1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. Droppe ud af videregående uddannelse

Droppe ud af videregående uddannelse

bypigen

bypigen

1 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hej alle Jeg er en pige på 24 år som læser på 5. Semester. Jeg har længe haft overvejelser om at stoppe studiet, men turde ikke da jeg var bange for at fortryde det og ville ikke give op. Jeg har længe haft tanken om at droppe ud, da det ikke interessere mig og føler ikke det er noget jeg brænder for. Jeg har de sidste to semestre dumpet flere gange, og kæmpet mig i gennem alle år, fordi jeg ikke har haft lysten til at læse netop det. Der er to andre uddannelser som vægter min interesse mere, men det der skræmmer mig, er at jeg føler jeg har spildt 3 år på ingenting. Og alle de gange jeg har læst og taget til eksamener og forlæsninger, var for ingenting. Hvis jeg vælger at droppe ud, så bliver jeg næsten 28, når jeg bliver færdiguddannet og dette skræmmer mig også, for kunne jo have været færdig nu. Jeg fortryder at jeg ikke droppede ud første eller andet skoleår, og er bange for at det er for sent for mig nu. Jeg er jo så kun få fag væk fra min bachelor. Jeg er i dybt ulykkelig og ved ikke hvad jeg skal gøre. Er i tvivl om jeg droppe ud, selvom jeg er nået så langt, eller om jeg skal knibe ballerne sammen og få det overstået og få det bevis. Jeg er også bange for hvad min familie og omgivelser vil tænke om mig, hvis jeg tager valget om at droppe ud og starte helt forfra. Er der andre der har stået i samme situation? Hvordan taklede i det? Hvad sagde jeres venner/omgivelser til at i droppede ud så sent? Hvor gamle var i da i blev færdiguddannet?
Anonym-2b640d321e

Anonym-2b640d321e

2 indlæg
  • Skrevet
Jeg synes du skal gøre din bachelor færdig, hvis den er inden for rækkevidde? Og så derefter skifte til et andet studie. Der er ikke noget pinligt i at skifte, og det er det område du skal arbejde med resten af dit liv. Så det er ok at skifte. Hvis du kan få bacheloren med på det andet studie er det helt perfekt
existencia

existencia

448 indlæg
  • Skrevet
Jeg er selv droppet ud af en længere videregående uddannelse efter 2 år, da det ikke interesserede mig. Helt ærligt, så er det det bedste valg, jeg nogensinde har taget, hvilket mine familie giver mig ret i. De var endda meget imod det, da jeg traf valget.
Jeg kommer også selv til at være i slutningen af 20'erne, når jeg engang er færdig. Men hvad så?! Jeg ville hellere senere på arbejdsmarkedet, senere i gang med villa-volve-vovse halløjet osv. end bruge mit liv på noget, som jeg ikke gider 😊

Så hvis du er så meget i tvivl og ikke finder uddannelsen spændende, så ville jeg droppe ud, hvis jeg var dig. Især med tanke på uddannelseskarantænen, som man nu bliver udsat for. 
existencia

existencia

448 indlæg
Hvad med den 6-årige karantænen, som man får nu? Hun kan jo ikke bare sådan skifte til en anden uddannelse?
FF

FF

16 indlæg
  • Skrevet
Jeg synes i hvert fald, at du skal kontakte studievejledningen på dit uddannelsessted. De kan sætte dig ind i de helt konkrete regler for dine overvejelser :-)