1. Forum
 2. Debatten
 3. Kultur og samfund
 4. Konvertit til islam

Konvertit til islam

Ca10

Ca10

1 indlæg
 • Skrevet

Jeg hedder Camilla og er 27 år.

Efter længere tids studier har jeg valgt at blive muslim. Det er jeg rigtig glad for og føler virkelig at jeg endelig har fundet en religion, som giver mening for mig. Jeg forventer ikke at alle herinde, sådan lige kan forstå mit valg. Men jeg skriver her fordi jeg er spændt på hvad I egentlig tænker om at man som dansk pige vælger at være muslim?

Det er sådan at jeg lige nu går med tanker om at tage tørklæde på samt den islamiske kjole. Jeg ved at det selvfølgelig bliver meget anderledes og nyt i starten. Jeg meget spændt på det og er nogen gange i tvivl om jeg skal tage skridtet. Men på en eller anden måde synes jeg også at jeg gerne vil stå frem med mit valg, da jeg jo er rigtig glad for det. Er måske bare bekymret for hvad andre tænker. Hvad tænker I herinde om en dansk pige, der er muslim?

Jeg tænker at jeg bør springe ud i det, men er også lidt i tvivl.

Er spændt på hvad folk tænker!

mand35

mand35

14 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Deleted
Lopeez

Lopeez

16 indlæg
 • Skrevet

Du lyder meget glad og tilfreds! Hvis DU føler for tørklæde og den islamiske kjole så skal du gøre det. 

Man får modvind fra alle mennesker for alle mulige grunde uanset hvad. 

Gør hvad der gør DIG glad! 

Er det tørklæde osv.. Så er det det. Men selvfølgelig skal du først gøre det når du er 100% klar. 

Bare husk altid at gøre det for din egen og skabers skyld. 

Ikke andres meninger. Har kendt et par konvertiter gennem livet. kvinder såvel som mænd. Alle møder idioter på deres vej som vil prøve at gøre en ulykkelig eller få en til at føle sig dum over deres valg. Selvom de er lykkelige....... 

Bare du ikke lader det påvirke dig. Er alt godt. 

 

Håber på det bedste for dig. Og at du får styrken til at følge din tro fuldt ud:)

1987-male

1987-male

2343 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

"There are four blind men who discover an elephant. Since the men have never encountered an elephant, they grope about, seeking to understand and describe this new phenomenon.

One grasps the trunk and concludes it is a snake. Another explores one of the elephant’s legs and describes it as a tree. A third finds the elephant’s tail and announces that it is a rope. And the fourth blind man, after discovering the elephant’s side, concludes that it is, after all, a wall.

Each in his blindness is describing the same thing: an elephant. Yet each describes the same thing in a radically different way.

According to many, this is analogous to the different religions of the world–they are describing the same thing in radically different ways. Thus one should conclude that no individual religion has a corner on truth, but that all should be viewed as essentially equally valid."

https://powertochange.com/students/samegod/

Sådan burde folk evt. reagere og tage det med et smil, desværre kommer majoriteten højst sandsynligt til at reagere sådan som i kommentarene forneden:

https://www.youtube.com/watch?v=EgheaLAztQw

Så det er op til dig om det er det værd.

PrettyInPurple

PrettyInPurple

112 indlæg
 • Skrevet

Jeg synes det lyder super fedt faktisk - og jeg kan også sagtens se hvorfor man ville konvertere til Islam! Men det er nok ikke lige alle der har det på samme måde. Så tag endelig skridtet, men vær forberedt på at folk kan reagere negativt :D 

salwaa

salwaa

1 indlæg
 • Skrevet

Islam er en smuk religion. Den har nogle grundlæggende gode budskaber. Hvis man giver sig til at studere islam ( ikke muslimernes handling) og de lærde der er i islam som anses som forbilleder.  fx. Ibn Qayyim al-Jawziyya som levede i 1300 tallet og skrev talrige bøger om hvordan man som muslim bør praktisere islam. Vil man få et helt anden indsigt i hvad islam går indenfor.

Jeg synes det er et smukt valg du har truffet, og jeg synes at d skal gør det du fylder bedst for.

