1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. stx eller hf?

stx eller hf?

pettygirl

pettygirl

4 indlæg
  • Skrevet
hej alle derude Jeg står i et pænt træls dilemma. Jeg kan simpelthen ikke bestemme mig for om jeg skal på en STX eller en HF? Mit gennemsnit er ikke det bedste, det ligger på cirka 6,9, men det går nu nok. Problemet er at jeg har aldrig været den mest flittige type når det gælder skole og jeg har ret svært ved matematik, fysik, sådan virkelig svært. Jeg har dog fået en matematik lære som kommer og underviser mig, så det hjælper. Jeg vil rigtig gerne på STX. jeg har nemlig et håb om at jeg får mere selvdisciplin, laver alle mine lektier får bedre karakterer og kan gå ud af gymnasiet med et højt nok snit til at kunne blive psykolog, arbejde med dyr (dyrlæge, veterinærsygepleje eller noget? eller indenfor nogle andre ting. Men jeg er meget i tvivl om en HF ville være bedre for mig fagligt? Altså jeg laver mine lektier osv men bliver hurtigt træt og sjusker i stedet for at koncentrere mig.. men jeg har hørt at når man kommer på gymnasiet så tager de fleste sig næsten automatisk sammen? Det er også sådan at jeg er ikke rigtig typen der tit rækker fingeren op eller er glad for at fremlægge. det kommer dog rigtig meget an på hvordan jeg har det i min klasse. jeg ville bare så gerne på den stx men er utrolig bange for jeg ikke er god nok og at det er for hårdt for mig:( muligvis en venlig sjæl der kan komme med et godt råd?
Enit

Enit

415 indlæg
  • Skrevet
Jeg synes du skal springe ud i det. Du kan altid skifte efter grundforløbet når du har set om det er noget for dig.
pettygirl

pettygirl

4 indlæg
  • Skrevet
jaa jeg tror altså også du har ret, tak :)
ceylonlove

ceylonlove

2 indlæg
  • Skrevet
Hej, jeg kan næsten kun anbefale STX, som jeg selv afsluttede i sommers. Der er forskellige studieretninger at vælge mellem, og hvis du ikke er glad for hverken matematik eller fysik, så kan du vælge en samfundsfaglig eller sproglig studieretning og derved selv forme de 3 næste år. Jeg kan egentlig godt genkende mig selv i din beskrivelse af dig, men jeg synes, at du skal kaste dig ud i det og ikke lade dig skræmme. Jeg har selv været lidt sjusket gennem gymnasiet, min faglighed har svunget, og det er der ikke noget galt i. Vi er jo ikke robotter, og så længe vi gør vores bedste, kan man være tilfreds. I forhold til at række hånden op er det jo vigtigt, og det kan kræve selvdisciplin, men det er ikke umuligt, og det vigtigste er egentlig bare, at din lærer får indblik i dit faglige niveau. Du kan eventuelt lave målsætninger til dig selv at række hånden op 1-2 gange hver time. I øvrigt var den pige i min klasse med det højeste karaktergennemsnit faktisk én, der næsten aldrig havde hånden oppe. Lad dig ikke skræmme, for lærerne vurderer også på andet end håndsoprækning.
pettygirl

pettygirl

4 indlæg
  • Skrevet
Ej tusind tak for dit gode svar! Det hjælper virkelig og kan tydeligt mærke det gør mig mere sikker i mit valg. Jeg er virkelig blevet ret overbevist om, at STX er det rigtige for mig. Også rigtige gode råd du skriver. Tusind tak skal du have for dit gode svar:)
Pigen123

Pigen123

7 indlæg
  • Skrevet
Jeg vil også klart anbefale STX, hvor jeg selv går. Som du selv skriver er det som om man næsten automatisk tager sig sammen, når man starter på gymnasiet. Jeg går på 3. år og stort set alle i klassen har forbedret sig helt enormt fagligt. Kender også nogle på hf og ud fra hvad jeg hører fra dem, sker det ikke der. Dem der tager på hf er generelt mere dovne, virker det til, og der kommer automatisk en mentalitet i klassen om at man ikke behøver lave noget osv. Tror virkelig, at når du netop selv går og har nogle høje ambitioner som et godt snit, at blive psykolog osv., så ville det være godt for dig at komme på stx, hvor man måske bliver presset lidt mere. Det kan være lidt hårdt i starten, men man får hurtigt styr på det, og man lærer så meget mere! Desuden er der ofte et meget bedre socialt sammenhold i stx-klasser end i hf-klasserne, hvilket gør gymnasiet meget nemmere at komme igennem :)
saraelisebp

saraelisebp

8 indlæg
  • Skrevet
Jeg har gået på begge ting, 2 år på stx og 2 år (næsten) på HF (bliver færdig i år). og jeg vil sige det sådan at rent fagligt og når vi taler snit osv så er der nogle klare fordele ved HF. f.eks SSO'en som man tættest kan sammenligne med SRP'en på gymnasiet, tæller for et A fag eller et dobbelt a fag eller sådan noget i den stil. men den på HF'en er meget lettere at skrive. fordi for det første skal den være omkring 5 sider kortere og der er intet krav om at skrive i 2 fag. Jeg skrev f.eks min SSO i dansk, og den svarede egentlig bare til en lidt lang dansk stil om det moderne gennembrud og jeg fik 12. det tror jeg ikke jeg havde kunnet på STX da der er større krav, men på papiret så vægter de lige højt. en anden tydelig fordel ved HF er at du har færre fag. også ved jeg godt at HF'en er 1 år kortere, men når man kigger på det fra semester til semester så har du færre fag ad gangen end på en STX, det betyder at du kan koncentrere dig bedre og få et mere fokuseret læringsgrundlag da du ikke har så mange fag at fokusere på. En anden fordel ved HF er at hvis du planlægger dine valgfag godt så kan du få meget meget få afleveringer for, og på den måde har du mere tid til at gøre mere ud af de afleveringer du har og at opdatere dine noter derhjemme. En anden fordel er også at hvis du nu er dårlig til idræt, altså dårlig til sport og til at danse osv så tæller din idrætskarakter ikke med i snittet (medmindre du vælger en idrætslinje) det gør den nemlig på stx og det er ærgerligt at få en dårlig karakter i et fag bare fordi man er dårlig til boldspil eller what ever. et KÆMPE minus ved hf ved jeg at mange synes er at man SKAL til eksamen i alle fag. dog hvis man er god til at gå til eksamen så kan du få et enormt højt snit bare ved at være god til at tale for dig, de mundtlige er jo så lidt svære at tale dig op til. Jeg vil sige at der er ting der taler for og imod begge ting, men hvis man er en aktiv elev og rækker hånden op og er angageret så er STX det bedste valg fordi at så tæller dine årskaraktere jo som eksamenskaraktere i de fag du ikke skal til eksamen i også kan man score nogle fine karakterer bare ved at være aktiv og virke interreseret i timerne. er man dårlig til at få sagt noget i timerne, men god til det når det virkelig gælder så synes jeg HF er det bedste valg. Håber du kunne bruge det til noget :-)