1. Forum
 2. Debatten
 3. Kærlighed
 4. Min kæreste's MEGET slemme jalousi. 20 års ...

Min kæreste's MEGET slemme jalousi. 20 års forskel mellem os.

Vejletøsen

Vejletøsen

76 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
..
Litae

Litae

379 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Han er ikke bare jaloux, han prøver at kontroller dit liv.

"(...) men én ting ved ham som er et STORT problem, som jeg har kæmpet med siden i starten; Hans jalousi. Jalousi er selvfølgelig meget normalt, men jeg har aldrig oplevet et sådan jalousi som min kæreste er..... Han bliver mega jaloux når jeg bare skriver sms med min ven, også selv om jeg viser de sms'er til ham. Jeg må slet ikk ses med mine venner, selv ikk en bøsse-ven. Jeg har MANGE gange fortalt ham helt grundigt, at jeg slet ikke er den type som bare flirter med fyre, eller gør noget dumt og sådan noget. Jeg er en meget rolig og fornuftlig kvinde. Det ved han faktisk selv, men alligevel accepterer han ikke at jeg ses med mine mandlige venner. Jeg forstår, at han er bekymret hvis nogle venner vil lægge an på mig, men jeg er den type som afviser ALLE, og det ved mine venner, og det ved min kæreste også... Men ja alligevel kan han stadig ikk.. Han accepterer heller ikk at jeg bare ses med en ven på cafe. Og hellere ikke tage en tur i Tivoli med vennerne.... Jeg ses dog stadig med et par venner, som jeg stoler på - i skjul, så min kæreste ikk ved det. Mine venner ved det godt.. Dumt af mig, jeg ved det men jeg har virkelig ikk lyst til at ændre mig totalt på grund af min kæreste. Når mig og min kæreste er ude på den bar sammen, må jeg slet ikk lære mænd at kende (altså som venner). Han kender flere mænd og kvinder derfra i forvejen og jeg har intet imod at han taler med dem... Her idag skrev vi sms'er sammen, og han googlede mit navn, og der er kun 3-4 billeder af mig, og han fandt et gammelt billede af mig fra 2013, hvor én fyr lagde sin arm på min ene skuldre, altså bare et helt neutralt klasse-billede (man kan ikk se ham, kun mig selv og hans arm). Han blev jaloux på det billede, bare fordi der er en fyrs arm på mig på billedet. Han kalder armen en klam arm osv og han ønsker virkelig at det billede bliver slettet. Det var virkelig jalousi-ord selv om det er et billede med en barndomsven som jeg har kendt siden jeg var 3-4 år + gammelt billede fra 2013..... Jeg var ærligt talt i chok over hans jalousi på den måde. Jeg har spurgt ham, om han har oplevet noget grimt/utrohed med en anden, siden han er jaloux på den måde. Han sagde nej. Han er en meget ærlig og direkte person, så jeg ved han ikk lyver om det. Udover det så ønsker han også jeg skal skifte mit tlf nr, og ikk give det til andre, og han skal altid holde øje hvem jeg sms'er med, osv..... (...)"


Han vil ikke have at du lærer andre at kende og du bliver nødt til at mødes med dine veninder i skjul, tyder på at han prøver at isolere dig fra din vennekreds, så du kun har ham, så han endnu bedre han få magt over dig. Og det med billede prøver han at manipulere dig til at få skyldfølelse, så du tror at su har gjort noget forkert. Mit råd er at du skal gå fra ham. Så hurtigt som muligt. Det kan godt være at I har mange fælles interessere og godt sexliv osv, men du kan sagnets finde en der er bedre. Du fortjener ikke at have en der er så kontrollerende. Pak dine ting, skift nummer så han ikke kan ringe til dig og tag over til en veninde eller familie. Mit råd kan lyde voldsomt, men sørg for at komme væk. I har været sammen i 10 måneder, han kommer ikke til at ændre sin stil.
Bride to be

Bride to be

9 indlæg
 • Skrevet
Tal med ham om det og om hvad det gør ved dig når han er sådan. Jeg kender følelsen at være jaloux og den er bestemt ikke rar, så jeg kan også se det fra din kærestes side af, jeg har prøvet begge dele og tro mig, det er altid værre for den der er jaloux. Man har det af helveds til hele tiden. Men det skal på ingen måde begrænse dig i dit liv og dine gøremål det er på ingen måde i orden. Det bliver du nød til at gøre ham klart. Kvinder er bare bedre til at tale om det end mænd er og derfor bliver det nok tit mindre udtalt ved kvinder og ofte taget i opløbet i stedet for fordi der bliver talt om følelser. Jeg har selv en kæreste der er helt vild udadvendt og taler med alle. Jeg er selv mere indadvendt og skal lige se folk an. Jeg tror tit den kombination vil skabe problemer i et forhold. Hvis det ikke løser sig af sig selv så tag til en parterapuet og tal om det. Hvis han vil være med til det.😊
Bride to be

