1. Forum
  2. Debatten
  3. Kærlighed
  4. Er jeg ond eller må jeg gerne være ked af det?

Er jeg ond eller må jeg gerne være ked af det?

SimoneJ98

SimoneJ98

5 indlæg
  • Skrevet
Hejsa. Min kæreste røg, da vi begyndte at ses for 1,5 års tid siden. Allerede dengang snakkede han meget om at stoppe, og i juli sidste år lagde han cigaretterne på hylden. Noget af det, der motiverede ham til at gøre det, var at vi mistede hans stedfar til kræft. Siden har han været fast besluttet på ikke at ryge, og jeg har rost ham til skyerne for det. For en uges tid siden havde vi et skænderi, hvor han efterfølgende kørte ud til en kammerat og var kommet til at ryge. Han fortalte mig det efterfølgende, hvilket jeg er glad for, men jeg gjorde det også klart for ham, at jeg synes, det var dumt. Jeg har set, hvor nemt han kunne lægge smøgerne og hvor glad han var for det. Han sagde, at det ikke ville ske igen. Nu, en uge efter, fortæller han mig så, at han er startet igen. Han har ikke lyst til at stoppe, og jeg føler lidt, at han vælger smøgerne over mig, fordi jeg ved, at han kan undvære dem, men vælger dem på trods af, at han ved, at jeg bliver ked af det. Mest af alt, bliver jeg ked af det, fordi jeg gerne vil have en fremtid med ham. Jeg har altid været modstander af rygning, og vil gerne undlade at mine børn skal vokse op med rygning - og så vil jeg da gerne have min kæreste så længe som muligt, og der hjælper smøgerne heller ikke.. Kan jeg tillade mig at være skuffet og ked af det?
Coldophie

Coldophie

14 indlæg
  • Skrevet

Jeg forstår ikke helt din argumentation for, at "han vælger smøgerne over dig"? 

I min optik kan et andet menneske, om man er mor, far, kæreste, ven osv, ikke bestemme om man må ryge eller ej.
Det er din kærestes krop og han må gøre præcis med den som han vil. Hvis han gerne vil ryge, så kan du ikke gøre så meget ved det og slet ikke bestemme over ham.
Du har sagt din mening til ham og den kan han så vælge at lytte til eller lade vær.
Jeg forstår godt, at du ikke synes det er lækkert, men så må du gøre op med dig selv om du vil din kæreste på baggrund af rygningen eller ej.
Før eller siden må han jo komme til fornuft og hvis ikke, så det hans valg.

Mest populære tråde