1. Forum
 2. Debatten
 3. Skønhed
 4. Isotretinoin og hudpleje?

Isotretinoin og hudpleje?

*prettylittleone

*prettylittleone

74 indlæg
 • Skrevet

Jeg skal til at starte på isotretinoin mod uren hud. I den forbindelse er jeg kommet ret meget i tvivl om hvad jeg skal gøre med min hudpleje rutine. Normalt har jeg brugt Matas' renseprodukter, som ikke er noget jeg har tænkt mig at fortsætte med mens jeg er på pillerne. Jeg har besluttet at bruge Avenes Clean-Ac serie, eller, dvs. jeg har indtil videre kun købt cremen, for jeg kan simpelthen ikke gennemskue om det er en god eller dårlig idé at bruge renseprodukter?
Jeg kan normalt godt lide følelsen af at rense huden, men jeg vil jo nødigt stresse den unødvendigt og min hud bliver jo nu meget tør fremfor fedtet. Apotekerdamen var ikke til megen hjælp og jeg skal først til hudlægen igen når jeg har været på kuren i en måned.

Hvis der er nogen der har været på isotretinoin må i meget gerne komme med råd! Kunne også godt bruge tip til den bedste læbepomade til meget tørre læber

findikfistik

findikfistik

58 indlæg
 • Skrevet

Hej, nu skal du bare høre
Jeg har selv været på Isotretioin-kuren for et år siden.
Jeg kan stærkt anbefale Avene-produkterne til forløbet. Det er en hård proces, hvor huden samt læberne udtørres ekstremt.

Brug (alle sammen specielt udviklet til hud i medicinsk behandling som Iso.)

Avène Clean-Ac
ansigtscreme

De har også en speciel rensecreme til, når man er i medicinsk behandling, men jeg brugte bare den blå fra Avene - den er også rigtig god!

Derudover kan jeg anbefale deres læbepomade også.

Disse 3 produkter er fantastiske til når man er i isobehandling.

Vær også forberedt på tør hovedbund

Har du andre spørgsmål, vil jeg meget gerne svare.

denfine

denfine

1690 indlæg
 • Skrevet

Jeg brugte det der hedder La Roche Posay, som jeg fik anbefalet af hudlægen. Men det var ikke nok for mig. Det eneste der virkede var Elisabeth Ardens mærker, både til læber og som creme. Så brugte jeg La Roche Posay til at rense

Mine hænder blev også virkelig tørre, så brug gerne creme på dem Specielt når det bliver koldt i vejret.

Og så må du altså ikke blive overrasket hvis dit humør fucker lidt op Det er altid godt med nogle at tale med der har prøvet det før, så du skriver bare hvis det er

*prettylittleone

*prettylittleone

74 indlæg
 • Skrevet

Tusind tak for jeres svar og gode råd! Jeg skal helt sikkert ned og have nogle flere renseprodukter Kan det hjælpe på den tørre hud at drikke ekstra vand? Og hvor lang tid går der inden de begynder at virke? Har taget dem et par dage nu, og synes mine læber hurtigere bliver tørre end før - men ved ikke om det er reelt eller bare indbildning

Jeg har døjet med min hud i 10 år nu og prøvet snart alt på markedet, så jeg er villig til at gennemføre næsten alt for at få en pæn hud. Har det virket permanent på jer?

Mynthe

Mynthe

457 indlæg
 • Skrevet

Jeg kan helt klart anbefale en læbepomade fra Decubal - det var virkelig den eneste, der hjalp, da jeg tog isotretinoin.

Jeg prøvede lidt forskellige cremer, ingen hjalp 100% mod den tørre hud, men A-derma Exomega var den, som hjalp bedst. Dog ville jeg nok ikke bruge den i starten, da den er ekstrem fed, og derfor nok ikke føles s¨å rar at bruge på acne-hud.

turqouoise

turqouoise

1105 indlæg
 • Skrevet

Jeg brugte Avenes serie mod uren hud(de produkter, der hjælper, når man er i medicinsk behandling) samt en fugthedscream til angsigtet til tør hud også fra Avene. Derudover vil jeg anbefalde dig at købe noget vaseline, isotreitioin tørrer nemlig både læberne og slimhinderne i næsen på det på punkt, hvor det gør seriøst ondt og bløder, hvis du ikke putter vaseline på/i. Og ja, det ser pissedumt når man putter vaseline i næsen, men det hjælper; jeg fik næseblod hver gang, der gik for lang tid i mellem det. Derudover så skal du igang med at kigge efter noget solcream med en højere faktor, end du plejer at bruge både, mens du er i behandling og bagefter, isotreitioin svækker nemlig hudens forsvar med solens stråler.

Jeg var i behandling i et ½ år og det fjernede det hele. Det er over et år siden, at jeg stoppede med behandlingen, og je har fået nogle få enkelte bumser siden da, men slet ikke i sammen mængde, som det var, da jeg gik i gang. Det er dog ikke usædvanligt, at man skal have mere end en behandling.
Der gik heldigvis ikke særlig lang tid før, at man kunne se en forskel, men jeg så virkelig også forfærdelig ud, da jeg gik igang med det - hele mit ansigt og området omkring kravebenet var dækket og store, ømme, bulelignende bumser.

Held og lykke!

nastygal

nastygal

405 indlæg
 • Skrevet

Jeg brugte en creme fra apoteket, der hedder Repair. Den er helt vildt fed, men man bliver så tør både i ansigtet og på læberne - jeg kunne nogen gange hive sådan lidt laser af (det lyder satme klamt).
Det er omkring tre år siden, og jeg tog dem i otte måneder, tror jeg, og det har virket helt perfekt. Min hud var fedtet og bumset før, og nu har jeg stort set aldrig bumser, den er ikke fedtet og bumsear er væk. Der gik dog noget tid før det begyndte at virke, tror næsten det blev værre i starten. Først til sidst begyndte der at ske underværker, så du må ikke give op!

denfine

denfine

1690 indlæg
 • Skrevet

Den første måned bliver værre, jeg tror at det er fordi det hele skal ud. Jeg kan ikke huske hvornår jeg så ændringer, men jeg var på dem i 9 mdr. Jeg har stadig en bums her og der. Men INTET i forhold til før Og det er et år siden jeg stoppede tror jeg.

*prettylittleone

*prettylittleone

74 indlæg
 • Skrevet

Tak for alle jeres svar! Jeg er fast besluttet på at gennemføre, lige meget hvor slemt det bliver i starten. Tænker bare på hvordan det kommer til at se ud bagefter

nastygal

nastygal

405 indlæg
 • Skrevet

*prettylittleone sagde:

Tak for alle jeres svar! Jeg er fast besluttet på at gennemføre, lige meget hvor slemt det bliver i starten. Tænker bare på hvordan det kommer til at se ud bagefter

Hos mig var det ikke kun i starten, det blev værre (eller det samme). Det blev først bedre efter et halv år, tror jeg. Men held og lykke! Det skal nok blive det hele værd