Bride to be

9 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Deleted
Vejletøsen

Vejletøsen

76 indlæg
Vi har talt mange gange om det, og han ved at jeg er utroligt ked af at jeg skulle stoppe med at ses med mine mandlige venner, men han var ærlig og sagde at han bare slet ikk kan leve med det. Parteapuet kunne være en god ide..
matilde_em

matilde_em

14 indlæg
 • Skrevet
jeg ville også se at komme videre. jalousi er så stor en dræber for et forhold, at det skal du ikke spilde din tid på - eller finde dig i! en fyr der ikke tillader at se dine venner, vil bestemme hvem du giver telefonnummer til samt i det hele taget bare kontrollerer din adfærd og færden, som du beskriver - det duer simpelthen ikke! ham kan du ikke lave om på. hvis du kan, er du naturligvis verdens heldigste kvinde. men det bliver en lang sej kamp og risikoen for at det mislykkes er for stor til, at jeg ville tage chancen. der er helt sikkert andre og bedre fyre derude til dig, som du vil kunne få det lige så godt (i virkeligheden bedre) sammen med. du er fortsat ung og har stadig livet foran dig. det du er i nu, lyder desværre for usundt i mine ører
Bride to be

Bride to be

9 indlæg
Kan jeg godt forstå, men han ser samtlige af dine mandlige bekendtskaber som en decideret trussel for jeres forhold. For tænk hvis du mødte en der var mere spændende end ham. Derfor reagere han som han gør. Han bliver nød til at være helt sikker på det kun er ham du vil have. Men han kan arbejde med det, det har jeg gjort og det har hjulpet på mig. Nu har min kæreste heldigvis heller ingen tætte veninder, kun bekendte som han ser ved fritidsinteresser osv. Men han har også været ude og rejse uden mig i forbindelse med hans fritidsinteresse, også sammen med bekendte af andet køn. Vil ikke sige at jeg synes det var bestemt behageligt men ham fik selvfølgelig lov. Jeg skal jo ikke forhindre ham i bare fordi jeg har det dårligt med det. På samme måde skal din kæreste heller ikke forhindre dig i det du har lyst til. Kunne du ikke tage ham med en dag du skal ses med dine venner, så kan han måske selv se at der ikke er noget i det andet end vendskab. Det vil måske også gøre ham mere rolig hvis han har set og snakket med dem.
Vejletøsen

Vejletøsen

76 indlæg
 • Skrevet
Han har også lige sagt, at han først indser, at jeg virkelig er meget glad for ham og ønsker kun at have ham (ja, for første gang efter 9 måneder....) Tak for din kommentar, den har hjulpet mig med at tænke mere positivt... Vil prøve at tage ham med ud til mine venner en dag og se hvordan det går..
vaniljestang

vaniljestang

333 indlæg
 • Skrevet
Jeg synes også det lyder til at han prøver at kontrollere og manipulere dig. Det kan godt være han siger at han først har indset det nu hvor glad du er for ham, men det er fordi han kan mærke du måske vil stoppe forholdet. Når han igen føler han "har dig" så bliver det sådan der igen. Man skal virkelig virkelig passe på med folk som vil prøve at bestemme over ens liv! Tænk dig om; Ønsker du en kæreste hvor du kun må have ham og ingen andre? Det han prøver på er at du KUN skal have ham, for at han bliver hele dit liv og alt hvad du har, så han til sidst har en magt over dig. Stå fast på at du har dine venner/veninder. Hvis han ikke kan acceptere det må han gå. Du skal ikke skjule noget, men derimod holde fast på hvordan dit liv er. Det er HAM der har problemet. Aldrig lav dit liv om. Tænk hvis nu I gik fra hinanden, så har du INTET tilbage hvis du gør som han vil have det. Og det er lige præcis det han ønsker at opnå. De to muligheder jeg ser er 1) KOM VÆK. Det er klart den bedste mulighed for dig. Og ellers 2) Bliv, men hold fast på dit liv som det er nu og lad ham vælge om han vil acceptere det eller ej.
gitte345

gitte345

473 indlæg
Enig

Mest populære tråde