1. Forum
 2. Debatten
 3. Kultur og samfund
 4. Planfadder?

Planfadder?

MonCherie22

MonCherie22

2258 indlæg
 • Skrevet

Heeey folkens.

Er der nogen af jer der er planfadder som kunne tænke sig at dele sine erfaringer omkring det?

Jeg overvejer nemlig at blive det

RavenClaw

RavenClaw

1349 indlæg
 • Skrevet

Altså jeg er ikke fadder for et barn, men for en by, så jeg ved ikke, om det kan bruges, men det kommer jo an på, om du vil have et barn?

MonCherie22

MonCherie22

2258 indlæg
 • Skrevet

Jeg vidste ikke at man ku være det for en by

Men jeg er mest bekymret om det er svindel og humbug eller om pengene rent faktisk går til det formål det skal

bumbassepige

bumbassepige

1067 indlæg
 • Skrevet

Det er ikke svindel og humbug,,, (min familie har haft 2) .. jeg ville dog hellere anbefale at være det for en by eller give penge til fx en organisation man synes er god... når du er planfadder kan det godt være du kan hjælpe 1 barn (og dennes familie),men jeg synes pengene er meget bedre givet ud hvis du støtter et større samfund/ en organisation af gangen... det er ofte for den gode samvittigheds skyld man vælger et barn, for så kan lille ungulagup være taknemlig og sidde og sende små søde tegninger man kan sætte på køleskabet.. (ikke fordi jeg regner med det er din hensigt, og det er nok også at generalisere lidt, men tænk lidt over det)..
Synes det er en virkelig sød og god tanke! slet slet ikke det... fedt man kan tænke over egen næse, men prøv at se om dine penge ikke går bedre hvis du "spreder" dem lidt...

MonCherie22

MonCherie22

2258 indlæg
 • Skrevet

Bumbasse: Det var nogle gode observationer du lavede der. Jeg gør det fordi jeg gerne vil gøre noget godt for andre Men pt har jeg ikke tiden til f.eks. at lave frivillig arbejde hvilket var det jeg helst ville.

bumbassepige

bumbassepige

1067 indlæg
 • Skrevet

Ja.. har faktisk snakket en del med min mor om det, og havde ikke før det tænkt over de negative ting ved et planbarn... men synes da helt klart at støtte til et planbarn er bedre end ingen støtte! jeg vælger dog at fordele mine penge

Nunchuck-

Nunchuck-

5930 indlæg
 • Skrevet

Jeg har været fadder for et barn ved SOS-børnebyerne (jeg har desværre ikke rigtig råd mere), og jeg har rigtig gode erfaringer med det. Jeg fik opdateringer på, hvordan det gik med ham og fik breve okay jævnligt. Jeg ville ønske jeg stadig havde råd, for jeg ville gerne have fulgt hans udvikling videre. Men desværre. Jeg havde i hvert fald en fornemmelse af, at pengene gik til det, de skulle. Nogle af pengene gik selvfølgelig til administration osv., men jeg fik tilsendt girokort, så jeg kunne give ham et valgfrit beløb til fx jul og fødselsdag, som røg direkte ind på hans opsparing, som han ville få udbetalt, når han var x antal år.

Primerose-

Primerose-

2225 indlæg
 • Skrevet

Jeg er planfadder.

Jeg valgte det, efter at have støttet en anden børnevelfærdsorg. i flere år, men jeg begyndte, dels at synes dårligt om organisationens måde at "tigge" flere penge på, og dels synes jeg ikke at jeg personligt mærkede at jeg hjalp.

Derfor valgte jeg at stoppe den støtte, og i stedet få et sponserbarn. Jeg startede med at have en lille pige fra Sri Lanka. Man får i starten sådan en mappe med billeder af barnet, familien og deres lokalsamfund. Man får også en masse informationer om familiens situation og - igen - lokalsamfundet.
Kort efter modtog jeg et brev fra pigen. Det var så skønt. Jeg synes det var så dejligt at høre fra dette barn - og virkelig få en klar fornemmelse af hvem og hvad mine penge gik til.
Ved støtten til organisationen føler man lidt lettere at ens bidrag bare forsvinder ud i noget udefinerbart.
Men det var godt at støtte pigen fra Sri Lanka, Sivaranjani. Vi havde en god brevudveksling og det var rigtig hyggeligt. Jeg følte mig nærmest personligt knyttet til hende.
Så en dag modtog jeg et brev fra Plan, her stod, at nu havde Plan opnået alle deres mål for hjælp i området og til beboerne, så nu afsluttede de deres arbejde det sted.
Vedlagt var en ny velkomstmappe til et nyt barn et andet sted. Jeg kunne selvfølgelig vælge at stoppe med at være planfadder, hvis jeg ikke var interesseret i at få et nyt barn. Men jeg fortsatte. Dog ville jeg gerne høre fra Siveranjani .

Nå, men jeg vil i hvert fald gerne anbefale at være planfadder.

MonCherie22

MonCherie22

2258 indlæg
 • Skrevet

Nu er jeg endnu mere sikker på jeg skal være planfadder

RavenClaw

RavenClaw

1349 indlæg
 • Skrevet

Min by er også en SOS-by i Afrika. Jeg modtager en gang imellem en mappe med billeder fra byen og info om, hvad pengene går til. Så jeg mangler ikke information om byen, hvilket er rart, da jeg ved, hvad mine penge går til. Jeg betaler 165 kr. om måneden

Mest populære tråde