1. Forum
 2. Debatten
 3. Studie og job
 4. Job som politifuldmægtig.

Job som politifuldmægtig.

queenindunya

queenindunya

4 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Hej alle! Mon der er nogen, der har taget jura-uddannelsen og søger job som politifuldmægtig? I så fald, er det forholdsvis svært at finde et job? Tror i det kunne være "endnu" sværere for mig, da jeg bærer et tørklæde? Jeg vil meget gerne arbejde indenfor Justitsministeren eller i anklagemyndigheden, men jeg frygter at jeg ikke kan blive tilbudt noget job.
culpa

culpa

561 indlæg
 • Skrevet
Nu er jeg ikke færdig med jura, men jeg kan da svare efter bedste evne, da jeg kender to i anklagemyndigheden. Jeg interesserer mig for formueret, ikke strafferet. Hvordan dine jobmuligheder er kommer meget an på dine karakterer og dine tidligere studiejobs. Generelt er ledigheden blandt cand.jur. jo meget lav, så der er ikke jobmangel, men der er mange som gerne vil ind i anklagemyndigheden, og der er tillige mange højt kvalificerede kandidater. Så ja, det er forholdsvist svært at komme ind. Jeg vil ikke mene, at dit tørklæde kommer til at gøre en forskel. Hvordan ser dine karakterer og erhvervserfaring ud indtil nu? Og hvor langt er du på studiet?
queenindunya

queenindunya

4 indlæg
 • Skrevet
Mange tak for svaret. Jeg er endnu ikke startet på et studie, eftersom jeg først skal afslutte mit 3. år på STX. Men jeg forbereder mig så godt som muligt, så jeg ved hvad jeg skal være opmærksom på for at nå mine mål. Ville det oplagte valg være at starte godt ud med læsning, gode karakter og erhvervserfaring? Skal man så selv finde et studiejob, der er relevant for hvad man senere vil søge stilling som, eller er det noget der kan tilbydes en? Vil det sige man både skal studere og have et studiejob?
culpa

culpa

561 indlæg
Ja, man skal have stort fokus på karakterer, også i starten. Jeg vil dog gøre opmærksom på (hvilket jeg siger til alle nye jurastuderende som jeg taler med) vær åben overfor andre emner. Strafferet er en meget lille del af jura. Når du starter vil du se, at ca. 80 % af de nye jurastuderende vil ind i anklagemyndigheden. Efter første år er det måske 20%. Dette bunder til dels i, at mange tror at strafferet er som på TV, og til dels i at praktisk talt alle på jura (på KU er det 800 på en årgang) var blandt de 10-15% bedste i gymnasiet. Derfor er konkurrencen hård. Og der bliver ikke givet karakterer som i gym. Det er ikke atypisk at der kun bliver givet 20-30 12-taller blandt de 800 som var til eksamen. Der er ingen som giver dig et job, der må du slås om de ledige studiejobs med de andre studerende, og der kan sagtens være op til 80 der søger den samme stilling. Så man skal virkelig sætte alt ind på studiet for at få karaktererne til de jobs. Og her taler vi over 40-50 timer om ugen, hver uge. Pensum er ca. 1500 pr. halvår (uden den obligatoriske domslæsning og supplerende litteratur) og dertil kommer der forelæsninger, gruppearbejde, seminarer og opgaver. Og ja, så skal du have en 20 timer stilling ved siden af. Det tager 8 år at blive færdig som advokat (og i anklagemyndigheden) og du kan ikke vælge valgfag før 3. år, så man behøver ikke at målrette sin profil mod strafferet fra starten af.
Tamara8

Tamara8

5 indlæg
 • Skrevet
Jeg er gift med min mand, vi elsker os dybt.
Tamara8

Tamara8

5 indlæg
 • Skrevet
2 år nu er jeg blevet adskilt fra min mand. Han er ligeglad med mine børn og jeg, han berører mig næppe eller kysser mig, før jeg går på arbejde. Han kom altid hjem sent sent hver aften, det var så frustrerende, at jeg aldrig gjorde noget forkert, det blev værst, efter at vi havde en lille snak, han forlod og kom aldrig tilbage, jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, men han kom stadig ikke tilbage til mig , jeg miste det, så heldigvis kom jeg over læge goko og jeg leder efter hans hjælp. Så lover han at hjælpe mig og faktisk sætte et smil på mit ansigt ved at genforene min mand og jeg sammen igen.
Tamara8

Tamara8

5 indlæg
 • Skrevet
Lige nu er jeg så glad. Taklæge
Tamara8

Tamara8

5 indlæg
 • Skrevet
whatsapp ham 2348056398964

Seneste tråde