1. Forum
 2. Debatten
 3. Kultur og samfund
 4. Til Damerne: Hvorfor vi fyrer frygter at åbne p...

Til Damerne: Hvorfor vi fyrer frygter at åbne piger og hvad vi føler.

rolle12

rolle12

9 indlæg
 • Skrevet

Det bliver en lang post i know. Prøver at gøre det så kort som muligt.

 

Goddag Woman.dk, jeg er en fyr der har joined dette forum fordi jeg gerne forklare jer damer her, hvordan det er for os mænd at åbne for piger og hvorfor vi frygter.

Jeg håber i byder mig velkommen til dette kvinde forum ;)

Okay, jeg vil gerne fortælle lidt om mig selv:

Jeg er en fyr på 18 år, der bailer snart gymnasiet. Siden jeg var 16 år gammel, var der én ting der irriterede mig i dette samfund. Det ”Hvorfor er det så svært at åbne for piger man ikke kender?” Desværre er det så sådan, at ingen fyre, især på min alder, vil indrømme at det er svært for dem at åbne piger, de vil bare finde på forskellige undskyldninger. Men jeg gør det klart her: Dette pisse svært for mig i hvert fald at åbne for piger jeg ikke kender, jeg føler frygt når jeg skal gøre det. Men de fleste andre fyre har også dette problem, jeg kan se det. Her vælger de alkohol som hjælpe middel, fordi det sænker ens emotionel hjernes funktion. Men jeg åbner for piger uden alkohol. Har gjort det, det er skræmmende og ukomfortabelt at gøre det, men har sku gjort det.

I sidder sikkert og griner, ”haha Fuck en taber der ikke har nogen Balls”.

OK? Siger i? Der maler jer fuldstændig til og tager high heels på, og så læner jer tilbage og venter til den der eventuelt har balls til et forføre jer. Nemt hva? Ligesom Gulddreng ”Det Nemt” Easy peacy.  Vi er faktisk trætte af det, vi gider bare ikke sige det højt. I kan bare tage staven frem og rejecte dem i vil.

Nå videre:

Men ja, jeg begyndte researche i dette problem med at åbne piger fordi dette problem gik ud over mit ”sexliv”. Først begyndte jeg at læse om hvordan hjernen funger gennem psykoterapi og det gav mig nogle gode indblik i hvorfor vi frygter som vi gør. Men jeg gik så lidt dybere da jeg blev 17 og begyndte at læse om Neuroscience, der gav mig endnu flere forståelser. Det er ikke vigtigt hvad det er, men hvad jeg egentlig har fundet ud af.

Men ja, problemet er hvorfor vi mænd frygter damer, især de smukke. Det er at samfundet der simpelthen har fået kvinder til at se ud som om, de er noget GULD der er ekstremt meget værd.

Og det er kvindernes skyld. Det er feminismen der har ødelagt det.
Ser i, der kan ikke være ligestilling mellem mænd og kvinder, da der er biologiske forskelle. Og biologien ”don’t care” om hvad samfundet vil. Der vil altid være forskel mellem mænd og kvinder. Ligesom at biologien ”don’t care” hvis du boller udenom, fordi hjernen vil bare reproducere, så mennesket kan overleve.

Men i bund og grund som en konklusion så kan man sige at:

”Mænd frygter at åbne for kvinder, fordi det er umuligt for mænd at leve op til den værdi som kvinderne bliver betragtet som”

Det jeg mener er, at ingen mænd har nok selvværd til den værdi kvinder har, især de smukke. Det er derfor vi fyrer føler frygten.

Heeey Vent, Er kvindernes værdi ”en konstant”?

Nej det er noget samfundet har defineret, og den varierer i forskellige lande. Fx i Mellemøsten i de arabiske lande, er det helt modsat, kvinden bliver set som en lav værdi og det er manden der bliver set som den første.

At man føler frygt for smukke kvinder, det er oplært, det er ikke noget vi er født med. Vi er opvokset med det. Nogle psykiatere definerer det som en Phobia, der er noget der hedder ”caligynephobia” fear of beatiful women. Det er ikke rigtig fedt. Men det findes, og der er behandlinger for det.

