1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. Hvad kostede det jer at flytte hjemmefra?

Hvad kostede det jer at flytte hjemmefra?

valpo

valpo

258 indlæg
  • Skrevet
Jeg skal til at flytte hjemmefra i januar (Århus). Jeg har endnu ikke fundet noget, men jeg håber på at finde noget i et kollegie da det ser ud til at være billigst.
derfor vil jeg spørge jer hvor meget brugte i på: indskud, møbler, bøger til studiet, andet?? 
Bare til at skabe et ca billede af hvor meget jeg skal bruge 
Belle1990

Belle1990

1006 indlæg
  • Skrevet

Bøger til studie er MEGET forskelligt, de dyreste studier på det punkt plejer at være Medicin, Jura, Psykologi etc. 
Jeg selv brugte ca. 1500 pr. semester på nye bøger. 

Jeg flyttede direkte ind på et kollegieværelse på Ravnsbjerg Kollegiet, og det kostede mig ca. 7500 i indskud. Derudover skulle jeg købe en ny reol, da den gamle jeg havde var gået i stykker, men der fandt jeg en på tilbud til 1300 kroner... Det var det eneste jeg skulle anskaffe mig, da resten af mine møbler var i fin stand, og nogle var ikke meget mere end et års tid gammel...
Jeg havde fødsesldag en uge før jeg flyttede hjemmefra, så i stedet for at mine forældre gav hvad de plejede at give mig, købte de en vasketøjskurv, som de havde fyldt med alle mulige ting, som jeg først tænkte at jeg skulle bruge, når jeg stod i en situation og manglede det :) 
Det var sådan noget som opvaskemiddel, ting til vasketøj, grydelapper, bordskånere etc. 

I forvejen havde jeg fået skrabet nogle gryder, pander og noget stel sammen, så det skulle jeg heller ikke ud og købe :)

Så det blev faktisk forholdsvist billigt for mig at flytte hjemmefra :)

FF

FF

16 indlæg
  • Skrevet

Jeg flyttede hjemmefra til Aarhus her i sommers, hvor jeg også startede på studie.

Jeg flyttede sammen med min kæreste i en 2-værelses, hvilket kom til at koste mig ca. 26 tusind kroner (første måneds husleje for juli inkl acontobeløb+ tre måneders husleje inkl. acontobeløb + depositum delt i to med min kæreste). Jeg syntes, det var helt vildt dyrt, men det er helt normalt at lejer kræver 3 måneders husleje + depositum (også tre måneders husleje).

Møbler fik vi primært af familie og venner, og hvad vi ellers havde. 

Studiebøger løb op! Jeg betalte 2250 kr (hvoraf to af bøgerne så også fortsætter på 2. semester)

chariot

chariot

563 indlæg
  • Skrevet
For mig kostede det ca. 10.000 kr. i depositum for en 1 vær. lejlighed på ca. 30 m2. Tror jeg brugte ca. 1500 kr. på møbler - købte spisebord+stole, sofa, klædeskab, skab til badeværelse og tv-bord. Jeg valgte dog også at købe de fleste ting brugt og kunne derfor slippe meget billigt fra det. Vil man ud og have splinternye møbler, kan det hurtigt komme til at koste meget mere. Udover dette brugte jeg nok ca. 1500 kr. på småting (stel, glas, skåle, støvsuger osv.). Jeg havde samlet ret mange ting i forvejen, så det blev ikke så dyrt. Studiebøger har kostet mig ca. 2500 kr. pr. semester, men det er meget individuelt alt efter, hvilket studie man går på. I starten købte jeg alle bøgerne fra pensumlisten, men efterhånden har jeg lånt flere og flere. Det er i hvert fald en god idé at prøve og lure, hvilke man skal bruge meget, og hvilke man kun skal læse 2 kapitler fra. Det kan spare én for mange penge.
saraelisebp

saraelisebp

8 indlæg
  • Skrevet
Da jeg flyttede hjemmefra brugte jeg omkring 40.000 kr jeg kan ikke huske hvor meget der blev brugt på hvad, men flytning med indskud, lidt penge til møbler og bestik og pander og gryder osv plus ting til studie så brugte jeg omkring det beløb

Mest populære tråde