1. Forum
  2. Debatten
  3. Kærlighed
  4. Min kæreste er klogere end mig

Min kæreste er klogere end mig

123ib

123ib

996 indlæg
  • Skrevet
Hej piger, Jeg har et lidt mærkeligt problem. Min kæreste er væsentlig klogere og "hurtigere" end jeg. Han er meget videbegærlig, innovativ og socialt stærk. Han har en meget høj IQ, helt generelt. Det var selvfølgelig en af de ting jeg faldt for og jeg er frygtelig glad for ham. Men.. Jeg føler mig ekstrem utilstrækkelig og jeg kan ikke altid lide den person jeg bliver, når jeg er sammen med ham. Jeg bliver usikker, fordi jeg ikke kan "være med på hans niveau" og jeg kan simpelthen ikke give ham modspil. Jeg kan mærke at det begynder at gå mig meget på. Jeg vil lige understrege, at han på ingen måde er arrogant eller ser ned på mig. Han behandler mig rigtig godt. Jeg tror ikke, at han ser noget i vejen med det. Han forventer måske ikke dét fra mig og vil bare gerne have en pige der er sød og nem at være sammen med. Men det er ikke nok for mig. Jeg vil gerne have, at han synes, jeg er en sej kvinde og at jeg også kan lære ham noget og vise ham noget nyt engang i mellem. Overraske ham og forundre ham. Og det føler jeg bare slet ikke at jeg gør. Jeg kan mærke at det påvirker mit selvværd og at jeg ikke føler mig god nok til ham. Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre? Jeg elsker ham, men jeg kan ikke lide den person jeg bliver og jeg kan jo ikke blive ved med at se til mens jeg bryder mit eget selvværd ned. Er der nogen der har prøvet lignende? Nogen der ved, hvad man kan gøre?
gitte345

gitte345

473 indlæg
  • Skrevet
Altså du virker ret kvik, og med alderen finder man altså ud af, at det med intelligens er mange forskellige ting. Folk med meget høj IQ virker ikke altid speciel intelligente, så det er nok noget andet end lige kans IQ, der intimiderer dig. Måske sætter han en ære i at vide meget og det er vel mere det, der virker skræmmende. Han synes sikkert, det er dejligt, at du ikke konkurrerer med ham, så slap lidt af i stedet. Jeg er fx kunstner og elsker mænd, der ikke ved noget som helst om kunst...din kæreste har det sikkert på samme måde. Han nyder at kunne slappe mere af sammen med dig. Nyd det i stedet.
contrast

contrast

1589 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Min kæreste er også videbegærlig og ved en masse om historie, videnskab, samfund og mange andre ting. Jeg havde det i starten på samme måde som dig, fordi jeg ikke på samme måde går op i at vide en helt masse om alle mulige emner - jeg har nogle få emner som jeg går op i. Jeg snakkede med ham om det, hvor han forsikrede mig om, at han slet ikke går op i, om jeg har så meget 'paratviden', og at jeg udfordrer ham på andre måder. Fx er jeg mere praktisk anlagt end han er, og det giver et godt modspil til hans mere akademiske mindset. Vi udvider hinandens horisont på den måde. Er der slet ikke nogle ting, hvor han har en form for 'svaghed'? Ingen er jo perfekte til alt, fx går jeg ud fra, at hvis du er i gang med en uddannelse eller har et job, så er du jo klogere inden for dit eget felt end han er. Der må jo være nogle ting, som du er bedre til, og som du kan bidrage med i forhold til ham. Men ja, du skal vide at paratviden er altså slet ikke det samme som at have en høj IQ :)
Katze.

Katze.

457 indlæg
  • Skrevet
Kan sagtens relatere til dette.. Tror bare du må acceptere det. Måske finde noget der interesserer dig? Jeg er ikke til stor hjælp, r selv sammen med en der har 3 fritids interesser og studerer

Mest populære tråde