1. Forum
  2. Debatten
  3. Kærlighed
  4. Hvordan takler man en meget social svigermor?

Hvordan takler man en meget social svigermor?

Coldophie

Coldophie

14 indlæg
  • Skrevet

Hejsa

Jeg har en svigermor, som er det sødeste menneske i verden, der vil alle det bedste.
Men hun er begyndt at gå mig på nerverne.

Hun behandler ofte min kæreste og mig som små børn (vi er 27 og 31 år), til trods for, at min kæreste siger fra over fra hende og beder hende om at lade vær med at kontrollere og behandle ham/os som små børn.

Vi får altid lov til at låne forældrenes sommerhus når vi vil (de bor selv 500 meter væk fra sommerhuset), men vi kan faktisk ALDRIG have en weekend eller bare én dag når vi er der, uden både min kærestes mor og far kommer ned og hilser.

Da jeg var alene der for to uger siden og min kæreste var på arbejde, fik jeg besøg 6 gange.

Jeg har svært ved at sige fra, da jeg ikke vil såre hans mor, men det stresser mig, at vi aldrig kan få alenetid der.

Hvis jeg er alene i sommerhuset bliver jeg hver dag inviteret på både frokost og aftensmad, hvilket jo er meget sødt, men jeg er ofte nødt til at komme med undskyldninger for, hvorfor jeg ikke lige kan den dag. Jeg får dårlig samvittighed, hvis jeg siger, at jeg har brug for alenetid.

Det gør, at jeg mister lysten til at komme der, hvilket er trist, da det er et skønt sted ellers som vi begge elsker.
Og samtidig er det også svært for os at sige, at hans forældre ikke "må" komme, da det jo er deres sommerhus.

Hvis min kæreste siger noget til hans mor, så bliver hun stødt, ked af det eller sur og føler, at vi ikke vil hende (til trods for, at han siger det MEGET diplomatisk).

Ja, jeg ved sgu ikke lige, hvad jeg skal gøre ved dette problem?

Hvis I har nogle råd til mig, ville jeg blive meget glad!
På forhånd tak.

gitte345

gitte345

565 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Puha, den er svær. Jeg synes, det er helt reelt, at I har det sådan og de fleste forældre ville forstå det og ved godt, at de ikke må forstyrre. Jeg tror I må acceptere, at hun bliver stødt, men det er altså hende, der er grænseoverskridende. Hun er vant til at være chef for lidt for meget. Jeg ville skrive et meget langt brev, der minder om det, du har skrevet her og så ville jeg vedhæfte det en meget stor buket blomster. Jeg ville sige "det er mig og ikke dig, den er gal med"...selvom det ikke var helt sandt. Hun er nok sur i et par mdr, men mon ikke, det så går over. Du kan også overskride hendes grænse, det kan også virke og sige: "Nogle gange vil vi godt lige være os selv, så vi kan få tid til at gå i seng sammen"...så tror jeg det stopper.
Coldophie

Coldophie

14 indlæg

Tak for dit svar!
Du har helt ret og jeg er helt enig. Dog har min kæreste allerede sagt til hende, at hun altså ikke får nogle børnebørn, hvis du kommer hele tiden.

Problemet er også, at hun kommer så ofte, hvis jeg er alene der, og det er svært at sige, at hun IKKE skal komme.

gitte345

gitte345

565 indlæg
  • Skrevet
Hun er nok typen, der let føler sig ensom, og derfor tror hun, at du er ensom, når du er alene. Jeg tror, det er hendes moderinstinkt. Der er ikke andet at gøre end at forklare for hende, at du har brug for at være alene, når du er i huset og så må du tage med, at hun bliver såret. Du kan lige så godt slå en streg i sandet, før I får børn, for ellers går det da amok der. Måske du kunne invitere hende over næste gang, du er alene i huset. Så laver du en kop kaffe og så forklarer du hende det meget pædagogisk og siger, at det nok er fordi hun er så omsorgsfuld, at hun gør det, men fordi du har travlt til hverdag, så har du egentlig brug for at være helt alene i perioder og at du nok skal kontakte dem, hvis du får brug for selskab.

Mest populære tråde