1. Forum
  2. Debatten
  3. Snik-snak
  4. Er min kæreste alkoholiker...?

Er min kæreste alkoholiker...?

Vejletøsen

Vejletøsen

76 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hej. Jeg har hele tiden gået med de der tanker... Om min kæreste er alkoholiker eller måske bare lidt. Jeg er 27 år og han 47 år og har været sammen i 1 år, og vi fungerer helt fint sammen og har det generelt fantaktisk sammen. Vi to begge har ikk børn (vi to begge ønsker det ikk + han kan ikk lave børn). Nå - men sagen er at jeg synes, at han drikker øl for meget og for tit. Han arbejder som buschauffør, så han ikk har en fast arbejdsuge (dvs han har fri en gang om ugen skiftevis mandag-tirsdag-onsdag-torsdag + hver anden weekend), og hver gang han har fridag + weekend, SKAL han drikke 5-7 øldåser, og nogle gange tager han på et værtshus hvor der er flest alkoholiere som kommer derinde + han kender dem godt + han vil helst drikke øl til aftensmad hver gang vi spiser sammen + når vi er på ferie i udlandet SKAL han drikke flere øl hver eneste aften. Men det skal lige siges, at han kan sagtens styre sig, når han har drukket, og han generer slet ikk mig, det er det vigtigste, han har humørsivninger, men er god til at ikk lade det gå ud over mig, men det irriterer og bekymrer mig, at han drikker SÅ meget (ihvertfald for meget for mig, da jeg er en meget fornuftlig og rolig kvinde, der næsten aldrig går i byen mere). Han har forklaret, at han har haft en del problemer med familien hvilket jeg helt forstår godt, og det er nok grunden til hvorfor han drikker meget plus han siger, at han også har kæmpet med depression & stress som kan stadig komme i nogle perioder - men ER han en alkoholiker, eller overreagerer jeg bare? Han passer sit arbejde, fungerer fint i hverdagen (nogle gange er han sur, men taler med mig om det osv).. Jeg har naturligvis forklaret ham om min mening om at han drikker for meget, og han har været forstående og rolig omkring det, men han siger selv, at han ikk er alkoholiker? Men hvad synes I ? <3 Knus.
Mig selv

Mig selv

3 indlæg
  • Skrevet
Han er absolut ikke alkoholiger han kan bare godt lide øl
Mig selv

Mig selv

3 indlæg
  • Skrevet
Han er absolut ikke alkoholiger han kan bare godt lide øl
Hende der

Hende der

77 indlæg
  • Skrevet
Jeg tror det generer dig, fordi du ikke bryder dig om de signaler det sender. Du bryder dig ikke om, at andre skal tænke dårligt om ham eller dig. Du er en fornuftig pige, og ønsker at sende signaler om, at du har styr på dit liv. Det er bare hvad jeg tænker ud fra det du har skrevet, og ikke sikkert at det er sandt. Han er ikke alkoholiker, han passer sit job og det påvirker heller ikke jeres relation. Du må gøre op med dig selv om du kan acceptere, at han er glad for øl. Du kan ikke lave ham om, eller bestemme over ham. Min erfaring er, at jo mere man stiller sig utilfreds med partnerens forbrug af, smøger, alkohol, vægt eller bare livsstil generelt, jo mindre sandsynligt er det, at det bliver ændret. Du må acceptere hele ham med alt hvad det indebærer, for du kan ikke ændre det. Det er hans valg, og det er ham, der vælger om han vil drikke vand i stedet. Medmindre det begynder at gå ud over dig, at han bliver ubehagelig, voldelig eller ikke kan holde på sit arbejde.
existencia

existencia

452 indlæg
  • Skrevet
Jeg vil så give dig delvist ret, TS. Jeg synes, det lyder som om han drikker for meget. 5-7 øl på alle fridage er da voldsomt. Om han er alkoholiker eller ej, skal jeg ikke kunne udtale mig om, men jeg synes personligt hans forbrug lyder voldsomt. At han kan passe hans arbejde og opretholde sunde relationer, har intet at gøre med om hans alkoholforbrug er for stort eller ej - mange alkoholikere kan sagtens have en normal hverdag til trods for deres misbrug. Ligegyldigt om han har et misbrug eller ej, så kan du ikke ændre ham. Du kan påpege, at du synes, det er for meget, men han skal selv ville ændre det. Så i sidste ende må du afgøre, om du kan leve med det eller ej.

Mest populære tråde