Ser i, hjernen tror på alt det vi siger til den. Når vi bliver født som spædbørn, har vi kun to frygt. Frygt for larm og frygt for højde. Alt er andet bliver oplært af vores forældre, skole, samfund osv.

Hver enkelt individuel, er født med sine egne overbevisninger om hvordan verden fungerer. Disse overbevisninger bestemmer vores adfærd, og hvordan vores liv kommer til at se ud. Ens overbevisning, er et reality for en. Det vil sige, for hjernen ser det som ”det bare som det er”. Vi lærer overbevisninger mest af vores forældre, skolen, barndommen og samfundet. Overbevisninger behøver ikke at være logiske. Frygt for kvinder er jo ikke logisk.

Lad mig give et eksempel:

Lille Marcus på 6 år i folkeskolen spiller boldt med sine klassekammerater, en af hans pigeklassekammerater, tager bolden fra ham for at drille Marcus. Marcus bliver sur og begynder at tage fat i pigen og begynder at skubbe til hende osv. Marcuses lærer kommer og hiver i Marcus og råber ”Hvad har du i gang i Magnus, man slår altså ikke på piger, det må man ikke! Det er kun slemme drenge der slår på piger”

Bum, her føler Marcus frygt for at læren gør noget ved ham ved at være så negativ, som er en trussel til hans overlevelse.

Her lærer Marcus overbevisningen ”Man slår ikke på piger ellers er jeg en slem dreng = Man er en slem dreng, hvis man slår på piger ”

Kan i se det? Her går det ud over hans selvværd: Han er en slem dreng hvis han gør det.

For hans hjerne, er det nu et reality han lever efter. Det er sådan det er. Han vil leve ubevidst efter den regel.

Så når han bliver 16 og skal i gaden for første gang. Så er der en pige der giever ham en lussing, han finder det meget uacceptabelt. Men han tør ikke at tage fat i hende for at sige at han ikke finder det uacceptabelt.

Fordi han lever efter reglen: At man er en slem dreng, hvis man slår på piger.

Det hjernen gør i et millisekund, er at den kigger ind efter tidligere situationer, så hjernen finder episoden med læren, som han havde lært overbevisningen om, læren fik ham til at føle frygt for overlevelse, da læren var meget sur. Og så forhindrer hjernen i at gøre adfærden.

Det forgår helt ubevidst det her. Overbevisninger er ubevidste, det er ikke noget man tænker over.

Man kan så challenge sine overbevisninger med fx Kognitiv Terapi, ved at teste om hvad der faktisk sker ved at ændre sine adfærd.

Men ja grunden til at kvinder bliver set som mega høj værdi, ser simpelthen alle de overbevisninger som:

 • Fyren burde holde døren for damen.

 • Fyren burde betale daten for damen.

 • Damer går først.

 • Man slår ikke på damer.

 • Man skal se godt ud for at score de lækre.

 • De lækre vil gerne have sixpack.

 • De lækre er svære at score.

 • Man skal behandle damer godt.

 • Kvinder er ikke så meget til sex som mænd.

 • Kvinder kan ikke lige at blive kommenteret på udseendet.

 Osv. osv. Fyre kan leve efter nogle af disse regler, alle eller nogle andre. Der er masser overbevisninger der ude. Nogle af reglerne er også skabt af fyre.

Problemet er ikke rigtig adfærdene. Jeg synes det er fint med at gør det for damer. Jeg kan godt lide lækre piger og kan godt lide at behandle dem godt. Det er ikke det der er problemet.

Problemet er når disse adfærd er baseret på vores selvværd. Fx ”Åh hvor er du uprofessionel, du holder ikke dør for damer” Kan man ikke leve op til det som mand, så er man uprofessionel.

Derfor bliver man nemlig i tvivl om man kan leve op til dette, fordi hvis man ikke kan, så er ”man ikke god nok”. Derfor frygter vi.

