1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. SU, lejlighed, økonomi....

SU, lejlighed, økonomi....

mandouva

mandouva

122 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Hej alle d'damer

Jeg flytter til Århus til sommer for at studere. Har haft lidt svært ved at finde en lejlighed. Ville gerne have en 1værelses, men har set nogle af dem og må indrømme at jeg gerne vil have en ordenlig lejlighed, og derfor gerne betale lidt ekstra til en... Ved bare ikke om det er for meget at forlange her til en start.

En veninde introducerede mig så for et firma som udlejer nogle rigtig gode lejligheder. Det vigtige for mig er at det er et firma som er til at stole på, og det har jeg fået bevist det er da min veninde har boet til leje hos dem i 2 år 2 forskellige steder og har fået indskud og alting tilbage

"Problemet" er at lejligheden (som jeg elsker) koster 5300,- i måneden (inkl varme, el, vand) - (den er 2værelses) og min SU udgør ikke mere end 4700,-

Jeg har fundet mig et studiejob hvor jeg skal arbejde ca. 10-15 timer om ugen og kommer på den konto til at tjene ca. 5000 oveni SU'en.

- Har tænkt mig at søge om boligstøtte for at supplere det. Håber bare jeg kan få det.

UDOVER det har jeg en flink bedstemor som donere 1500 kr til mig i måneden..

Tror i jeg kan få det til at løbe rundt?

Jeg skal ikke ha en TV-pakke, da jeg bare bruger en antenne. Min mobilregning koster 100 kr. Internet betaler mine forældre sådan set for fordi vi har 2 "internet-usb-stik" til ét stks. pris. (Jeg får så den ene med når jeg flytter).

Jeg elsker at bage (boller, rugbrød osv) og går virkelig meget op i at få mest muligt ud af det mad man har, så forventer ikke at SÅ bruge mange penge på mad.

Overvejer også at tage et SUlån oveni, men ved ikke helt.

Vil simpelthen så gerne bo i den lejlighed, men det er jo meget dyrt at være alene om. Mine forældre har også sagt at hvis jeg ikke kan få det til at løbe rundt kunne jeg finde mig en roomie, selvom jeg godt nok er mest interesseret i at bo alene.

Men man kan jo ikke få alt.. Er virkelig i tvivl om jeg tør springe ud i sådan en høj husleje? Skal altså siges at med den lejlighed får man også en del med i prisen. Den er ny osv..

Hvad tror i? Kom endelig med erfaring osv

Puss-y

Puss-y

322 indlæg
 • Skrevet

Jeg står selv i den situation hvor jeg leder efter noget at bo i .. igen ...
Men denne her gang skal der virkelig tænkes .. Jeg starter selv på uddannelse til sommer, og skal leve af SU, jeg kan bare intet finde for syntes simpelthen det er for dyrt ! Når man skal betale for husleje - bus kort - mad - div. udgifter mobil, tv, internet osv .... syntes godt nok de 5300 er MANGE penge !

Mit råd til dig ville være : Lad være med at sætte dig for hårdt i det !
Det er aldrig sjovt at man føler alle ens penge går til husleje + hvis dit job ligepludselig ikke er så sikkert (der evt er nedskæringer) man skal gøre sig mange tanker i sådan en situation .. Men sæt dig ikke for hårdt, så du ikke har råd til 'lidt god mad' engang imellem, eller lidt sjov og ballade ..
Og så du har råd til evt at ligge lidt penge til side hver måned, hvis nu du ligepludselig får en ekstra regning eller skal til tandlægen (og får en dyr regning) .. sådan nogle ekstra ting...

Håber det kan hjælpe lidt..

Whiteout

Whiteout

0 indlæg
 • Skrevet
Deleted
mandouva

mandouva

122 indlæg
 • Skrevet

Tak for svar piger. I har selvfølgelig ret. Det er jo en KÆMPE post med de 5300, men føler bare der følger så mange gode ting med.. åh.. tænke, tænke.....
Og ja, der kan selvfølgelig komme uventede udgifter.

Vil også lige tilføje at de 1-værelses jeg har kigget på har prisen været mellem 3000-4500 i måneden. Så synes stadig lejen er høj, men der er selvfølgelig lidt penge at spare alligevel ved at vælge en anden.

Desuden synes jeg hele det her lejligheds-halløj er en KÆMPE jungle!! Har så svært ved at finde hovede og hale i noget. Men føler at jeg ligesom ved hvad jeg har og hvad jeg får ved at investere i den dyre lejlighed...

