1. Forum
  2. Debatten
  3. Mad
  4. Gode madråd - lige flyttet hjemmefra

Gode madråd - lige flyttet hjemmefra

hey.you

hey.you

56 indlæg
  • Skrevet
Hej! Jeg er lige flyttet hjemmefra, og til tider synes jeg, at det kan være lidt vanskeligt med maden. Jeg vil gerne have varm mad hver dag, men det er ikke altid jeg orker at lave det vilde. Hvordan gør I? Køber I ind dagen før og planlægger eller? Har lavet en stor linseret og frosset ned i portioner. Jeg bor sammen med en, men vi holder vores mad hver for sig.
sss

sss

307 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Evt. Lav lagsagne i potions antetninger. Man kan købe folie bakker i den str. Handel ind til en uge af gangen, lav potioner så der er til rester dagen efter og evt til fryseren
Misskalla

Misskalla

18 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Wok mad er hurtigt at lave og en nem måde at få varm mad på, og kan både laves med friske grøntsager og frosne. Det er lidt forskelligt om jeg handler ind hver dag og om jeg portionsanretter. Det gør jeg for det meste kun med kød. Og indkøb sker måske hver anden dag.
Bellis

Bellis

36 indlæg
  • Skrevet
Hold dig til at handle ind én gang om ugen eller to, det er meget billigere. Det kan hurtigt løbe op hvis man handler flere gange om ugen. Evt. gør det på en fridag og så lav noget fryse-mad samme dag. En portion kødsauce kan f.eks. både bruges til pitabrød, tortillas, pizza, pasta, lasagne, osv. Så laver du en portion kødsauce har du mulighed for at fryse noget af det ned og bruge noget til lasagne som du så fryser ned (bare husk at fryse din mad ned i portionsstørrelser). Og så husk på at det ikke behøver at tage mere end 30 minutter at lave mad - jeg er stor fan af one-pot pasta, dels fordi det er hurtigt at lave og delt fordi man minimerer mængden af opvask. Suppe kan også laves meget hurtigt og alle mulige bland-sammen retter hvor du får tømt ud i dit køleskab. Til hverdag plejer jeg selv bare at spise ris med noget kød til og grøntsager. Det tager 30 minutter for mig at koge ris (brune ris, hvis du vælger alm. hvide ris tager det kun cirka et kvarter), på den tid kan jeg nå at skære og tilberede kødet (det kan være tykstegsbøffer, kylling, hakkebøffer, fisk, osv.) og grøntsagerne - enten salat af en art eller frostgrønt som bliver stegt/kogt. Jeg laver madplan hver lørdag og handler ind til en helt uge ad gangen og så planlægger jeg det tit sådan at jeg laver mad til to dage ad gangen og gerne på en dag hvor jeg har tidligt fri sådan at jeg har rester til dagen efter hvor jeg har sent fri.
Grovkøkkenet.dk

Grovkøkkenet.dk

1 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Keep it simpel. Lav helt enkle retter og så lav dem godt. Store portioner til fryseren, hvis du har sådan en, eller også går mange retter også fint i køleskabet til dagen efter. Selv er jeg stor fan af ”alt i en”-bradepander eller ”one pot pasta”. Find evt. mere inspiration på Grovkøkkenet.dk