1. Forum
  2. Debatten
  3. Kultur og samfund
  4. Forbyd omskæring af drenge?

Forbyd omskæring af drenge?

AlmaChristensen

AlmaChristensen

381 indlæg
  • Skrevet

Hej. 

 

Jeg kunne egentlig godt tænke mig at høre hvad jeres mening er om at forbydde omskæring af drengebørn? 

Personligt mener jeg, at det bør forbydes... Jeg ved dog, at der er mange som er uenige, og derfor kunne jeg godt tænke mig at høre hvor I står. 

Enit

Enit

415 indlæg
  • Skrevet

Jeg synes den er svær, for hvis man forbyder det kan det godt komme til at være noget der foregår hjemme på køkkenbordet, så jeg ved faktisk ikke helt hvad jeg synes :) jeg er bare glad for at jeg ikke skal tage sådan en beslutning med så mange faktorer. 

Amanda-Maria

Amanda-Maria

114 indlæg
  • Skrevet

Jeg er imod det. Det har ingen lægelig grund med mindre fyren har fx forhudsforsnævring og beskytter dem mod snavs. Er der religiøse grunde, så bør man lade barnet tage stilling selv når det er ældre. Modsat dåben som bare er ord og vand, så er omskæring et irreversibel indgreb. Tænk hvis nogle fandt på at skære de yderste skamlæber af piger? De gør ikke meget for pigers orgasmer (modsat afrikanske pigers omskæring som jo fjerner klitoris og syr det hele sammen så man knap nok kan have sex), så ville folk også sige 'hvorfor nu det? Lad dog pigen vælge selv som ældre'

Man kan også leve fint uden sine lillefingre, men tænk hvis dine blev fjernet som barn uden at kunne sige fra? øreflipper, mænds brystvorter, nogle af tæerne, de kan alle undværes, og dem må man ikke bare skære af børn - der er det mishandling.

Derfor syntes jeg ikke det høre til i et frit land med både religionsfrihed og FN rettigheder mod lemlæstelse (som også inkluderer børn). Kroppen er din egen. Tænk hvis nogle måtte bestemme over din krop uden din vilje og fx bestemme om du skulle have abort eller føde barnet. Syntes det er samme princip for drenges forhud - retten til at bestemme over egen krop.

Hvis man forbyder noget, så er der altid nogle der gør det alligevel (køre for stærkt, vold, snyde i skat, drab, narkotika). Men derfor kan man godt gøre en indsats for at beskytte små drenge mod lemlæstelse. Religion syntes jeg er fint nok, men må ikke være en undskyldning for at undertrykke eller lemlæste nogle. Og så betyder religionsfrihed også at man kan vælge ikke at være en del af en religion. Man kan melde sig ud af kirken, moskeen og templet, men man kan ikke give drengen sin forhud tilbage.

olivia90

olivia90

279 indlæg
  • Skrevet

Omskæring af drengebørn bør for min skyld være lige så lovligt som en dåb, så længe det foregår under kontrollerede forhold (altså en læge).

Det er en krænkelse af religionsfriheden og en krænkelse af den pågældende religion, som vi i øvrigt har masser der lever med herhjemme, skal de ikke føle sig velkommen? Skal vi også tvinge svinekød ned i halsen på dem? Tvinge dem til at blive døbt og erkende den kristne lutheranske tro? Nej! Og da netop i et land med religionsfrihed er det forkasteligt ikke at lade f.eks. jøder dyrke en af de største relevanser for deres religion. 

AlmaChristensen

AlmaChristensen

381 indlæg

Olivia90 hvor har du fra, at det handler om Kristendom? Den står for egen regning. 

Jeg synes det bør være ulovligt, fordi det er skamfering af kroppen. Bare fordi man tror på noget, ejer man ikke sine børns kroppe, og det er decideret skamfering af kroppen, som man ikke selv vælger eller har mulighed for at have indflydelse på. At blive døbt er på ingen måde det samme, det er vand på hovedet. Det er ikke noget som har betydning for dit liv i fremtiden. For mig går kroppens integritet foran religionsfrihed, og jeg synes faktisk det er decideret forkasteligt at vi tillader at man skærer i sine børn på den måde, fordi man tror på en gud. 

At blive opdraget i en religion er helt fint, det blander jeg mig ikke i. Men at blive omskåret kan have store fysiske og seksuelle gener, også selvom der kan være mange som bliver rigtig glade for det, og som ikke mærker noget særligt til det. Der er en grund til, at forhud er der, og i min verden kunne man lige så godt skære en stump af fingeren af. Den kan jo sagtens fungere alligevel, men det gør vi bare ikke... Og det kunne vi aldrig drømme om. 

Bare fordi folk har gjort noget i rigtig lang tid, og fordi det er en del af deres religion, betyder ikke at det er i orden eller noget som ikke skal kunne ændres. 

I mine øjne må religionsfriheden ikke overskride ens egen ret over sin krop. 

Der er en grund til, at man ikke lader børn få tattooveringer, piercinger og andet, som kan have store konsekvenser og hvor man forventer at dem som får det har en vis modenhed og ved hvad de går ind til. At der så er nogen som vælger at lade deres børn få huller i ørerne som 1-årige forstår jeg ikke, men det er et meget lille indgreb, som ikke er særlig smertefuldt og som nemt kan tages ud igen. Desuden har det ingen indflydelse på ørets funktion, selvom der selvfølgelig kan gå betændelse i mm. 

 

I mine øjne afspejler dit indlæg, at du mener religionsfrihed ingen grænser har. Det mener jeg bestemt det har. 

mariababe96

mariababe96

25 indlæg
  • Skrevet
Jeg synes også omskæring skal forbydes, hvorfor skærer i noget som egentlig fungerer som det skal, fint hvis drengen har krædt i forhuden. men har svært ved at forstå, hvorfor drengen skal omskæres bare fordi en religion mener det.

Mest populære tråde