1. Forum
  2. Debatten
  3. Mad
  4. Chiafrø?

Chiafrø?

Ashli

Ashli

43 indlæg
  • Skrevet

Nogen der har prøvet disse populære chiafrø? Hvilke opskrifter har i brugt?

CecillieL

CecillieL

1943 indlæg
  • Skrevet

Jeg har ikke selv prøvet dem endnu, men de skulle være ret gode i grød

adiroma

adiroma

38 indlæg
  • Skrevet

Jeg har lavet chiagrød til morgenmad nogle gange.. Det har en lidt speciel konsistens, men smagte udemærket - det bliver dog nok ikke min favorit morgenmad.. Jeg brugte en opskrift fra en LCHF-bog, hvor man skulle blande chia-frøene med cremet kokosmælk og vaniljepulver aftenen før. Spiste det sammen med nogle bær om morgenen En fordel er at det er en rigtig mættende morgenmad.
Har hørt at de skulle være gode, at bruge i bagværk, men har ikke prøvet det

Zilla

Zilla

3555 indlæg
  • Skrevet

Uh- jeg har også prøvet grød, og det var ikke min kop the... Puh - måtte smide halvdelen ud...

Jeg har dog tænkt, at jeg snart skal prøve at lave disse knækbrød http://lchfblog.dk/chia-knaekbrod-uden-aeg-og-nodder/

black1

black1

586 indlæg
  • Skrevet

Jeg bruger dem både i brød, grød, ovenpå yoghurt sammen med müsli, i kager osv. osv. Man kan også blende dem i smoothies, så bliver konsistensen vist ikke så underlig - jeg har ikke selv prøvet det, for jeg har ikke noget imod konsistensen. Hvis man putter det ovenpå müsli, trækker de heller ikke fugt, så man kan spise dem inden de "gellerer"

Husk desuden at drikke meget vand sammen med dem, hvis du ikke har udblødt dem først - ellers kan det give en træls omgang forstoppelse, fordi de så suger vand i maven. Desuden skal du kigge på pakken, man må nemlig kun indtage en begrænset mængde pr/dag

snapshot

snapshot

1813 indlæg
  • Skrevet

black1 sagde:

Jeg bruger dem både i brød, grød, ovenpå yoghurt sammen med müsli, i kager osv. osv. Man kan også blende dem i smoothies, så bliver konsistensen vist ikke så underlig - jeg har ikke selv prøvet det, for jeg har ikke noget imod konsistensen. Hvis man putter det ovenpå müsli, trækker de heller ikke fugt, så man kan spise dem inden de "gellerer"

Husk desuden at drikke meget vand sammen med dem, hvis du ikke har udblødt dem først - ellers kan det give en træls omgang forstoppelse, fordi de så suger vand i maven. Desuden skal du kigge på pakken, man må nemlig kun indtage en begrænset mængde pr/dag

Det giver da ingen mening, at de kan give forstoppelse? Til gengæld indeholder de masser af fibre, der hjælper til at trække væske ind i afføringen og afhjælper derved forstoppelse. Derfor skal man også drikke en masse væske, da de ellers kan virke dehydrerende

pinkboho

pinkboho

1154 indlæg
  • Skrevet

Jeg har kun prøvet dem i brød, men der synes jeg det er ganske udmærket

black1

black1

586 indlæg
  • Skrevet

snapshot sagde:

black1 sagde:

Jeg bruger dem både i brød, grød, ovenpå yoghurt sammen med müsli, i kager osv. osv. Man kan også blende dem i smoothies, så bliver konsistensen vist ikke så underlig - jeg har ikke selv prøvet det, for jeg har ikke noget imod konsistensen. Hvis man putter det ovenpå müsli, trækker de heller ikke fugt, så man kan spise dem inden de "gellerer"

Husk desuden at drikke meget vand sammen med dem, hvis du ikke har udblødt dem først - ellers kan det give en træls omgang forstoppelse, fordi de så suger vand i maven. Desuden skal du kigge på pakken, man må nemlig kun indtage en begrænset mængde pr/dag

Det giver da ingen mening, at de kan give forstoppelse? Til gengæld indeholder de masser af fibre, der hjælper til at trække væske ind i afføringen og afhjælper derved forstoppelse. Derfor skal man også drikke en masse væske, da de ellers kan virke dehydrerende

De giver jo netop forstoppelse, hvis ikke de er udblødt i vand (eller mælk, eller what ever man har brugt) og man samtidig ikke drikker rigeligt vand til - så suger de jo alt vandet i maven, og man dehydrerer og får forstoppelse. Fibre kan både hjælpe forstoppelse, men de kan også forsage det

snapshot

snapshot

1813 indlæg
  • Skrevet

black1 sagde:

snapshot sagde:

black1 sagde:

Jeg bruger dem både i brød, grød, ovenpå yoghurt sammen med müsli, i kager osv. osv. Man kan også blende dem i smoothies, så bliver konsistensen vist ikke så underlig - jeg har ikke selv prøvet det, for jeg har ikke noget imod konsistensen. Hvis man putter det ovenpå müsli, trækker de heller ikke fugt, så man kan spise dem inden de "gellerer"

Husk desuden at drikke meget vand sammen med dem, hvis du ikke har udblødt dem først - ellers kan det give en træls omgang forstoppelse, fordi de så suger vand i maven. Desuden skal du kigge på pakken, man må nemlig kun indtage en begrænset mængde pr/dag

Det giver da ingen mening, at de kan give forstoppelse? Til gengæld indeholder de masser af fibre, der hjælper til at trække væske ind i afføringen og afhjælper derved forstoppelse. Derfor skal man også drikke en masse væske, da de ellers kan virke dehydrerende

De giver jo netop forstoppelse, hvis ikke de er udblødt i vand (eller mælk, eller what ever man har brugt) og man samtidig ikke drikker rigeligt vand til - så suger de jo alt vandet i maven, og man dehydrerer og får forstoppelse. Fibre kan både hjælpe forstoppelse, men de kan også forsage det

Aarh.. på den måde så er jeg med!

aviaja

aviaja

13 indlæg
  • Skrevet

Jeg bruger dem næsten hver dag. Om morgenen i en smoothie, oven på skyr (med nødder og frugter), på havegryn og lign.

Og til aftensmaden putter jeg tit bare et par spiseskeer chiafrø i de fleste sammenkogte retter jeg laver - synes næsten aldrig man kan smage dem, så de gør bare retten sundere.