1. Forum
  2. Debatten
  3. Sundhed
  4. Akne på ryg og bryst

Akne på ryg og bryst

ebach

ebach

23 indlæg
  • Skrevet
Jeg har stort set hele mit liv kæmpet med akne både i ansigt og på kroppen. Folk har sagt at det bliver bedre med alderen, men jeg er altså en af dem som også har det i mine 20'ere. Det er på det sidste blevet pænere i ansigtet, men næsten værre på ryggen. På ryggen får jeg rigtig store og lyserøde bumser. Jeg vasker mig jævnligt og har ikke den samme trøje på mere end en dag. Men her forleden læste jeg en artikel at det i virkeligheden ikke har så meget med min hygiejne at gøre, det har mere at gøre med mit fordøjelsessystem at gøre. Jeg synes at det er værd at skænke det en tanke, da jeg snart har prøvet alt for at få det væk, men uden held. Er der nogle der ved hvilke ting jeg burde spise i stedet? Jeg har en varieret kost og spiser sjældent junk-food eller friturestegt mad. Men er der andre ting jeg også bør droppe (drikker ikke mælk mere, da jeg også har hørt at det kan forværre det), eller er der måske et kosttilskud jeg mangler?
PBT

PBT

50 indlæg
  • Skrevet
Hej ebach kan kun nikke til alt det du siger, genkender det ALT for godt!! Jeg er 18 nu, men mine bumser begyndte da jeg blev 15. Det var så slemt, at jeg ikke ville vise mig fordi at det var meget slemt. Jeg startede med skintonic, i et halvt år = ingen effekt så en rense kur med 2 produkter, en creme og noget væske også i en måned = intet resultat og så en hud rense kur jeg skulle bruge morgen og aften og gjorde det i over et år, skippede ikke en eneste morgen eller aften = ingen effekt. Jeg bruger og har aldrig brugt make up, men da det var værst pakkede jeg mig selv ind i periodevis med make up, jeg kom endda på piller efter den hud kur på over en år, fordi en hudlæge så hvor slemt det var.. det var ham der bragte det på bane skulle bare der ind for at fjerne to vorter. Men selv pillerne hjalp ikke. Nu har jeg ikke gjort nogen i et års tid og min hud er ikke pån og jeg har ikke haft en bumse fri dag i over tre år, men det er bedre, efter jeg ikke bruger make up, OVERHOVEDET. Kun til jul pg nytår og min egen fødseldag. Brug ikke en masse medicin, for det er spild af penge, tid og kan gøre din hud værre. Mælk, er ikke noget problem.. ihvertfald ikke for mig. Jeg for både mælk, youghurt, fløde og smør og huden bliver hverken pænere eller grimmere end det. Men et råd. Køb en citron og bland en halv citron i en halv liter lunken vand og så dup lidt i hovedet. En god ide, er at svede urenhederne ud, og så vask ansigtet når du har haft det meget varmt, men ikke kun når det har været lidt. For igen jeg har fundet ud af at for meget kan blive lige så slemt som slet ikke at vaske det. Find en ballance. Håber jeg kunne hjælpe lidt..
PBT

PBT

50 indlæg
  • Skrevet
Det med ryggen, så selv om det er svært, så vask så godt du kan bed sæbe på ryggen, da det er er meget udsat sted for fedt. Det bliver nemt fedtet der
Enit

Enit

415 indlæg
  • Skrevet
Prøv med skintonic på ryggen, og lad være med at pille i det hvis du gør det. Tror ikke at der er lavet nogle videnskabelige studier hvor man har givet folk med bumser på ryggen forskellig kost, så jeg tror bare man skal spise almindeligt sundt.
sofiem-9525a1d17c

sofiem-9525a1d17c

24 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Det her kommer virkelig til at lyde som en kliché, men jeg har selv døjet med lidt uren hud det seneste års tid (og jeg er 23 år), og det er først væk nu, efter at jeg har ændret nogle basale ting. Det handler ikke kun om at rense udenpå, men også at rense indefra. Selvom det er irriterende, så handler det virkelig om at spise sundt og tage nogle gode kosttilskud, som virker for dig. For mig har det virket at rense med noget mildt hver aften og morgen og eksfoliere + ansigtsmaske hveranden dag ca. Derudover drikker jeg et kæmpe glas vand med citronsaft i hver morgen og tager disse kosttilskud: zink, B vitamin, fiskeolie og d vitamin. Derudover forsøger jeg at undgå mælkeprodukter. Prøv at drikke mandelmælk i stedet for komælk. Det er meget bedre, og det smager faktisk også meget godt. Jeg bruger lige nu en rensemælk fra Nivea og en fra Vichy og så en creme fra noget tredje på apoteket. Det er virkelig ikke så meget om produkterne, men om at få de rigtige vitaminer som kan bearbejde det. Jeg har prøvet med så mange dyre produkter, og det har ikke gjort en forskel. Dog har jeg købt en foreo luna 2, som jeg bruger HVER aften til at rense med. Den er virkelig også god, men også meget dyr.. Ved ikke om den er nødvendig. Start med kosttilskud og masser af vand + citronsaft! Held og lykke! :)
sofiem-9525a1d17c

sofiem-9525a1d17c

24 indlæg
  • Skrevet
Mht. bumser på ryggen, så vil jeg anbefale den her https://www.matas.dk/sanex-bodyshampoo-protector-1000-ml?gclid=CKC23I_929ECFV2UsgodLfgDWQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CJzj8I_929ECFdiGsgodefAKEg fra Sanex. Jeg har selv haft lidt knopper på ballerne nogle gange, og så bruger jeg den rensesæbe til at få dem væk med. Dog får jeg ikke længere noget hverken i ansigtet eller på kroppen, efter jeg har gjort som der står i det ovenstående :)

Mest populære tråde