1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. Økonomi på videregående uddannelse

Økonomi på videregående uddannelse

LifeIsGood22

LifeIsGood22

71 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hej derude. Jeg skal starte på uddannelse i februar 2018 og har brug for et overblik over, hvordan jeg kan klargøre mig . Først og fremmest har jeg brug for et sted at bo, da jeg pt bor hos mine forældre og bor alt for langt fra udddannelsesstedet. Jeg har skrevet mig op på en hjemmeside som dækker studieboligselskaberne i kommunen, og i næste måned har jeg planer om, at oprette bruger til boligportalen, da pengene hverken rækker til at oprette bruger derinde eller skrive sig på ventelister lige nu. (Intet er gratis..) Men er dette nok? Jeg ved ikke hvad jeg yderligere skal gøre. Jeg har så meget stres over det her, fordi det er så svært at finde noget. Jeg ved heller ikke hvad jeg skal regne med at skulle betale i husleje, hvad betaler i? hvad er "normalen" for en lejlighed til en person? Hvor meget får man i boligsikring osv.? Lige nu har jeg bil og vil virkelig gerne fortsat beholde den selvom jeg skal starte på uddannelse. Er der nogen af jer, som har bil og er på uddannelse? For at beholde den er jeg villig til at arbejde weekender engang imellem, da jeg vil holde fast i den arbejdsplads jeg har haft i mit sabbatår.
Martinos

Martinos

7 indlæg
  • Skrevet
Hey :) Jeg er selv studerende i kbh og ved hvor svært det er med et budget på SU og deltid. Jeg kan foreslå dig at bruge sider som www.priceadvice.dk til at holde dine betalinger up2date på abonnementer og finans. Jeg ved også at man kan finde gratis A-kasser til Studerende :) ud over det så brugte jeg selv meget facebook i jagten på en sted at bo, det virker og det er gratis :) Held og lykke med det hele
xxmahaloxx

xxmahaloxx

956 indlæg
  • Skrevet
Priser på lejligheder afhænger af din studieby, men oftest slipper man ikke for under 3.000 i de store byer. Min bror har et værelse i Århus og giver 3.000, jeg havde en lejlighed i Odense og gav 3.800 (med tv, internet, el, vand, varme). Dertil kommer udgifter til mad, forsikringer, osv. ligesom at der (alt efter studie) er mange uforudsete udgifter til f.eks bøger. Du får omkring 5.500 udbetalt i SU (alt efter fradrag), så jeg ville kraftigt genoverveje det med bilen hvis du skylder penge til den eller har en dyr forsikring på den - ellers vil du absolut skulle finde studiejob.

Mest populære tråde