 

Soirit

Soirit

6 indlæg
 • Skrevet
Jeg læser meget religiøst litteratur fra forskellige religioner, og jeg ved, at der findes meget smukt i islam også. Specielt i sufismen, som jo er en meget indre og kærlig version. Der synes jeg, man også som ikke-muslim kan finde meget smukt i. 

Jeg synes, vi som mennesker har et ansvar i at sortere i religionerne og finde det frem, vi selv kan stå inde for. Det er klart, at mange af dem er nedskrevet af mænd og i ældre samfund, hvor civilisationerne ikke var så udviklede. Det var hårde samfund, hvor alternativet ofte var værre og mere kaotiske samfund. Derfor er mange religioner nedskrevet med hårde leveregler, som ikke altid passer ind i veludviklede civilisationer, der har fundet andre måder at styre et samfund på. 

Find det essentielle i din tro, det du kan stå inde for med krop og sjæl, så tror jeg helt sikkert, du vil få det godt med din spirituelle vej i livet. Det guddommelige vil jo ikke straffe et menneske for at gøre sit bedste.
Butterfly89

Butterfly89

6 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Hejsa, 

Jeg har selv studeret mig lidt ind i forskellige religioner, men kun overfladisk læsning. Dog har jeg set en masse youtube videoer omkring emnet, da jeg er langt bedre lyttere end læsere :P 

Jeg selv er buddist, men mere med dets tilgang mellem mennesker og i mødet med andre - at du  behandler andre som du gerne selv vil behandles. Dog er jeg ret fascineret af det kristne tro, som er næste kærlighed og sufisme - det spirituelle hvor guddommeligheden findes i mennesket og faktisk i os alle. En kæmpe blanding, hvor jeg så i langt tid har taget det gode med mig og lader det dårlige være.

Men en ting er sikkert, at leveregler er godt for èn samt en tro, hvad enten det er, blot at levereglerne og dine handlinger ikke er skadeligt mod mennesket. Så held og lykke med konvertiten, og jeg håber du hviler dig i det og ikke lader andres meninger gå dig på :)
matrine

matrine

42 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Kort sagt: Jeg synes det er skønt for dig. Jeg har ikke selv fundet en religion, der er lige dét for mig, og det ærgrer mig faktisk lidt.

Siden jeg begyndte at læse lidt om Islam for år tilbage, har jeg syntes det var en smuk og god religion, så at det er den du har "valgt", kan jeg egentlig godt forstå. Som du nok allerede ved, er det desværre ikke alle der er enige i det. Hvorfor, er der nok flere forskellige grunde til, og de grunde kender du nok også allerede. Så det vil jeg ikke komme ind på, for så begynder jeg at blive lidt hidsig... Men vær forberedt på, at nogle folk er idioter, der ikke kan forstå dit valg, og som nok vil lade dig høre for det. Når/hvis det sker, så lad dig ikke påvirke.

MEN! Som sagt, jeg synes det er skønt for dig, at du har fundet en religion, der giver mening for dig, og som du ønsker at "være en del af". Med hensyn til tørklæde og den islamiske kjole, synes jeg bestemt du skal gøre det, hvis det er det du har lyst til, og hvis du føler, at du er klar til det.

Vær stolt af den du er. :-)

Beautylove

Beautylove

166 indlæg
 • Skrevet
Hvis det er det du vil er det jo dit valg og jeg ved faktisk ikke nok om det til at være dømmene. Ud fra min meget overfladiske viden forstår jeg det godt nok slet ikke. Selv ser jeg islam som en religion hvor kvinder ikke lader til at være så frisindede så når jeg ser en dansk kvinde med tørklæde tænker jeg gerne at jeg håber hun selv har valgt det og at hun ikke bliver tvunget til noget. Som sagt forstå jeg det ikke selv, men jeg har også fået åbenbaringer i en helt anden retning, i og med jeg bliver mere og mere ateist, jeg har før hold fast i en lille bid af kristendom men tager efterhånden afstand fra alt relegion og overvejer at melde mig ud af folkekirken en dag, så det er jo nok derfor det er svært for mig at forstå, men sådan er folk forskellige og det er godt at du vælger det som føles rigtigt for dig :)

Mest populære tråde