1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. Droppet ud i 3g, HJÆLP!

Droppet ud i 3g, HJÆLP!

SEB

SEB

4 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hej. Sidste sommer afsluttede jeg min 2G, og istedet for 3G tog jeg et sabbatår. Grundlaget for beslutningen, var at det simpelthen var for hårdt. I 1g blev jeg diagnostiseret med Paranoid Skizofreni, PTSD, Borderline og ekstrem angst. Jeg var altid en alt eller intet pige. Hvilket betød, at hvis jeg var i en god periode fik jeg 10 og 12 i alt, men hvis det gik ned af bakke, endte jeg på psykiatrisk, eller hjemme under dynen, for psykotisk til at gå uden for en dør. Dette betød, at hvis jeg i halvdelen af et semester lå til et 10-12 tal, men var ekstrem fjern den anden halvdel, levede mine karakterer ikke op til hvad jeg egentlig kunne. Jeg har altid været meget boglig, og sprang endda 2 klasser over i folkeskolen, da jeg læste harry potter bøger i 1 klasse. Det var dog 100% den rigtige beslutning for mig, at droppe ud, da jeg lærte mig selv at kende, og er påbegyndt medicin, der hjælper mig med at holde styr på mit liv, taget alting i betragtning. Jeg er pt på psykisk syg, udeboende uddannelseshjælp, men det er selvfølgelig ikke langsigtet. Vil gerne have en studentereksamen, og videre på universitetet. Her kommer den store problematik dog. Da jeg på ingen måde er i stand til at arbejde og studere, er det rent økonomisk svært for mig at påbegynde uddannelse, da jeg ikke kan leve fo 5000 om måneden med en husleje på 4000. På universitetet, kan jeg dog få et handicaptillæg til min su, hvilket gør uni muligt. Og ved ikke hvilke uddannelser jeg overhovedet kan tage? hvor jeg kan bruge mine 2 år jeg gennemførte på min HHX, og evt supplere med noget andet. Håber virkelig nogen kan hjælpe, da jeg ikke vil spilde endnu et år :/
dontgobaconmyheart

dontgobaconmyheart

53 indlæg
  • Skrevet
Jeg mener bestemt, at der findes en 2-årig HHX. Måske kan du få lov til at starte direkte på 2. år, hvis du kan dokumentere, at du har afsluttet både 1. og 2.g? Hvis du kan afslutte din studentereksamen på et år, er der jo ikke noget i vejen for at supplere den "almindelige" su op med et lillebitte su-lån, så du kan overleve.
SEB

SEB

4 indlæg
Det er helt klart værd at undersøge, har det bare lidt svært ved at tage lån. Men tak for hjælpen!
dontgobaconmyheart

dontgobaconmyheart

53 indlæg
  • Skrevet
Lån er alright. Når det bare er et år, det drejer sig om, løber det næppe op i et totalt uoverskueligt beløb. Læg et fornuftigt budget, og lån kun det nødvendige beløb. Og tænk så på, at målet helliger midlet, i hvert fald i det her tilfælde!
cc12345

cc12345

25 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

Der er vist 2-årige HHX-uddannelser nogle steder (hvor du kan få merit for alle de fag, du har afsluttet), men ellers kan du tage HF-enkeltfag få merit for alle de fag, du har taget. Så skal du selvfølgelig også tage biologi C, kemi C og geografi C (det kan du gøre på et halvt år), da du stykker enkeltfagene sammen til en fuld HF-eksamen. Jeg er ret sikker på, specialfagene fra HHX (eks. erhvervsret) vil kunne tælle som valgfag på HF, så du også kan få merit for dem :).

 

Du kan tage fag på HF-enkeltfag som:

- Holdundervisning (som på gymnasiet)
- Fjernundervisning/FLEX (online, nogle steder med enkelte fremmødedage, men ellers kun online, hvor du så får feedback på dine opgaver og følger holdets emne.

- Selvstudie (her står du selv for "undervisningen", da du selv skal lave dit pensum. Dog er der nogle steder lavet pensumlister til selvstuderende. Der er ingen undervisning og ingen feedback).

 

Du kan kombinere de forskellige studieformer, så du f.eks. tager biologi C som fremmødefag og så geografi C som selvstudie. Du skal have 23 timer om ugen for at få SU.

Mest populære tråde