Så vi har masse af disse overbevisninger baseret på vores selvværd som feminismen har skabt, så er det derfor vi er fyldt med frygt og nervøsitet omkring kvinder.

Det giver ingen mening, at vi bliver lidelige og ser en lækker tøs, og samtidig føler frygt for at snakke med hende vel?

 

Så hvordan har vi det med at snakke med piger, altså det er bedre og bedre for mig, jeg begynder at få forståelse og out of the crowd, med at tro på overbevisningerne.

Men hvis i vil vide hvad vi tænker så har jeg et eksempel med mig der gik alene i natklub for 2 uger siden.

Jeg ser så sådan en lækker tøs og har bare virkelig lyst at fortælle hende at hun er smuk. Men så kommer de der undskyldninger oppe i mit hoved:

”Ah det bliver akavet”

”Tænk hvis hun afviser mig”

”Folk vil kigge på mig”

”Tror ikke hun er i god humør”

 Osv osv

 

Jeg har valgt at bare ignorere det. Men frygten er der stadig. Sommer fugle i maven. Jeg må acceptere at den er der. Så bliver bare nød til at acceptere frygten. Og ja, ”Kvinder kan ikke lige at blive kommenteret på udseendet” Fandt jeg så ud af at var løgn, fordi hun takkede mig, efter jeg havde sagt det. Efter man har gjort det modsatte af hvad ens overbevisninger siger, så ændrer de sig, og så bliver man fri for frygten.

 

Så ja, jeg håber i damer har fået et godt indblik i hvad jeg gerne her vil forklare. Det er slet ikke fordi jeg er sådan en slags fyr der hader det andet køn. Jeg kan virkelig godt lige piger og finder mange meget søde.

Men det irriterer mig bare når man møder disse damer der, der maler sig fuldstændig til og har high heels, og tror de ejer verden. Men deres intelligens er så ekstremt lavere end mit.

 

Jeg har gjort posten meget kort i forhold til alt det jeg ved. Der er meget mere science bag i det her. Men der er ingen grund til at blande psykoterapi eller neroscience i dybden, på et kvinde forum xD

Jeg fortsætter hermed at ignorere disse overbevisninger, fordi de er ikke ret rationelle.

I er velkommen til at stille spørgsmål til min lange post, så skal jeg forklare! J

Jeg skal nok forklare spørgsmålet til jer hver især i dybden, hvis i kan vil få mere at vide, der er bare ingen grund til at lave en post med 10 tusind ord J

