå gennem graviditet kun at bruge produkter, som er svanemærkede og astma-allergi-mærkede. Svanemærkede produkter kan jo også indeholde forskellige parfumestoffer, hvilket heller ikke er naturligt for kroppen. Det er ikke som sådan farligt med parfumerede produkter, men der er jo alligevel en langt større risiko for allergi senere hen. Hormonerne er derimod det der styrer alle de forskellige fysiologiske processer i kroppen, og derfor er der mange forskellige ricisi for barnet. Så jeg vil klart fraråde produkter med hormonforstyrrende stoffer!
CecilieJensen

CecilieJensen

3 indlæg
  • Skrevet
Jeg erklærer mig enig med Natalie. Denne artikel om hormonforstyrrende stoffer inddrager en del ny forskning og udpensler meget fint, hvorfor man bør afholde sig fra produkter, hvori der er hormonforstyrrende stoffer. I stedet skal man, som også Natalie bemærker, forsøge at finde alternativer, der er svanemærkede. Det er tilsyneladende stadigvæk et lidt ubelyst felt på nogle områder, men jeg ser virkelig ingen grund til at tage chancer, så hellere være overforsigtig. Man ønsker jo det bedste for sit barn!
existencia

existencia

452 indlæg
  • Skrevet
Der findes altså også mange fine produkter, som ikke er svanemærket eller lignende, da disse mærker koster penge at modtage. Så umiddelbart er det bedre at få styr på, hvilke stoffer, der er hormonforstyrrende og derfor bør undgås :)

Mest populære tråde