1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. For lav til job i politiet?

For lav til job i politiet?

Emma3683

Emma3683

41 indlæg
  • Skrevet
Hej tøser. Jeg er netop denne sommer blevet færdig på gymnasiet, og det hiver i mig, at komme videre og starte på en uddannelse! Jeg kunne rigtig godt tænke mig at arbejde i politiet, enten som noget ala drabsefterforsker, kriminalefterforsker, kriminalassistent etc., altså kontor/forhør-arbejde. Jeg er ikke ude efter at blive betjent i uniform, af den grund at jeg kun er omkring de 159-160 høj. Politiet afviser som hovedregel alle kvinder under 1.64. Men kan man ikke arbejde i politiet på andre måder, altså på politigården med papirarbejde osv., uden at være 1.64 høj? Har søgt på nettet, men synes ikke at jeg kan finde noget.. derfor spørger jeg jer -) har nogen en fod indenfor i den branche, eller kender nogen som har, der kan besvare mit spørgsmål? Tak på forhånd -)
culpa

culpa

529 indlæg
  • Skrevet
Det er et krav som der normalt ikke afviges fra. Alle der laver såkaldt "politiarbejde" har desuden været almindelig uniformeret betjent på et tidspunkt, og skal derfor have gennemgået uddannelsen hertil, du kan ikke bare gå direkte til nogle af de stillinger, som du nævner.At komme til disse stillinger er desuden heller ikke noget man bare kan vælge, det er noget man bliver udvalgt til. Du kan ikke blive hverken drabsefterforsker, kriminalassistent eller noget andet uden politiuddannelsen. Der er dog andre muligheder for at arbejde ved politiet, som for eksempel at arbejde hos anklagemyndigheden, hvor man kan arbejde med forberedelse af sager, afhøring af sigtede m.m. men dette kræver tillige uddannelse (jura). Hvilken slags "papirarbejde" er det helt præcist, du gerne vil arbejde med?
MAriemarie

MAriemarie

1 indlæg
  • Skrevet
Læste denne den i går, som bekræftede mig i at man bestemt ikke skal tage et nej for et nej eller opgive sine drømme om uddannelse, selvom det er usandsynligt at få dem opfyld. Den SKAL læses til ende - "happy end" ;-) Men alligevel rørende og stof til eftertanke :-) http://www.skoleogliv.dk/2017/07/28/hej-jeg-hedder-anita-jeg-er-blevet-afvist/
culpa

culpa

529 indlæg
Men dette er jo ikke sammenligneligt med at hun gerne vil komme i politiet, hun kan ikke blive højere uagtet af hvor meget hun prøver. Der er en god grund til, at politiet har valgt at man skal være 1,64 for at komme ind, så faktum er desværre med stor sandsynlighed at hun bare ikke er høj nok, hvilket politiet med en vis sandsynlighed ikke vil se bort fra. Man må tillige være realistisk når man kigger efter uddannelse, og det er langtfra en menneskeret at komme ind på sit drømmestudie, og man må således finde noget andet.

Mest populære tråde