1. Forum
  2. Debatten
  3. Snik-snak
  4. Kemi i hverdagen - tænker I over det?

Kemi i hverdagen - tænker I over det?

Simone_Gammelgaard

Simone_Gammelgaard

11 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hej med jer!

Jeg er i gang med at skrive en opgave omkring ’kemi i dagligdagen’ og hvad kemien gør ved os som mennesker. Jeg inddrager her nogle statistikker omkring, hvor mange der vælger at leve økologisk i forhold til mad – samt hvor mange der tilvælger økologisk generelt i hverdagen. Jeg har i forbindelse med denne opgave særlig fokus på dén kemi, som omhandler vores skønhedsprodukter, vores tøj og ikke mindst omkring børn og kemi, da børn er særligt følsomme overfor kemi.

1. For at starte med sidstnævnte, så er børn og kemi et meget omdiskuteret emne. Blandt andet er der alverdens anbefalinger til børn der bruger sutter og får sutteflaske, og hvorfor det er vigtigt at koge lige præcis sutter og sutteflasker jævnligt. Derudover findes der kemi i barnets legetøj, tøj og diverse andre tekstiler. Jeg har selv købt navnesutter til min baby, netop fordi det er bevist at sutter med navn mindsker risikoen for virusser og sygdomme. En af punkterne under Forbrugeråddet Tænk’s er lige præcis omkring sutter, og hvorfor det er vigtigt at koge alle de ting som barnet tager i munden jævnligt – om det drejer sig om navnesutter, sutteflasker eller legetøj.

2. Jeg er tilmed meget optaget af den kemi, som de fleste af os bruger – hver dag. Det drejer sig om kemien i cremer, make-up, læbepomader. Særligt plejeprodukter som shampoo, håndsæber og så videre, kan indeholde allergifremkaldende midler, såsom MI der er stærkt allergifremkaldende. Er allergifremkaldende midler noget I kigger efter, når I shopper make-up, cremer og andre skønhedsprodukter??

3. Til sidst kommer kemi i vores tøj, som kan indeholde hormonforstyrrende, sundhedsskadelige og miljøbelastende stoffer. Det anbefales derfor også her fra Forbrugerrådet Tænk, at vaske alt nyt tøj, inden det kommer i brug. Efter 1 – 2 vaske får man ofte vasket de fleste kemikalier ud.

Jeg ville derfor høre, om ovenstående er noget som I tænker over – og ligeledes, hvor meget i tænker over det i hverdagen. Af de tre punkter som jeg har nævnt, er der så noget som optager jer mere end andet? Jeg ser frem til at høre fra jer.

Med venlig hilsen
Simone

Mest populære tråde