1. Forum
 2. Debatten
 3. Skønhed
 4. Akne - Tetracyklin

Akne - Tetracyklin

Lilliya

Lilliya

9 indlæg
 • Skrevet

Hey !
Jeg har brug for jeres hjælp.
Min læge har efter lang tids behandling anbefalet mig piller ved navn Tetracyklin.
De kan fåes både i kapsel og alm pille form.

Er der nogen af jer der har haft erfaring med dem?
Gode og dårlig? Hjalp de? Hvilke bivirkninger havde i med dem?
Hvor længe tog i pillerne før jeres hud blev ren?

Jeg har desværre rigtig mange bumser osv på ansigtet, og de forsvinder bare IK!.
Har brugt alverdens creme fra forskellige mærker, og intet har hjulpet.
Håber i ville dele jeres viden med mig, så jeg kan få lidt mere selvtillid, istedet for at gemme mit ansigt når der er mega meget udbrud på ansigtet

turqouoise

turqouoise

1105 indlæg
 • Skrevet

Dem har jeg prøvet. På mig hjalp de ikke, men jeg havde også voldsomt meget akne, hvor bumserne blev ved med at dukke op, men var uger om at forsvinde.

Mn akne forsvandt først, da jeg fik isotretinoin, men det er normalt, at man prøver tetracyklin først. Isotretinoin kan kun udskrives af en hudlæge og har nogle meget kradse bivkringer. Det kræves derfor, at man får foretaget regelmæssige blodprøver, og at man som kvinde er på p-piller, når man før det, og at man ofte kommer til tjek, da depression er en bivirkning.

Det eneste, du skal være obs på med tretracyklin, er, at du ikke må tage det sammen med mejeriprodukter eller mad, der indeholder meget mælk, fx. pizza med ost osv. Det ødelægger nemlig effekten af det.

lulala

lulala

4813 indlæg
 • Skrevet

jeg har før taget tetracyklin. de virkede super godt på mig, men så snart jeg stoppede på dem, fik jeg desværre hurtigt grim hud igen. det var kapselformen jeg fik. jeg kender ikke til den alm. pilleform. normalt går der noget tid før de virker, men på mig gik det ret hurtigt. jeg tror man skal tage dem i ret lang tid, før at der er chance for at de giver en langsigtet effekt. og i såfald er den værste bivirkning underlivssvamp. det har jeg dog ikke oplevet. der er selvfølgelig bivirkninger andre bivirkninger som ved al medicin, og det er individuelt hvordan man oplever dem. jeg havde dog ingen bivirkninger.

http://www.netdoktor.dk/interactive/medicin/praeperatinfo.php?docid=praeparat_info&id=549

her kan du læse om bivirkningerne. det er dog vigtigt at du læser indlægsseddlen grundigt, der der er visse ting man ikke må indtage samtidig med pillen. fx mælkeprodukter og jern.

Lilliya

Lilliya

9 indlæg
 • Skrevet

Mogenhorn - Tak for svaret

Lulala - Hvor lang tid tager det før man ser tegn på virkning af pillerne?
Jeg læser lige bivirkningerne Tak fordi du skrev.

lulala

lulala

4813 indlæg
 • Skrevet

jeg tror der i følge indlægsseddlen står ca. 4 uger. jeg synes dog jeg mærkede virkninger allerede efter 1 uge.

Foix

Foix

1112 indlæg
 • Skrevet

Efter 1-2 uger slem tørhed i skeden.

Anonymous

Anonymous

148447 indlæg
 • Skrevet

Jeg har fået dem i pilleform over en periode på 2mdr. men jeg har ikke haft nogen virkning af dem. Jeg er begyndt at spise silica i stedet og de hjælper på mig.

Luisebaby

Luisebaby

50 indlæg
 • Skrevet

Tror det er meget forskelligt hvordan det virker på folk
Det virkede rigtig godt for mig! Nu er det en del år siden, så kan ikke huske hvor lang tid der gik før det virkede. Men synes du skal prøve

CPB

CPB

574 indlæg
 • Skrevet

De virkede for mig indtil jeg stoppede med dem, så jeg måtte en tur til hudlægen

.S.

.S.

2932 indlæg
 • Skrevet

Jeg har været på Tetracyklin mere end en gang mine erfaringer med pillerne er gode. Jeg har mild rosacea og får store betændelser i blodbanerne i ansigtet når jeg har udbrud og Tetracyklinen plejer at tage det hele! Men det er piller der godt kan tage lang tid om at virke. Min læge siger altid at man godt kan regne med at tage pillerne en måned eller to før man kan se mærkbart resultat, fordi det tager huden uendelig lang tid om at forny sig selv.

Jeg tror første gang jeg tog dem gik der 14 dage før der skete noget, men nu kan jeg allerede se forskel hurtigt efter jeg tager pillerne de gange jeg er på dem.

Har ikke oplevet andet end de meget almindelige bivirkninger - følsom hud i solen og lidt ondt i maven og kvalme (det er jo antibiotika, så de kan godt være hårde ved maven) og så skal man huske at de nedsætter hudens naturlige beskyttelse af sol - så brug solcreme! også til hverdag, og ingen mæleprodukter 2 timer før og efter pillerne tages, ellers kan der være nedsat funktion

Mest populære tråde