1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Ungeydelse

Ungeydelse

Cellybean

Cellybean

1 indlæg
  • Skrevet
Jeg har er emne jeg godt lige vil have op at vende. Sagen er den at jeg virkelig er blank om hvorvidt unge over 15 skal have udbetalt ungeydelse på 932 hver måned af deres forældre, har prøvet at Google mig frem men kan simpelthen ikke finde noget hvor der står præcist det jeg vil have svar på. Hvad siger i, skal den unge have udbetalt pengene af forældrene eller er det op til forældrene selv at bestemme om den unge skal have pengene eller ej? Nogen jeg kender siger at det faktisk er en lov, og at unge fra de fylder 15 har krav på de 932kr i ungeydelse, mens andre fortæller mig at det har de ikke??
sss

sss

313 indlæg
  • Skrevet
Det er en ydelse forældrene får til at "hjælpe" med udgifterne på barnet. Jo ældre barnet bliver, jo mindre får de. Det er derfor ikke barnets penge. Men penge til barnet. Hvordan familier så vælger at bruge de penge er helt op til forældrene.
xxmahaloxx

xxmahaloxx

956 indlæg
  • Skrevet
Som sss siger er børn- og ungeydelsen en udbetaling til forældrene for at bidrage med udgifterne til et barn. Pengene gives altså ikke til barnet (dig). Forældrene bestemmer selv hvordan de bruger pengene, og der er intet krav om at de skal bruges på barnet. I min optik er det fint at pengene går til forældrene og ikke til barnet. Det er jo forældrene der står med en lang række ekstraudgifter grundet barnet og ikke barnet der skal betale el, vand, varme, husleje, mad, forsikringer, internet, tv, telefon, licens, osv.
culpa

culpa

529 indlæg
  • Skrevet
Efter lov har man ikke krav på at få pengene. Du har kun krav på selv at kunne disponere over penge, som du selv har tjent.

Mest populære tråde