1. Forum
  2. Debatten
  3. Sex
  4. Usikkerhed omkring krop

Usikkerhed omkring krop

Bumline

Bumline

2 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hej alle sammen :-) Jeg er i den situation at jeg desværre kæmper med at føle mig meget usikker omkring min krop efter min kæreste har sagt at han synes jeg har taget for meget på og bør passe mere på hvad jeg spiser da han en dag kiggede på min krop mens jeg var ved at skifte tøj . Jeg værdsætter selvfølgelig hans ærlighed og har taget det alvorligt, så jeg er påbegyndt et større vægttab (jeg prøver at tabe min. de 16 kg, jeg har taget på i løbet af vores forhold). Men når det sagt, så føler jeg mig selvfølgelig meget usikker min krop på nuværende tidspunkt og har derfor på ingen måde lyst til intimitet eller sex med kæresten da jeg virkelig ikke har det godt med min krop og ikke har lyst til at udstille mig selv før jeg ser normal ud igen. Hvis det bare var et mindre vægttab ville det jo være nemt at sætte det på standby imens, men når der er tale om et større vægttab så vil det ihvertfald tage nogle måneder. Jeg har prøvet at google mig frem til gode råd, men meget af det jeg finder handler omkring at man skal slappe mere af og huske på at mænd ikke lægger mærke til de ting ved kvinders krop som ikke sidder som det skal eller at de fleste fyre synes en nøgen kvinde er sexet uanset hvordan hun ser ud. Men det er jo noget bullshit, især for mit vedkommende hvor det er min egen kæreste der hovedsageligt har lagt mærke til at min krop ikke længere er attraktiv at se på. Så er der nogle som du har nogen gode råd til at håndtere den usikkerhed eller i det hele taget den situation?
gitte345

gitte345

557 indlæg
  • Skrevet
De fleste vil nok skrive, at det kan han ikke tillade sig at sige. Men når det er 16 kg, så synes jeg egentlig, det er fint at han er ærlig. Dog er det en meget rå måde, han gør det på. Han kunne have taget en samtale med dig om det i stedet. Jeg kan sagtens forstå, at det giver dig lyst til at droppe sex. Hvem har lyst til at have sex med en, der ikke synes om ens krop? Jeg synes, du skal tænke over, hvorfor du har taget 16!! kg på i løbet af jeres forhold. Måske har I hygget jer med mad, slik og vin og du har ikke følt dig forpligtet til at være slank, fordi du alligevel ikke skulle være single og tage i byen etc. Overvej, om du i virkeligheden er for ulykkelig og presset i det forhold, og om det er derfor, du har taget på. Det lyder ikke sundt det forhold der.
contrast

contrast

1688 indlæg
  • Skrevet
Jeg er enig i at du burde være bekymret for dit helbred. 16 kg er meget. Sådan som jeg læser det kan jeg ikke se noget galt i måden, din kæreste har udtrykt sig på. Han siger jo bare at du skal passe på? Men jeg ved godt at vægt er et ømtåleligt emne for mange. Jeg synes bare ikke at han har sagt noget brutalt. Du kan nok regne med at der vil gå et år før du taber de 16 kg. Derfor er det godt med delmål :)
Bumline

Bumline

2 indlæg
Hej Gitte345. Ja, det nemlig en del kilo og jeg nåede lige præcis at være overvægtig BMI-mæssigt selvom jeg førhen har været normalvægtig. Jeg har nu tabt de første 6 kg, så jeg er normalvægtig igen BMI-mæssigt men jeg mangler jo stadig at tabe de sidste 10 kg. Og du har ret i, at det var lidt hård måde at få beskeden men det skal også lige nævnes at han selv undskyldte for det, da vi så tog en samtale omkring det. Årsagen til jeg har taget så meget på skyldes stress, sygdom og en længere periode med stillesiddende arbejde ca. 15 timer om dagen, hvilket han også godt ved. Hvilket jeg derfor også har valgt at ændre på og gøre noget ved udover selvfølgelig at tabe mig. Så det har ikke noget med mit forhold at gøre, altså at jeg har taget så meget på. Så problematikken er mere denne usikkerhed omkring min krop imens jeg stadig er igang med at tabe de sidste 10 kg. Jeg har jo ikke lyst til at have sex eller i det hele taget være nøgen foran ham før jeg ved at jeg ser acceptabel nok ud i hans øjne fordi jeg føler mig usikker og skammer mig meget over min krop.
gitte345

gitte345

557 indlæg
  • Skrevet
Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det "at tænde" er jo en mental ting og hvis man er vild med en person, så tænder man uanset hvad. Jeg havde en kæreste, der var elitesportsmand og trænede 6 timer om dagen. Han stoppede pludselig og trænede aldrig og tog over 10 kg på på få mdr...hans krop var anderledes, men jeg tændte da stadig på ham. Hvis du styrketræner og træner din mave, så føler du dig sikkert hurtigt i markant strammere form, selvom du vejer mere.