1. Forum
  2. Debatten
  3. Kærlighed
  4. Hvordan kan jeg lære at stole på mænd?

Hvordan kan jeg lære at stole på mænd?

Tænksomtype

Tænksomtype

4 indlæg
  • Skrevet
Kære alle, Jeg er så inderligt frustreret og ked af det, og jeg føler mig helt hjælpeløs og uden håb... Sagen er den, at selvom jeg elsker og stoler på min kæreste, så er min overordnede tillid til mænd og at jeg er god nok fuldstændig ødelagt. Min far har hele mit liv være psykisk voldelig, men 6-klasses barne kæreste gik fra mig for en anden og min eks kæreste var mig utro. Alt dette har gjort at jeg nærmest bare har en Forestilling om at det kun er et spørgsmål om tid før min nuværende kæreste går fra mig eller er mig utro fordi jeg ikke er god nok. Han er simpelthen det mest empatiske og støttende menneske, og jeg elsker ham overalt på jorden - og selvom jeg med min fornuft godt ved, at han nok mener når han siger han elsker mig og det er mig han vil bruge resten af sit liv med, så er jeg alligevel bange for at det ændre sig... Jeg snakker åbent med ham om det, men jeg er så træt af at jeg endnu ikke helhjertet har lært at stole på ham, så nu kommer mit spørgsmål: Kender I til noget (hypnose, terapi osv.) der virkelig VIRKER og får mine trust issues helt væk? Jeg har gået i terapi det sidste halve år og det har fået mig til at droppe kontakten til min far, samt acceptere at jeg SKAL stole på ham, men jeg vil bare gerne gøre det uden at skulle minde mig selv om det hele tiden. Det var bl.a. Derfor jeg spekulerede på om hypnose kunne hjælpe? På forhånd tak!
Jonasfrapuls

Jonasfrapuls

119 indlæg
  • Skrevet
Tid og dialog. Sådan en opvækst er ikke noget der repareres på et halvt år. Det kan jeg tydeligt huske fra min x.
Tænksomtype

Tænksomtype

4 indlæg
  • Skrevet
Jeg gået hos DMV i Århus fra jeg var 11 til jeg var 18 og samtidigt forskellige psykologer og terapeuter. Herefter har jeg også prøvet alternativ behandling, men det sidste halve år har jeg gået til behandling på både lokal psykiatrisk og hos privat finansieret terapeut, og jeg er egentlig kommet mig over det hele. Det eneste jeg bare stadig kæmper med er min tillid og tiltro til mænd, selv den til veninder og kvinder er repeteret, men med mænd sidder min mistillid så dybt, at jeg simpelthen ikke aner hvad jeg skal stille op :(
gitte345

gitte345

557 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Jeg kommer lige med den upopulære holdning:). Jeg har selv oplevet lidt a la det samme og jeg er efterhånden gammel og kan konstatere, at psykologer, psykiatere, terapeuter etc er fine nok i en periode, men de "fikser" dig altså ikke. I en eller anden grad må du acceptere, at det er så din "ting"/bagage, at du ikke kan stole på folk. Bare det at du er bevidst om det hjælper. Og du kan jo fortælle det til folk, det hjælper også. Men, du skal bare også være opmærksom på, at når du har haft en psykisk voldelig far, så er du vant til, at det er dig, der gør noget forkert "det er noget bare mig", og derfor kan det altså sagtens være, at din kæreste rent faktisk gør noget, som tricker din mistillid, hvor det faktisk ER reelt. Du har lært at undskylde. Du vil have let ved at falde for mænd, der også er psykisk voldelige og manipulerende, det skal du lige have i baghovedet.
Bamsefar

Bamsefar

212 indlæg
  • Skrevet
Tillid er så vigtigt for menneskelige relationer, at svigt er så grundigt ødelæggende at det nærmeste ikke KAN "aflæres" igen... Men en vigtig ting du på et eller andet tidspunkt lærer, er at du ikke kan ændre på noget du ikke har accepteret. Og det LYDER som om du har accepteret at det her ligger hos dig, at det er dig der har svært ved at have tro og vise tillid. Men som Gitte også siger, så hjælper det er du er klar over det. Så kan du have en god solid snak med ham om at du altså ind imellem har brug for at få bekræftet at du kan stole på ham. Og hvis der er lidt mand over ham, så vil han selvfølgelig elske at give dig den sikkerhed og tryghed der ligger i bekræftelsen. Du skal være meget opmærksom på at du ikke selv opfylder din frygt, og skræmmer ham væk, fordi du ikke får korrekt, eller nok bekræftelse. Så sørg for løbende at evaluere på om du føler det går i den rigtige retning. Jeg havde en kæreste på et tidspunkt, der pga. svigt og sygdom, havde sygeligt meget behov for at blive bekræftet i min kærlighed, men hun kunne ikke lide at spørge efter bekræftelse, for så turde hun ikke tro på at jeg mente det. Vi aftalte derfor et "trigger word". Når hun brugte det ord, så skulle jeg bare begynde at fortælle hende om hvor dejlig hun var, hvor meget jeg elskede hende, og hvor fantastisk vores forhold var. Det fungerede rigtigt godt for os.
Tænksomtype

Tænksomtype

4 indlæg
  • Skrevet
Kære Bansefar og Gitte, Tusinde tak for to meget konstruktive og rare svar, som jeg virkelig føler jeg kan bruge til noget! Jeg vil prøve at føre det videre ud i livet, - tusinde tak!