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1987-male

1987-male

2343 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Nu ved jeg godt at du har skrevet "til kvinderne" - men håber at det er ok for dig at jeg svarer alligevel :-) Det er da en meget spændende reflektion over det kvindelige køn du har lavet der, men jeg forstår bare stadig ikke helt hvad du vil med indlægget efter at jeg har læst det hele igennem :-) Jeg tror nutidens kvinder har udemærket styr på hvem de er og hvordan de adskiller sig fra andre kvinder. Jeg ville endda gå så langt til at sige, at enhver kvinde vil kunne fortælle mig, dig eller en anden mand mere om kvindeadfærd end vi selv ved. Kvinder er ufattelig dygtige til at læse sociale relationer og hvad der sker i dem, og de er også rigtig gode til at læse en anden kvindes personlighed, ofte uden at tale ret meget med hende. De kan gennemgå hele hendes udvikling for os mænd og fortælle alt om hvorfor hun har brug for at "dulle sig op" foran andre kvinder, foran andre mænd, hvorfor hun gør det lige her i denne situation, og hvorfor netop sådan og sådan. De kan lave en enormt møster på ingen tid over hendes barndom, hendes opvækst, hendes mulige problemstillinger i livet og hvordan hun har handlet på dem og hvorfor hun er den hun er i dag. Nogle piger er bedre til det end andre, men hvis du læser nogle af de andre indlæg herinde, så er der rigtig mange kvinder der virkelig kommer ned i dybten i andre kvinders personligheder, hvor de både bruger elementer fra kognitiv terapi, neurovidenskab osv osv. Så det er derfor jeg ikke helt forstår hvad du vil med din ellers udmærkede reflektion :-) I mine øjne ligger problemstillingen hos kvinder ikke i, at de ikke kan "tænke" over alle de her nuancer og detaljer du nævner i menneskelig adfærd og selvfremstilling, men den ligger derimod i, at kvinder OVERtænker så meget inden for alle disse områder der vedrører mand-kvinde relationer, selviscenesættelsesprocesser m.m. at de begynder at få det dårligt over, at de kan se, føle og forstå SÅ meget. De vil inderste inde måske slet IKKE vide, at manden lyver for dem, når han siger, at han ikke har været sammen med andre. De ville måske hellere have slået deres intuition og neurovidenskabelige radar fra om du vil, sådan så de bare i et øjeblik i dette liv ikke kunne mærke på ham at der var noget galt og bare i et enestestående øjeblik i dette liv føle at de var lykkelige, at alt var godt, men det kan de ikke. De ved SÅ meget om både deres egen neurovidenskabelige ballance samt hans, at de instinktivt føler at der er noget galt selvom de ikke nødvendigvis ønsker at føle sandheden, men de føler den. De ved at noget har ændret sig når han taler på denne måde og opførerer sig så markant anderledes end han plejer. De havde ønsket at de ikke vidste alt om neurobiologiske processer og bare købte hans løgn i bare et øjeblik og var lykkelige i uvidenheden, at netop han aldrig kunne være utro, men det kan de ikke. De kan ikke "ikke-vide" det, da det ligger i deres natur at de ved det, og derfor ligger deres problemstilling hvordan man slår denne radar fra og ikke overtænker og bare er sammen med ham, hvem enten han er og nyde det øjeblik man har ham,. og så glemme alt om hvad der måske sker i morgen. Men hvis du i stedet er mere optaget af en konkret ting, nemlig at forklare en mands frygt for en kvinde, når hun ser godt ud, så tror jeg også at kvinder kender alt til denne frygt, da vi ikke er så forskellige, at kvinder ikke selv har en frygt for at blive afvist/vurderet negativt af det modsatte køn, og hvis der er noget kvinder kender en hel del til, så er det følelser, og angst, samt angsteksponering er netop følelser :-)Men ja, det var et spørgsmål til kvinderne, så jeg lader dem om ordet :-)
rolle12

rolle12

9 indlæg
Hey
1987-male


Du er velkommen til at få et svar. "Til Damerne" betyder det ikke. FORBUDT for mænd at svare. Det betyder at min tråd retter sig hen mod piger, fordi der er rigtig mange derude som jeg har mødt og snakket med, der ikke aner om dette at vi mænd føler frygt. 

Jeg påpger at jeg har udtalt mig direkte om hvad jeg synes om samfundet mellem mænd og kvinder. Jeg har så ikke bare gjort det der ud af. Som jeg nævner så siger jo hvad jeg har læst osv før jeg skrev. Det kan være svært at forstå, fordi jeg har pakket forskellige vidner ind i én tråd, elllers ville det være for langt.

Det jeg vil med tråden er det titlen den fortæller. Det vil sige hvorfor vi føler frygt. Du siger kvinder godt ved det? Det er overrasker mig den del :) De piger jeg snakker med i min alder og nogle af mine venners, der er i 20´erne, de ved ded overhovedet ikke. De er bare sådan like "whaat" virkelig. Det samme i min venne kres, så er der rigtige mange piger der virkelig undrer sig over at ingen fyrer taler med dem i baren.

Budskabet med tråden er så: Hvorfor frygten er der. Fordi frygten er ikke en normal ting, det er samfundet der har skabt det. Her redegør jeg så for grunden til hvorfor det er samfundet der har skabt det.

