1. Forum
 2. Debatten
 3. Studie og job
 4. Overvejer at sygemelde mig..

Overvejer at sygemelde mig..

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

Jeg blev fyret fra mit job med fratrædelse 30. juni. Begrundelsen var at min stilling bliver nedlagt. Min chef har bedt mig om at skrive alle mine arbejdsopgaver ned, hvilket er gjort. Også har han ansat en ny (som han kender i forvejen) som skal starte her den 1. maj.

Den første måned som fyret er gået okay... Jeg synes det er nogle voldsomt lange dage at møde på kontoret og sidde fra 8-16 og lave ingenting. Jeg har ik rigtig noget at lave, og gider ik spørge efter flere opgaver da jeg helt har mistet motivationen for at være her og gøre noget godt for firmaet. De andre kollegaer er flinke nok, men jeg synes det er enormt svært at komme op om morgenen for at lave ingenting en hel dag på jobbet.

Jeg var kaldt til jobsamtale en dag, men der skulle man kunne starte på jobbet ugen efter - hvilket min nuværende chef ikke ville tillade - så derfor fik jeg ikke jobbet.

Min chef har sagt at hvis jeg samarbejder vil de fritstille mig fra juni måned - så kan jeg gå hjemme hele juni måned med løn, og det gør jeg jo så.

Men som sagt overvejer jeg at sygemelde mig - Bare indtil jeg er færdig herude - så kan jeg koncentrere mig om at søge nogle jobs, komme i gang med træningen og hygge med kæresten og hundende.

Hvad synes i? er det for tamt at sygemelde mig fordi jeg føler mig kasseret pga. deres behandling + jeg synes det er lort at stå op hver morgen for at sidde og surfe på nettet i syv timer?

Min kæreste synes ikke jeg skal brænde mine broer på den måde som han mener man gør ved en sygemelding - men jeg synes allerede broerne er brændt og synes ikke de behandler mig godt når de ikke vil fritstille mig selvom jeg nærmest står med et job på hånden...

Undskyld det lange indlæg..

RosesAreRed

RosesAreRed

4278 indlæg
 • Skrevet

Normalt vil arbejdsgiver have en lægeerklæring for at du kan være sygemeldt (i over tre dage tror jeg? ) Det er nok ikke den bedste løsning. Er du ikke medlem af en fagforening? Din arbejdsgiver må jo ikke bare fyre dig og ansætte en anden i samme stilling, det er simpelthen ulovligt. Så det synes jeg, du skal følge op på!

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

Min mor og mig har samme læge - min mor har gået sygemeldt over flere omgange og mener ikke det vil være noget problem for mig at få en sygemelding fra min læge fordi jeg har fået det dårligt på mit arbejde efter fyringen.

De ved godt de ikke må ansætte en i samme stilling - Jeg er sekretær og den nye de har ansat kalder de for regnskabschef. Stillingen har ikke været slået op og jeg er ikke blevet pæsenteret for hvad arbejdsopgaver hun skal have, eller set ansøgning eller cv fra hende - så ved ikke hvad hun skal sidde med.

Jeg har snakket meget med min fagforening men indtil videre er der ikke så meget at komme efter...

Alfie

Alfie

47 indlæg
 • Skrevet

Jeg synes ikke det er den bedste idé at sygemelde dig. Du kunne måske få brug for en reference fra dem og det er ikke smarte at få på sig, at man bare sygemelder sig. Derudover skal du bevise at rent faktisk er syg. Kunne du ikke spørge din chef om du måske kunne fratræde stillingen før tid, når nu der ikke er noget du kan lave??

Jeg tænker ligesom rose at du skal tage fat i din fagforening, hvis du har en, for de må ikke bare fyrer dig, hvis de opretter en stilling, som svare til den du havde!!

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

Som jeg skrev før har jeg haft fat i fagforeningen og der er intet at gøre indtil videre fordi den nye er regnskabchef og jeg er assistent - ergo er det to forskellige stillinger... Jeg har fået anbefalinger fra begge mine chefer skriftligt så dem vil jeg kunne bruge til fremtidig jobsøgning.

Jej har jo spurgt min chef om jeg kan fratræde min stilling noget før, men det synes han tydeligvis ikke var en mulighed....

Jeg havde jo heller ik tænkt mig bare at sygemelde mig uden en lægeerklæring. Jeg overvejer at tage op til min læge og fortælle hende om min situation og hører om jeg kan blive sygemeldt... Hvilket jeg tror hun vil sige god for.
Hvis ikke ville jeg være tvunget til at blive her perioden ud. Men det hårdt at tage på arbejde hver dag umotiveret og ked af det...

Det bare dumt at gå ned med en depression fordi man "skulle sige ordentlig farvel til sit gamle arbejde"

Alfie

Alfie

47 indlæg
 • Skrevet

Jeg var ved at skriv indlæget da din sidste opdatering kom frem, derfor skrev jeg det!!

Jeg kan godt følge at det ikke er super fedt at være et sted, hvor man får det dårligt at være.. men ville stadig overveje det meget inden. Og det er kun dig der kan mærke om du vil have det bedst med bare at sygemelde dig!!

Håber du finder ud af det.

inthedark1

inthedark1

6668 indlæg
 • Skrevet

Jeg havde helt klart sygemeldt mig.
Du skal lytte til dig selv, så hvad er bedst for dig lige nu? Hvad har du behov for? Hvis det er ikke at komme op på arbejdet, hvilket jeg godt forstår, så synes jeg du skal sygemelde dig!

fairydee

fairydee

302 indlæg
 • Skrevet

Men du er jo ikke syg?
Man kan vel ikke "bare" melde sig syg, fordi man keder sig på sit arbejde og i øvrigt er sagt op? Og selvom du er ked af at være der, så lyder det altså ikke som om, at du har en depression.
Jeg er ked af at du er blevet fyret, men det er da et godt tilbud, at du kan gå hjemme hele juni måned med fuld løn.
Og selvom du allerede har fået anbefalinger, så kan det jo være, at din kommende arbejdsgiver vil ringe til arbejdspladsen efter en reference?

Restitution

Restitution

1472 indlæg
 • Skrevet

Jeg ville ikke have samvittighed til at sygemelde mig, med mindre jeg rent faktisk var syg og ikke bare umotiveret.

Micke

Micke

250 indlæg
 • Skrevet

Hvis det påvirker dig mentalt, burde du kunne sygemelde dig.
Efter min mor sagde op fra en tidligere arbejdsplads, blev "chikaneret" af en kollega, og kunne ikke holde ud at sidde på arbejdspladsen og ikke føle sig velkommen.

Men er det bare et spørgsmål om motivation, får du nok svært ved at få lægen til at lave erklæringen.