Tak for svar. Og endelig bare keep 'em coming!

altidsolskin

altidsolskin

1829 indlæg
 • Skrevet

ville også råde dig fra at tage så dyr en lejlighed, jeg kan knap få det til at løbe rundt med en husleje på 2700 hvor alt er inkluderet. Du skal også lige huske på at man skal betale skat af sin SU...

Fenja

Fenja

1 indlæg
 • Skrevet
Deleted
Anonymous

Anonymous

148447 indlæg
 • Skrevet

Det kan godt ske, at du bare er super heldig, at du har fået et megafedt studiejob til 200 kr i timen, men jeg strejfede bare over, at du skrev, at du fik 5000 kr. udbetalt af et studiejob - er der betalt skat af det? Dit fradrag bliver jo slugt af s.u.

Men hvis du har 6000 kr.+boligstøtte hver måned, så kan jeg slet ikke se, hvordan du ikke skulle få det til at løbe rundt.

Man bliver nødt til, at prioritere i forhold til lejlighed. Da jeg flyttede til Aarhus, var det vigtigste for mig, at det var under 3000 kr. og så så centralt ved uni og byen, men vi prioriterer jo forskelligt, og jeg kan sagtens forstå, at man ikke vil dele med nogen, men så koster det desværre også lidt ekstra.
Jeg valgte bevidst, at bruge af min opsparing de første på måneder, frem for et studiejob. Det var vigtigt for mig, at have masser af tid til at skabe et netværk og falde godt til på studiet, og derudover også bare liiige finde ud af at bo selv. (At handle, vaske tøj og gøre rent tager altså bare tid, før man har fundet en rutine). Jeg fortryder overhovedet ikke, at jeg ikke havde et studiejob til at starte med, jeg synes, at det var nogle penge fra opsparingen jeg har brugt godt.

StrawberryCake

StrawberryCake

0 indlæg
 • Skrevet
Deleted
mandouva

mandouva

122 indlæg
 • Skrevet

Hej igen! TUSIND tak for svar. Er så taknemlig
Vil lige tilføje at jeg starter på HF, hvor jeg får en del merit så det er ikke et universitetsstudie eller noget. Så får jo ikke travlt på studie på den måde. Skal bare ha tid til lektier..

SisterFromAnotherMedister (haha. sjovt brugernavn ) Jeg tjener ca 3000 (efter skat, gennemsnitsligt om måneden altså uden SU) så ja.. det var lige lidt dårligt formuleret af mig. Min opsparing går desværre til indskud og møbler så den er der ikke meget af tilbage når alt først er betalt. Er glad for du nævner det med at priortere for jeg priortere virkelig en god lejlighed højt. Så må jeg jo vinke farvel til et par andre ting (hvis jeg vælger at sige ja til den). Men er bare bange for at fortryde.

Men har siddet og regnet lidt og når alle faste udgifter er betalt er der 4800 kr (med boligstøtte på 600) tilbage om måneden. Det burde da være muligt at leve for de penge. Årh, er bare sådan i tvivl!!! Hvis jeg synes det bliver for hårdt kan jeg jo evt finde en roomie som passer til mig. Eller tvinge min kæreste til at flytte ind ved mig hehe.. Ej...

Tænke, tænke.. Skal først give svar på onsdag.

Er der nogle der har erfaringer med at dele lejlighed?? Er der andre gode ting ved det end at det er godt til økonomien?

Anonymous

Anonymous

148447 indlæg
 • Skrevet

Jeg kan kun sige, at jeg synes du skal lade være. Der findes SÅ mange super fede steder i Aarhus, og de behøver IKKE koste 5300 kr i måneden!

Der kommer med al sandsynlighed en masse uforudsete udgifter.. det er svært helt at kalkulere med forbruget på forhånd! Hvorfor ikke gøre det i omvendt rækkefølge, så du starter i noget mindre (dyrt) og så ekspandere hvis du finder ud af om et års tid, at der er luft i din økonomi til at bo i noget federe??
Der er altså ikke ret mange studerende der bor i "luksus"lejligheder, medmindre deres forældre har foræret dem den - og der er altså også en vis charme over at være fattig! Alle studerende er jo forhelvede fattige, så man er alle sammen i samme båd alligevel

Held og lykke med det, håber du bliver glad ligegyldigt hvilket valg du tager