1. Forum
 2. Debatten
 3. Kultur og samfund
 4. Når far er 77 og ikke 47

Når far er 77 og ikke 47

-Muffinhjerte

-Muffinhjerte

1913 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Er det egoistisk at blive far/forældre i en sen alder? Når man tænker på, at man muligvis ikke lever den dag ens barn bliver student eller gift..?
Hvad synes du?

EDIT: overskriften betyder altså ikke, at far er 77 når han klatter mor, men når barnet f.eks. bliver student.

miss94

miss94

3317 indlæg
 • Skrevet

Mhh.. ved ikke om det er egoistisk. Men synes dog man skal overveje om det virkelig er sådan man vil. Det er jo ikke kun andre man sårer hvis det er noget man ikke kan, det er vel også sig selv. Der er ingen forældre der synes det er fedt at sige nej til noget til deres børn. Jeg synes man skal overveje om ens tid egentlig ikke har været der. Selv ville jeg være meget ked af at have en far der var så gammel. Der ville være mange ting der ikke ville være muligt at gøre. Ikke at sige at en gammel far er en dårlig far, men det er uden tvivl en far med begrænsninger. Særligt hvis det er en far på 77.

Feeling_Good

Feeling_Good

3145 indlæg
 • Skrevet

Hmmm.. Jeg synes nok bare det er lidt underligt, at få børn i så sen en alder (allerede fra 45+ faktisk) - Men det er nok fordi jeg selv ville foretrække, at få børn i 20'erne og starten af 30'erne - men det er jo op til en selv i sidste ende.

Chara

Chara

1028 indlæg
 • Skrevet

Det er muligvis egoistisk, men jeg synes egentlig at det er okay. Hvis man brænder for det, så giver man nok sit barn de bedste vilkår man kan, og en helt masse børn ville sikkert gerne bytte deres alkoholiserede eller på andre måder ikke-tilstedeværende forældre for nogen, der var 30 år ældre, men som trods alt VAR der for dem. Så jeg synes det er okay - men stadig lidt underligt.

anilara

[slettet bruger]

0 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Deleted
Cytten

Cytten

74 indlæg
 • Skrevet

Det er ikke alderen som bestemmer hvorvidt man bliver gode forældre. Jeg kender et par stykker min alder (21) hvis forældre er henholdsvis 74 og 77.
Begge har haft en mere harmonisk opdragelse end jeg, og mere engagerede forældre.

Charlottedotte

Charlottedotte

511 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Min far fik mig, da han var 50. Jeg har aldrig selv oplevet problemet i det eller set det som en hindring. Jeg ved godt, at jeg ikke kommer til at opleve min far så længe som mange andre, men til gengæld er han utrolig livsklog og en fantastisk far!
- Men har hørt mange gange, at det er synd for mig. Utrolig mange gange. Men jeg har aldrig prøvet andet, har aldrig manglet noget og har altid haft en sød og hjælpsom far, så ser ikke noget, der er synd for mig!!!!!

MsFab

MsFab

7444 indlæg
 • Skrevet

Ja, jeg synes, det er egoistisk.. Der var jo også en sag med en kvinde, der ville have et barn som 63-årig. Dét kan jeg slet ikke forstå. Jeg har så ondt af det barn, der skal miste sine forældre i en så tidlig alder..

Cintas

Cintas

641 indlæg
 • Skrevet

Jeg synes det er helt vildt egoistisk. Det er pisse hårdt at miste en forældre og jo yngre du er jo hårdere er det. det bør man tænke på når man får børn i sen alder. desuden har børn jo brug for forældre der kan rende og lege med dem og jeg tror altså det er nemmere at være aktiv hvis man er 25-30 end hvis man er 50.

Honninghjertet

Honninghjertet

3757 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Min far er ret gammel og blev faktisk drillet en del med det i skolen
Men udover det har det ikke haft en betydning for mig.. han har været en god far, trods at vi ikke har et godt forhold idag (men det har intet med hans alder at gøre). Så næh, jeg synes ikke det har været egoistisk.

EDIT: Jeg synes godt forældrene kan blive FOR gamle. Som en skrev fx med en kvinde der ville være mor som 63 årig.

Mest populære tråde