Jeg hader virkelig det her forums system, det er virkelig ustabilt. Så sorry, tekst størelsen menes ikke med at jeg råber ad dig.
1987-male

1987-male

2343 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Ok, så diskussionen går på om kvinder ved eller ikke ved om mænd føler frygt over for dem når de ser godt ud? Du siger så, at ud fra din undersøgelse, så ved kvinder det ikke. Derudover så siger du at samfundet har skabt denne frygt ved at fortælle os mænd, at vi skal frygte kvinder. Forstår vi hinanden? :-) Og ja, woman.dks teknik er bunden, de frygter at lave om på det, fordi de er bange for at kvinderne laver shitstorm på womans facebook, og fordi de frygter at lave om på det så bliver det som det er. Ergo, så passer det jo fint, at mænd frygter kvinder og derfor gør vi ikke noget fornuftigt i livet og lader forumet sejle sin egen sø ligesom vi lader alle kvinderne sejle forbi os i vores liv :-) https://www.youtube.com/watch?v=M6kwBsv2tYg
rolle12

rolle12

9 indlæg
hahaha, jeg har intet i bunden og jeg kan slet ikke logge på hjemmesiden med chrome. Com on.

Men ja glem det.

Kære Male :)

Det lyder virkelig som om, du kun har skimmet min tekst igennem. Det kan godt være at jeg er den dårlig forfatter, jeg har ikke tænkt over at jeg skal skrive min tekst sådan at alle folk kan forstå det, også uden den viden jeg har.

Prøv at læse stykket fra, hvor jeg laver den liste over overbevisninger.

Og ultra kort sagt, så er problemet at. Kvinder i Danmark er alt for maskuline. Og man kan ikke ændre på de biologiske love eller evolutionen.
Ifølge teorier og kilder jeg kan sende dig hvis du vil ;) Så er det manden der burde være den maskuline. Det vil sige, det er manden der skal være den høje værdi. AKA Manden skal scores. Siden ligestillings massakreren, så er det blevet omvendt. Kvinder bliver set som guldet. Men det er jo os mænd der skaffer ressourcer ifølge biologien.

Spørg endeligt til hvis jeg skal uddybe. De to køn har hvert sin rolle = Man kan ikke lave en ligestilling om det. Det er derfor vi ser problemer som "Approach Anxiety" som du nok ved hvad er, siden du nævner at du kender til frygten. Det samfundet gerne vil gøre, er at begge køn kan fungere til alt. Dette strider mod biologien. :)
Enit

Enit

415 indlæg
 • Skrevet
(1) det er ikke vores skyld at det et socialt "krav" at kvinder skal have make up på til fester. Hvis man ikke har det er man kedelig, ligner et lig eller ser træt ud. Det kan godt være at man kan dække skønhedsfejl, men til gengæld sætter det også barren ret højt for hvornår man ser godt ud, så der vil jeg sige at det står lige mellem mænd og kvinder. Det er jo ikke fordi det altid er fedt at man ikke kan tage i byen som man har lyst til ligesom mænd kan. Prøv at se ting fra andres synspunkt (2) Du kan godt bilde mig ind at det er nemmere for kvinder at finde engangsknald i byen fordi kvinder ligesom er i "højere kurs" fordi det stadigvæk godt kan være et tabu for kvinder at udleve deres sexlyster. Så er man jo en slut, imens mænd, der gør det samme er helte. Derimod når man skal finde en kæreste, som er det der virkelig betyder noget, så kan jeg virkelig ikke se at kvinderne skulle have det nemmere. (3) Hvordan dælen kan det være en overraskelse for dig at de lækre damer vil have de lækre fyre? Jeg tror på at de fleste finder nogen på cirka deres eget niveau. Selvfølgelig er den ene altid lækrest, det kan jo aldrig blive helt præcist, men jeg går da også ud fra at de lækre mænd også går efter de flotteste damer, og det har jeg ærlig talt ikke et problem med. (4) min definition af uprofessionel er hvis man laver barnlige handlinger på sit job fx. Det har ikke noget at gøre med at være galant. (4) Jeg synes virkelig du lægger meget science bag at være ganske almindeligt genert og bange for at blive afvist, og du lyder som om du ikke regner med at kvinder har det på samme måde. Desuden klæder den der offerrolle altså ikke nogen.
Enit

Enit

415 indlæg
Hvis du som mand har lyst til at være den maskulin, så gør det dog! Men accepter samtidig at du ikke kan snakke ud fra andre mænd, og der måske er nogle andre der har lyst til at at leve deres liv på en anden måde. Alting i dag strider jo imod naturen og biologien, selv den computer du sidder på og den bil du kører i. Verden er ikke så simpel som i stenalderen.
rolle12

rolle12

9 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Halløj Enit tak for kritikken ;) Og velkommen. Lad mig lige svare på noget af det du skrev.

