1. Forum
  2. Debatten
  3. Mad
  4. Hjemmebagt brød

Hjemmebagt brød

hyben

hyben

1366 indlæg
  • Skrevet

Har leget lidt (meget) med tanken om at forsøge at finde noget overskud og bage brød her hjemme, især rugbrød da min kæreste er kræsen som ind i helvede og altid klager over det brød man køber er for tørt og kedeligt.

Nogle af jer der har erfaring med det? tænker både det økonomiske om det kan betale sig, med også hvor besværligt det er med surdej osv (som jeg overhoved ikke fatter)

En vidunder opskrift ville heller ikke være dårlig
Antallet af brødopskrifter i mine bagebøger er lidt uoverkommeligt!

foodismyaddiction

foodismyaddiction

2457 indlæg
  • Skrevet

Hvis der skal mange nødder og kerner i, så kan det ikke betale sig at lave selv.
Men et ganske almindelig brød eller boller er klart billigere at lave selv.

Berlin

Berlin

1207 indlæg
  • Skrevet

Bag det her : http://www.kvalimad.dk/opskrifter/verdens-bedste-broed

Det er seriøst lækkert! Jeg har brugt opskriften mange gange og har også blandet flere meltyper og tilsat kerner - det bliver altid SÅ godt!

Rugbrød har jeg desværre ingen tips til, men kender nogle, der bruger færdigblandinger (typisk på tilbud), som både er nemme og billigere end køberugbrød.

Creative

Creative

632 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

Jeg bager alt vores brød selv. Lige når det kommer til rugbrød, køber jeg altid færdigblandinger, når de er på tilbud. Det bliver altid godt, og så slipper man for bøvlet med surdej osv.

Hvis du vil til at bage meget, kan jeg klart anbefale at købe en røremaskine. Man får aldrig æltet dejen så lang tid, som det skal, hvis man skal gøre det i hånden, og det bliver altså langt bedre af at få en tur i maskinen.

Jeg har brugt min flere gange om ugen, siden jeg købte den

LadyFox

LadyFox

11844 indlæg
  • Skrevet

Jeg ser tit færdig blandinger på rugbrød på vildt gode tilbud. Jeg ved godt det ikke er helt det samme som at have lavet det helt selv - men det er nemt og smager langt bedre end færdig rugbrød. Og hvis man bare sørger for at slå til når de er nede under at koste en 10'er kan det nu godt betale sig.

calypso

calypso

2774 indlæg
  • Skrevet

Hvis din kæreste godt vil have lidt fugt i brødet, så er det en god idé at tilsætte revet gulerod eller squash, det holder godt på fugten. Så har jeg rigtig god erfaring med fiberhusk. Hvor jeg blander i ske fiberhusk med vand og kvæder det op. Imens laver jeg en brødblanding med gær, lunkent vand masser af hørfrø og fem-kornsblanding og speltmel, evt. lidt honning til gæren og så noget salt. så blander jeg det hele sammen og stiller det i køleskabet til at hæve natten over, eller lader det hæve et par timer ved stue temperatur.

Når man bruger fiberhusk er bollerne lidt underlige lige efter de er bagt, men lige så snart de køler ned er de super lækre og meget saftige.

theshewolf

theshewolf

879 indlæg
  • Skrevet

Min mor bruger sådan nogle færdigblandinger som hun køber det smager rigtigt godt og er dejlig blødt og lækkert

Primerose-

Primerose-

2224 indlæg
  • Skrevet

Jeg kan anbefale Jim Lahey's opskrift på "No knead bread", også kaldet grydebrød.

Det er seriøst verdens nemmeste brød at lave, og man behøver ikke engang på fingrene i dejen. Det er også det billigste brød, jeg har bagt. Indeholder kun vand, mel, salt og tørgær. Og så smager det fantastisk - især nybagt og lunt! Yum.

Emmelyn2013

Emmelyn2013

1797 indlæg
  • Skrevet

Tror aldrig jeg får mig selv til at lave rugbrød fra bunden- der er en brødblanding bare nemmere Men tilsætter tit lidt ekstra kerner/frø eller revet gulerod eller kartoffel.

Men lyst brød bager altid selv.

Jeg kan ikke give en reel opskrift, da jeg ikke bruger mål.

men en god base er: Vand, mel og gær- simpelt.
Dertil kommer jeg gerne lidt salt og sukker i.

Og så varierer jeg med yoghurt, hørfrø, grahamsmel, spelt, 3-5korns blanding, græsker-/solsikkekerner, valnødder, gulerod eller squash.

Som regel lader jeg dejen koldhæve- så slipper man for alt det dej-grisseri da det hele bliver i skålen. Og så er det lynhurtigt at få friske morgenboller
Til koldhævning må dejen gerne være klistret, og man klasker bare bollerne på bagepladen med en ske. Den skal så helst stå min. 8 timer i køleskabet.

Ved hævning ved stuetemp, skal dejen ældes, hæve, efterældes og efterhæve for bedste resultat (synes jeg). Og der skal dejen altså ikke være klistret. Så det kræver lidt mere mel. Og så bruger man gerne en del mere tid i køkkenet inder processen. Men gode er jo, at hvis man om eftermiddagen spontant vil have nybagt brød, så kan man få det NÆSTEN med det samme

hyben

hyben

1366 indlæg
  • Skrevet

Lige et resume: det er den ekstra tid i køkkenet værd!
Indtil videre har jeg bare lavet blødblandinger men det er både meget billigere og smager så meget bedre (og manden i huset er glad)

Nu ønsker jeg mig en røremaskine til jul og så tror jeg jeg giver mig i kast med surdej