1. Forum
 2. Debatten
 3. Studie og job
 4. Jeg skal sige mit job op. Søger ...

Jeg skal sige mit job op. Søger ...

Afrodite90

Afrodite90

140 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Jeg sidder lige nu i et studierelevant jo. Dette har jeg gjort i 2-3 år. Dog har jeg det sidste år gået med tanken om at sige op. Jeg kan ikke samarbejde med min chef, og jeg føler ingen forståelse, når jeg siger, jeg er presset. Desuden synes hun, jeg skal leve mit liv på en bestemt måde, hvilket hun jo faktisk ikke skal bestemme. Jeg har flere gange taget en snak med hende om, at jeg føler mig presset og ikke har det godt. De efterfølgende 1-2 gange efter en snak, har så været gode, men så er bøtten vendt igen. Jeg er ved at blive ædt op af dårlig samvittighed, og min mavefornemmelse har været helt vildt dårlig i mange måneder nu. Og nu er jeg kommet frem til, at jeg ikke længere kan være mig selv det bekendt mere. Jeg er ikke glad. Men hvordan siger jeg op på en god måde? Jeg har INGEN kontrakt (ved det er dumt), og jeg kender min chef fra før, jeg blev ansat. Hun har det overhovedet ikke på fornemmelsen, så jeg ved, at jeg vil skuffe hende meget. Hvordan ift. opsigelse? I og med jeg ingen kontrakt har, kan jeg jo i princippet sige op fra dag til dag. Men er det i orden? Jeg er psykisk ved at bryde sammen, og min lunte er meget kort. Jeg har på det seneste grædt mere, end jeg har været glad. Og det er helt uvant for mig.
anothergirl

anothergirl

780 indlæg
 • Skrevet
Som du skriver, skal du helt bestemt sige op, når det påvirker dig dårligt psykisk. Du har sikkert også prøvet at snakke med hende om det? Det er også ok, hvis du ikke har haft mod til at sige det. Det er op til dig, om du vil fortælle hende hvordan du har det, eller om du bare vil sige, at jobbet ikke længere passer ind i din dagligdag. Det vil være god stil at henvise til, at du ikke har en kontrakt, men at du fx gerne vil sige op med 14-dages varsel, hvis hun ønsker det. Det skal nok gå! Held og lykke :-)
Afrodite90

Afrodite90

140 indlæg
 • Skrevet
Jeps. Jeg har nemlig forsøgt mig med, at fortælle hende om det. Ikke at jeg ønsker at sige op, men at jeg simpelthen er så presset, at jeg føler jeg løber hurtigere, end jeg kan og at jeg ikke kan trække vejret. Det ændrede dog ikke ved noget i hendes verden eller mht. mine opgaver. Før sommeren 2017 blev jeg så presset (havde både et meget vigtigt og stort event på job og eksaminer på studiet), at jeg knækkede fuldstændigt sammen. Derfor ved jeg også, at jeg ikke skal derud igen, og det er jeg allerede ved at komme nu. Så nu er det på tide at få sagt farvel. Er dog helt nervøs og nærmest bange. Men det gør mig godt bagefter. Jeg foreslår hende 14-dages varsel, hvis hun selv ønsker det - så det er op til hende :-) Og tak!
contrast

contrast

1589 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Jeg er enig med ovenstående, dog ville jeg ikke selv have nogen kvaler ved at stoppe samme dag, når der nu ikke er en kontrakt. Tænk hvis de ekstra 14 dage så gør at du kører psykisk ned? Det gælder begge veje - de kan jo også bare fyre dig med dags varsel, hvis det var det. Det er altså deres fejl at de ikke gav dig nogen kontrakt, det skal du ikke "bøde" for ved at give dem en længere varsel - især ikke når du har det så skidt på jobbet og de ikke har mødt dig.
Afrodite90

Afrodite90

140 indlæg
 • Skrevet
^Det er efterhånden også det, jeg selv er kommet frem til. For min egen skyld er jeg nødt til at stoppe med det samme på torsdag. Jeg er nødt til at tænke på mig selv. Til trods for at min chef selv siger, at studiet er det vigtigste, men hun har ingen forståelse for, at mit studie kræver sindsygt meget af min tid.
Afrodite90

Afrodite90

140 indlæg
 • Skrevet
Ååååh. Det er på torsdag, jeg siger op (næste gang jeg er på job). Så lige nu render jeg bare rundt med en knude i maven. Er på én måde super nervøs, for jeg ved, hun bliver skuffet og måske sur - hun forventer det i hvert fald ikke. Samtidig er jeg også lidt rolig, for det er helt rigtigt for mig at sige op nu. Men føj det er ikke en rar følelse at gå rundt med. Nu vil jeg bare gerne have det overstået - har jo taget beslutningen og er mentalt indstillet på det.
contrast

contrast

1589 indlæg
 • Skrevet
Jeg kan sagtens forstå at du er nervøs! Det er helt normalt. Man vil jo gerne gøre sit bedste, men man kan ikke yde for andre, før man selv trives. Og det at du samtidig er afklaret med din beslutning, bekræfter også at det er det rigtige valg for dig. Det kan godt være at der vil komme dårlig samvittighed lige op til og efter du har sagt op, men i den lange ende tror jeg bare at du vil være lettet over ikke at have den byrde mere :)
Afrodite90

Afrodite90

140 indlæg
Du har helt ret. Jeg VED, det er den rigtige beslutning for mig. Jeg har også besluttet mig for at prøve at holde fast i at stoppe med øjeblikkelig varsel. Med ingen arbejdskontrakt, kan min chef jo intet gøre ved det. Så må hun 'hade' mig eller synes jeg er træls, og jeg må føle mig skidetarvelig, men som du selv sagde før; tænk hvis de 14 dage gør, at jeg går ned med flaget. :)

Mest populære tråde