1. Forum
 2. Debatten
 3. Studie og job
 4. Droppe ud af 2.g HTX

Droppe ud af 2.g HTX

lilypie

lilypie

4 indlæg
 • Skrevet
Hej Jeg overvejer kraftigt at droppe ud af 2.g. Jeg er ked af at være der, og kan kun tænke på hvor meget jeg ikke har lyst til at være der. Jeg har svært ved matematik, fysik og bioteknologi. Derudover interesserer idéhistorie og teknologi mig ikke så meget. Mit gennemsnit er kun omkring de 5 lige nu, og tror ikke jeg kan få det højere op, men derimod kun at det falder. Jeg har heller ikke nogen venner, og det er minimalt hvor mange ord jeg rent faktisk udveksler med andre, så jeg føler mig også rimelig ensom. Jeg overvejer at læse til sygeplejerske om nogle år. Jeg overvejer at enten arbejde fuldtid resten af året, og starte på HF næste sommer, eller starte på sosu-assistent uddannelsen på grundforløb 2 her til februar. Jeg skal til infomøde på sosu på torsdag.Jeg ved dog ikke helt - hvis jeg fortsatte på HTX ville jeg være færdig i 2019, men hvis jeg vælger HF vil det være 2020, og ved sosu 2021, og det synes jeg er rigtig lang tid ekstra, hvor jeg også har masser af tid til at nå at blive skoletræt. Så jeg er virkelig i tvivl, og søger derfor nogle råd/erfaringer?
IdK

IdK

1 indlæg
 • Skrevet
Hej Laurakr Jeg gik selv på HTX og afsluttede den her i sommers - og det var ikke nemt! Jeg dumpede samtlige naturvidenskabeligefag, og jeg havde ligesom dig bare lyst til, at droppe ud. Jeg var dog også "droppet ud", jeg havde fået en plads på et andet gymnasium og skrevet en pæn farvel-besked til min klasse på Facebook. Men da jeg ligesom tænkte videre over det, så ville jeg faktisk hellere kæmpe den hårde kamp, - så jeg blev alligevel. Jeg gik på en kommunikationslinje, så jeg afsluttede alle "øv-fagene" i 2.g, og havde derfor kun de "gode" fag i 3.g. Og jeg formåede faktisk at hæve mit snit rigtig meget, og fik faktisk 10 i alle mine A-fag, samt 10 og 12-taller til eksamen. Jeg havde nemlig også de tanker om, at man først er færdig senere, og det nok bliver rigtigt kedeligt, at se alle sine venner være færdige, når man selv har så mange år tilbage.. Men det nye skoleår er jo lige begyndt, så hvis du bare giver den en ordenligt skalle, og møder op til timerne (Det hjalp utroligt meget på mine karakterer) og lavet opgaverne til tiden, evt. Får hjælp i lektiecaféen, hvis i har sådan en, så tror jeg sagtens du kan klare den! Og det er virkelig den fedeste følelse, når du står med huen på, især fordi du har arbejdet så hårdt! Men du skal også mærke efter i dig selv, om du har motivationen og lysten til det, for vi er jo alle forskellige! Mht. Det med ikke at have så mange venner, så skal i jo på studietur her i løbet af året, og der bliver man altså rystet rigtig godt sammen som klasse. I min klasse var der også nogle stykker, som bare havde venner i de andre klasser, så hvis du fx. Finder en gruppe, som har samme interesse som dig, så skal det nok gå fint! Jeg vil råde dig til en ting, sæt dig med et papir og en blyant, også skriv fordele og ulemper ved begge ting. Fx. HTX: ulempe -Hårdt arbejde, dårligt socialliv. Fordele: Færdig om 2 år osv. Osv. Det hjalp mig ugroligt meget, at få sat det hele i perspektiv! Men igen, lyt til dig selv! Hvad vil du aller helst selv? For du kan sagtens tage den skide HTX, men hvis ikke du er glad der, så er det måske ikke det rette. Og på HF'en kan folk jo være ældre end dig, også kan det sociale jo være endnu dårligere end på HTX. Så jeg forstår fuldt ud din bekrymring og frustration, for man vil jo bare gøre det rigtige og ikke lave nogle fejl. Men du har jo ikke travlt, så hvis du nu vælger at tage SOSU'en er det jo også rigtig fint! Nu ved jeg ikke, om jeg har forvirret dig mere, men nu har jeg ihvertfald givet min historie, og HTX er virkelig ikke for sjov, det kræver fandeme en masse energi! Og du må endelig heller ikke føle dig dum, eller mindre værd bare pga. Nogle fucking tal!
AmandaL

AmandaL

13 indlæg
 • Skrevet
Hej Laurakr. Må jeg spørge hvor gamme du er?
lilypie

lilypie

4 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Mange tak for svar idK :-) Altså jeg føler ikke rigtig, at jeg har motivationen til at fortsætte, og det tror jeg ikke ligefrem bliver bedre. Mine 'øv'-fag er fordelt ud over 2.- og 3.g, med flest i 3.g
lilypie

lilypie

4 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Deleted
lilypie

lilypie

4 indlæg
Jeg bliver 18 om nogle måneder :-)
AmandaL

AmandaL

13 indlæg
Dengang jeg var 18 år i 2006 gik jeg selv på gymnasiet.. jeg droppede ud lige inden 3.g. og fortrød det hver dag efter. Jeg havde selv et snit på 3,5 dengang og regnede ikke med at jeg kunne få et højere. Det skal siges at jeg i 2014 tog en HF og afsluttede med et snit på 10,1. Jeg er meget glad for min beslutning, og tænker ikke at det lyder til at du er parat til at studerer, hvilket er en ærlig sag. Du skal følge dit hjerte og gøre hvad du føler for. Husk på at når du gennemfører en uddannelse, så lukker du også dit bevis.
Supernova1

Supernova1

402 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
.

Mest populære tråde