1. Forum
  2. Debatten
  3. Snik-snak
  4. Feriepenge som vikar 'på' dagpenge?

Feriepenge som vikar 'på' dagpenge?

Guinness

Guinness

195 indlæg
  • Skrevet
Jeg er pt desværre 'ledig'. I den forbindelse, har jeg meldt mig ind i et vikarbureauet, og er pt igang med et 8 dages vikariat. Derfor, har jeg meldt mig "midlertidig i arbejde" på Jobnet.dk, så jeg naturligvis kkke modtager dagpenge i den periode. Kan jeg hæve nogle feriepenge, imens jeg bliver betalt af vikarbureauet, uden at jobcenteret/a-kassen kommer efter mig når jeg på mandag melder mig "ledig på fuldtid", igen? For jeg er klar over, når man er ledig på fuldtid, og melder ferie/hæver feriepenge, napper de svarende i dagpengene... Hvis ja, skal jeg så blot hæve for de antal dage jeg er i vikariatet, eller kan jeg hæve alle feriepengene? Jeg håber det giver mening... Hele grunden til dette er, at jeg taber penge på at være i vikariatet.. Mit hoved er derfor på overarbejde, for at finde en løsning uden at jeg skal leve på en sten.. Nogle kloge hoveder? :-)
nyligsingle

nyligsingle

173 indlæg
  • Skrevet
Hvis du får feriepenge, kan du ikke på samme tid få løn for dit vikarjob. Så det kan du desværre ikke gøre .. og hvis du fx. Hæver dem alle sammen, så kan din a-kasse også trække dig. For når du søger skal du jo angive hvilke dage du holder ferie, og hvis du fx. Vælger 20 dage, og du kun arbejder 8 dage, så vil de sidste 12 dage, være nogle dage hvor du på samme tid har meldt dig ledig på fuldtid. Også kan du ikke få dagpenge på sammen tid. - den eneste mulighed for at få dem, hvis du ikke afholder ferie, er hvis der har været en form for feriehindring :).
Guinness

Guinness

195 indlæg
  • Skrevet
Jeg er godt klar over, at man skal melde ferie pr dato osv.. Men jeg har nu altid, hævet minde feriepenge uden at holde ferie - når jeg har været i job - uden problemer. Om det er lovligt eller ej, tror jeg umiddelbart ikke, men jeg kender mange der gør det. Ville bare høre om der var nogle der havde prøvet lign..
nyligsingle

nyligsingle

173 indlæg
  • Skrevet
Tror også der er mange der gør sådan, har også selv gjort det. Men tror ikke vikarbureauer gør sådan, tror de går meget efter reglerne. Det er i hvert fald hvad jeg har hørt fra venner, som har arbejdet som vikar :).

Mest populære tråde