1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. Odontologi og familie ferie i 2. semester

Odontologi og familie ferie i 2. semester

saramedh

saramedh

15 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

Hejsa!

Jeg skal søge ind på Odontologi til sommer og har derfor brug for nogle råd fra andre odontologi studerende.

Sagen er den, at jeg skal beslutte inden for de næste par dage om jeg skal med familien på vinterferie næste år eller ej. Men siden jeg intet ved om studiet er jeg meget i tvivl.

Jeg har forsøgt at google mig frem til, om der er obligatoriske fag eller øvelser på odontologi studiets 2. Semester men fandt ikke rigtigt noget klart svar.

Ferien ville gå ud over 9 undervisningsdage i starten af 2. Semester.

Derfor spørg jeg nu jer odont. Studerende!

 1) Er det muligt at tage af sted, eller ville jeg gå glip af noget obligatorisk undervisning af en eller anden art?

2) Ville det være overkommeligt og opnåeligt for en, at tage på ferie i andet semesters start og komme tilbage over være up-to-date? Eller ville det være et totalt rod?  Jeg er selv en flittig type, men det jo ikke sikkert det nok.

3) Er der nogen gruppeprojekter eller lig. man ville komme til at træde på? Vil jeg meget gerne undgå!

 4) Er det en helt vanvittig ide? Ville det bare være at skyde mig selv i foden? Vil jeg jo også MEGET gerne undgå ;)

Jeg ved, fra da jeg kortvarigt gik på jura, at mange tog på vinterferie med familien. Men vil gerne høre fra nogle studerende fra studiet om det også er tilfældet for odontologi eller om det er en sjældenhed.

 

Undskyld for alle de mange spørgsmål – håber der er nogle venlige sjæle der vil hjælpe mig med alle de her spørgsmål. Jeg vil nemlig meget gerne med på ferie, men jeg vil ikke gøre det på bekostning af min uddannelse, hvis det bliver et rod! :) 

 

 

Enit

Enit

415 indlæg
  • Skrevet

Hvad med at skrive til studievejlederen fra studiet? :) 

yyysigne

yyysigne

2 indlæg
  • Skrevet
Hej Sarah! Jeg begynder på odontologistudiet efter sommerferien. Jeg er meget interesseret i samme spørgsmål omkring vinterferie. Kan du fortælle mig om det er muligt at holde vinterferie, og om hvad du valgte at gøre? Mvh. Signe
saramedh

saramedh

15 indlæg
Hej Signe :)! Jeg valgte ikke at tage på vinterferie hvilket var en rigtigt fin beslutning. Undervisningen starter allerede igen i januar, så hvis du vælger at tage på vinterferie vil du gå glip af en del forelæsninger/timer. Udover det, er der reeksamen i feb/marts, så hvis man skal det bliver man ekstra presset hvis man tager på ferie, og måske endda er væk på reeksamen dato. Jeg ved at jeg var blevet stresset hvis jeg havde været væk. Der er også risiko for at du er væk under en øvelsesgang, og der er ferie ikke en lovlig fraværs grund. Det kan man selvfølgelig godt komme uden om. Så alt i alt kan du godt tage på ferie, men hvis du er typen der let bliver stresset og ikke synes det er super fedt at starte semesteret med at være ret bagude ville jeg ikke anbefale det :) Når man kommer hjem skal man jo så både nå at læse alt det man gik glip af + følge med det nye. Jeg er ihvertfald tilfreds med at jeg blev hjemme, selvom jeg selvfølgelig synes det havde været lækkert med en ferie :)
yyysigne

yyysigne

2 indlæg
Mange tak for det fyldestgørende svar! Jeg vil ligesom dig, vælge at blive hjemme, da jeg hellere vil være godt med fra starten end at risikere at sakke bagud. Jeg har prøvet at undersøge så mange steder omkring det her med hvilke ferier man har på odontologistudiet, og jeg kan aldrig finde noget om det på nettet. Så mange tak for dit svar, det hjalp rigtig meget!
saramedh

saramedh

15 indlæg
  • Skrevet
Det var så lidt, glad for at jeg kunne hjælpe! Det er virkelig heller ikke særligt nemt at finde noget info om de ferier der selv :) Rigtigt god studiestart når du når dertil :)

Mest populære tråde