1. Mænd er også kedelige, hvis der ikke er voks i håret, pletter under armene mm.
2. Enig ja, men i virkeligheden er begge kønnene en slut. At kvinder er sluts og mænd er helte det er noget samfundet har lært os.
3. Bullshit. "Jeg tror på at de fleste finder nogen på cirka deres eget niveau " Jeg tror du joker. Hvorfor falder kvinder så for fuckboys, istedet for nice guys, der har en bedre uddannelse og kan være en bedre kæreste? Com on, man kan jo bare se det ved at gå ind i en bar.
4. Genert og bange for afvisning er to forskellige ting. Jer er det andet, genert har jeg været ja har haft socialforbi, men har arbejdet for at overkomme det. Altså din attack mod mig er mærkelig, hvis jeg var en genert type, ville jeg nok ikke være gå alene i bar eller natklubber og åbne for strangers, eller hvad?


Din anden kommentar.
Alle de venner jeg snakker med drømmer om at kunne åbne for piger uden problem. Så nej, det er ikke kun ud fra mig selv.
Enit

Enit

415 indlæg
Jeg synes du lyder som om du trænger til lidt livserfaring. Kvinder falder ikke kun for fuckboys. Måske til one night stands i byen ja, men hvis du kigger rundt er der også mange søde mænd, der har kæreste eller kone. Det kan godt være at hurtig og uforpligtende sex er dit mål i stedet for et forhold, men det er jo dit valg. For mig er og bliver det i sidste ende forholdet der er vigtigst, uanset om man har en periode hvor man kun leder efter sex. Selvfølgelig drømmer alle om at være den type der bare går hen til kvinden i baren og lige med en frisk kommentar hiver hende med hjem. Det er for mig logik. Men det er en ting de færreste kan og som ofte hører til på film. Men den slags med at være bedre til at snakke med det andet køn og åbne op er altså ikke noget drenge har eneret på overhovedet, sådan har piger det også. Hvis du synes at noget af det jeg skriver er et attack synes jeg du er lidt for følsom. Man kan ikke skrive et debatindlæg som kritiserer kvinder og ikke forvente at folk er uenige. Jeg vil altid synes at offerrollen, hvor det hele er samfundets skyld er ret fesen.
culpa

culpa

529 indlæg
 • Skrevet
"Hvorfor falder kvinder så for fuckboys, istedet for nice guys, der har en bedre uddannelse og kan være en bedre kæreste?"

Sådan forholder det sig heller ikke i virkeligheden, kun i teenageårene, og selv her gælder det slet ikke for alle. Når folk bliver lidt mere modne falder kvinder ikke længere for den type. Det kan godt være, at du ikke har oplevet andet, men nu er du altså også stadig teenager, og kan kun have haft en reel interesse i kvinder i et meget begrænset antal år.
Derudover er kvinder (ikke piger, men kvinder) opmærksomme på, at det kan være yderst angstprovokerende at tage kontakt til, og vise interesse i det andet køn, og vi har det også selv sådant. Men specielt piger i gymnasiealderen (og nogle ind i 20´erne), og drenge for den sags skyld, render rundt med hovedet under armen, uden at vide noget om det andet køn, og det gør det ikke just nemmere. At tale med det andet køn, at finde nogen som rent faktisk er interessante, og se udover udseende og rent faktisk se personligheden, kommer efterhånden.
Så ja, de research er i det store og det hele rigtig, men kvinder er opmærksom på dette, specielt kvinder som også ved noget og psykologi.

Mest populære tråde