1. Forum
 2. Debatten
 3. Kærlighed
 4. Spørgsmål om børn på første date?

Spørgsmål om børn på første date?

anna1

anna1

102 indlæg
 • Skrevet
Ja, hvad skal man sige, hvis man bliver spurgt om det spørgsmål på første date, jeg elsker børn og vil gerne have dem, men jeg har en kronisk sygdom, som er 50 procent arvelig, og den kan muligvis forværres ved graviditet, så jeg er endnu ikke afklaret med om det er noget, jeg vil....?
gitte345

gitte345

473 indlæg
 • Skrevet
Det behøver du ikke fortælle. Jeg har en ekskæreste, der lige har fået tvillinger med sin kæreste, som har sclerose (måske din sygdom), og det går fint indtil videre. Livet er fuld at overraskelser. Selv den mest raske kvinde kan pludselig få konstateret kræft i æggestokkene og fra den ene uge til den anden kan hun ikke få børn. Tænk ikke så meget over det.
Annlilli

Annlilli

5 indlæg
 • Skrevet
jeg ville ikke fortælle det til en "date" - men inden et forhold . gitte345 - sclerose er ikke arveligt.
gitte345

gitte345

473 indlæg
 • Skrevet
" Man ved, at arvelige forhold til en vis grad påvirker risikoen for at få sklerose, og man ved, at der er en vis øget risiko for at få sklerose, hvis der er sklerose i familien." https://scleroseforeningen.dk/netraadgivningen/arvelighed-som-barn-af-skleroseramt
Annlilli

Annlilli

5 indlæg
 • Skrevet
ja risikoen er øget med 2-6%
gitte345

gitte345

473 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Beklager meget, at den lige glippede med procenterne.......jeeezzzzz. Men kan du så ikke fortælle os hvilke relevante sygdomme, der er arvelige med præcis halvtreds procents risiko?
existencia

existencia

452 indlæg
 • Skrevet
Jeg ville være ærlig og sige, at jeg ikke er afklaret med det at få børn. Jeg synes ikke nødvendigvis at sygdommen skal nævnes, men det andet synes jeg ligeså godt man kan fortælle :) Nu ved jeg ikke, hvorfor det er vigtigt, hvilken sygdom, der evt. er?! Men f.eks. Huntington corea har en arvelighed på 50 %. Men jeg håber da for TS ikke, at det er så modbydelige sygdomme der er tale om. Derudover kendes denne diagnose ofte først efter den reproduktive alder.

Mest populære tråde