1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. PSYKOLOGI VIA KVOTE 2 - erfaringer?

PSYKOLOGI VIA KVOTE 2 - erfaringer?

CecilieHV

CecilieHV

7 indlæg
  • Skrevet
Hej,

Er der nogen herinde der har erfaring med at søge ind på psykologistudiet via kvote 2 og er blevet optaget. Mit gennemsnit er desværre ikke højt nok til at komme ind - primært pga. jeg har haft svært ved at præstere til eksamener og andre ting. 

Et af kriterierne er relevant erhvervserfaring. Men hvad er relevant erhvervserfaring ift. psykologistudiet?? Jeg har kunne læse mig frem til at frivilligt arbejde eller arbejde som eks. handicaphjælper/pædagogmedhjælper o.l. ikke tæller for noget som helst. Men hvad gør så? På fx. KUs hjemmeside skriver de at relevant arbejde er noget inde for psykiatrien, men det er jo umuligt at finde arbejde der, når man er 19 år, kun lige er blevet student og er ufaglært... Det er en jungle at finde rundt i. 

Jeg brænder virkelig for at læse psykologi (og har villet det i mange år), men jeg føler snart, at det er umuligt at komme ind uanset hvad jeg gør.

Er der nogle der har nogle råd? 
chariot

chariot

563 indlæg
  • Skrevet
Der er også den mulighed at søge ind på psykologi på SDU. Der skal du nemlig til optagelsesprøve på kvote 2. Kender intet til sværhedsgrad osv. men det er da værd at undersøge 😊 Prøv generelt at kigge på optagelseskrav på andre universiteter. Hvis det virkelig er din drøm, synes jeg, du skal søge ind alle steder, du kan komme til. 
Mette83

Mette83

152 indlæg
  • Skrevet
Hvad med at søge arbejde på et bosted for psykisk syge? Der ville du måske have en chance for at få et arbejde eller evt. noget frivilligt.
CecilieHV

CecilieHV

7 indlæg
Ja, det har jeg også tænkt mig, dog vil jeg helst på Københavns Uni. Det er desværre svært at komme ind på psykologi uanset hvilket universitet det er. Især Aalborg, hvor de i kvote 2 også kigger på gennemsnittet for de relevante fag, som skal være noget med 12,1. Det er jo umuligt.

Desuden skriver de også at arbejde som fx. pædagogmedhjælper eller handicaphjælper ikke er relevant erfaring. Så nu ved jeg jo snart ikke hvad er...
CecilieHV

CecilieHV

7 indlæg
Ja, det kunne jeg også rigtig godt tænke. Der er bare flere problemer. De fleste steder med psykiatri eller bosteder vil kun ansætte faglærte mennesker, hvilket man jo godt kan forstå. Og det er jeg tilnærmelsesvis ikke. Og jeg bor også på Lolland/Falster, hvor mulighederne er få. 

Det er lidt en jungle at finde rundt i.
Mette83

Mette83

152 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
CecilieHV

CecilieHV

7 indlæg
Ja, det ville nok også være bedst at flytte til Cph, men pengene er desværre ikke til det i øjeblikket. Der er desværre alt for få muligheder på Lolland/falster. 
hanjen79

hanjen79

1 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Er fra den anden ende af landet, men har selv forsøgt at få noget erhvervserfaring hos http://www.helheden.dk/ - men ikke hørt fra dem. Kan så forstå de modtager rigtigt mange jobansøgninger, så der er nok mange om buddet :-(
hanjen79

hanjen79

1 indlæg
Deleted