1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Navnemærker i børnenes tøj

Navnemærker i børnenes tøj

Maria Hanna Hansen

Maria Hanna Hansen

10 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hej med jer. Jeg vil lige dele et godt råd, der kom i forbindelse med en oplevelse jeg har haft. Det drejer sig om navnemærker i tøjet. Normalt har jeg altid ”bare” skrevet mit barns navn i tøjet med en tusch eller kuglepen, og det har også altid fungeret fint for mig. En dag fik jeg dog kigget i noget af det tøj, som jeg tidligere havde skrevet navn i, og opdagede, at navnene ikke længere var tydelige. Jeg ved ikke, om de tuscher og kuglepenge jeg har brugt til at skrive navn med, ikke har været af god nok kvalitet, men i hvert fald var navnet væk. Og som de fleste har oplevet, så kan tøj forsvinde på rekordfart i en daginstitution. Nogle gange skulle man næsten tro, at det var børnene selv der gemte det for os, eller at der var nisser på spil.

For at undgå det, prøvede jeg så at se på nettet, hvad der fandtes af kreative måder, at markere de ting, der tilhører ens eget barn. Her stødte jeg på navnemærker, som er små mærker der klæber sig til tøjet, og de bliver siddende. På nettet kan man også lave personlige navnemærker, og så findes der alle mulige designs, skrifttyper og farver, så man kan lave sine helt egne navnemærker, og har man flere børn, så kan man også få helt forskellige.

Navnemærkerne viste sig så at have en rigtig god effekt netop for mig. Jeg havde nemlig udstyret mit barns jakke med et navnemærke, hvor der ikke kun stod navn i, men også telefonnummer. Jeg havde investereret i en ret dyr jakke, både fordi den var pæn, men også så jeg var sikker på, at han ikke frøs, når han legede udenfor det meste af vinteren. En dag var de så på en ret lang udflugt med børnehaven, hvor de blev hentet og bragt i bus. Da jeg skulle hente ham om eftermiddagen, kom han ud af bussen med sin fleecetrøje på, men ikke sin nye dyre jakke. Her viste navnemærkerne virkelig at være besværet værd, for en dags tid efter, ringede min telefon nemlig. Jeg fik en mand i røret, der havde fundet en jakke, med et navnemærke i. Så manden stod altså med min søns jakke i hånden, og kunne kontakte mig, fordi jeg havde skrevet mit telefonnummer på navnemærket, og så fik vi hentet jakken. Og juhuu – vi slap for at købe en ny 😊
Supernova1

Supernova1

455 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
.
Emiliemarie

Emiliemarie

1 indlæg
  • Skrevet
Det er nemlig super smart! Jeg plejer at bestille de originale Navnelapper inde fra Navnelapper.dk, og er enormt glad for dem - jeg har ikke børn, men bruger dem på mine egne (og kærestens) ting. De holder på alt fra jakker og sko til termokande og studiebøger. Virkelig små og enklte, og SÅ nemme. Kan kun anbefale det :o)
Signe85

Signe85

1 indlæg
  • Skrevet
Det er nemlig supersmart. Jeg bruger dem både til børnene og har også købt et ark til mig selv, da jeg blev så træt af at have tabt en dyr vante. Jeg har købt dem fra Ikast Etiket, https://www.ikastetiket.dk/toejklistermaerker. Jeg har fx sat et billede på af min datter, så kunne selv kende sit tøj, allerede da hun gik i vuggestue. Jeg tænker også manden godt kunne bruge nogle til hans klatregrej, for ham og kammeraterne kan aldrig huske, hvis der er hvis ;) 

Mest populære tråde