1. Forum
 2. Debatten
 3. Sundhed
 4. Dårlig søvn - desperat!

Dårlig søvn - desperat!

Tiktok18

Tiktok18

268 indlæg
 • Skrevet

Hej Ladies!

Sagen er den at jeg har problemer med min søvn.
Jeg vågner altid mindst én gang om natten (ca. kl. 4), nogengange skal puden bare ligges på plads, mens jeg andre gange slet ikke falder i søvn igen.
Jeg drømmer meget, og ligger rigtig uroligt..
Min urolige og til tider sparsomme søvn er rigtig hård ved mig i de vågne timer. Jeg har sjældent tid til at tage en lur, men overskuddet forsvinder, og desværre er overskuddet til lektier og andre ting forsvundet..

Jeg er 21, dyrker motion ca 6 gange i ugen, studerende med fritidsarbejde (3 gange i ugen) og går i seng seneste kl 23. Jeg holder samme døgnrytme i weekenderne.
Sidste år var jeg et smut forbi lægen som kunne fortælle at jeg har en meget lavt indhold af d-vitamin i kroppen, og samtidig har jeg en lav (men stadig normal) blodprocent.

Er der andre der har oplevet noget lignende? Og hvad gør I for at få hverdagen til at hænge sammen.

Blåvase

Blåvase

447 indlæg
 • Skrevet

Jeg har også altid drømt rigtig meget, så meget at jeg følte det var forstyrrende, fordi jeg rendte rundt med de der drømme i hovedet hele dagen efter, ikke kunne skelne mellem drøm og virkelighed og ikke følte jeg fik hvilet hovedet, når jeg havde verdens længste historie kørende inde i hovedet hele natten.

Jeg har på ingen måde fundet nogen mirakelkur, men for mig har det (tror jeg) virket at begynde at dyrke mere regelmæssig motion, så jeg er fysisk træt om natten og så er jeg begyndt at spise vitaminpiller for første gang i mit liv. Formentlig er det bare en placebo-effekt, men det er ikke helt så slemt, som det har været. Og så derudover prøve at rense hovedet inden jeg skal sove. Ikke bare slappe af og prøve og sove - men virkelig prøve at rense helt ud, sådan lidt meditationsagtigt.

Jeg har også en lav blodprocent, men ved ikke om det betyder noget..

foodismyaddiction

foodismyaddiction

2457 indlæg
 • Skrevet

har du prøve at skifte din seng/madras/topmadras ud?

Det kan jo være, at du ligger dårligt, uden at tænke over det og måske skal have en hårdere eller blødere madras

Miss_Halo

Miss_Halo

226 indlæg
 • Skrevet

Når jeg er stresset vågner jeg konsekvens et sted mellem 3-5, har du for travlt?

Shinobi

Shinobi

6964 indlæg
 • Skrevet

Tænker det samme som Miss Halo.
Det er præcis sådan der jeg har det når jeg er stresset.

anothergirl

anothergirl

785 indlæg
 • Skrevet

De sidste mange dage er jeg også vågnet omkring kl. 3-4 om natten. I nat var ikke nogen undtagelse. Jeg var gået i seng 23:30, men kunne slet ikke sove. Ved ikke hvor lang tid der gik, før jeg faldt i søvn. Jeg vågnede så ved 3-tiden, og faldt først i søvn omkring kl. 6., og skulle så op kl. 7.

Men måske det kan være din travlhed, der skyldes, at du ikke kan komme ned i gear (som de andre også nævner)? Jeg er faktisk selv ret travl for tiden, så det ville give god mening, hvis det var grunden.

Tiktok18

Tiktok18

268 indlæg
 • Skrevet

Som flere af jer nævner så kan det godt skyldes at jeg har meget at lave.
Men jeg kan rigtig godt lide at have meget at lave. Bliver rastløs hvis jeg bare sidder derhjemme. Jeg falder i søvn med det samme jeg lukker øjnene, men natten er bare meget urolig.

r.gala

r.gala

3 indlæg
 • Skrevet
Jeg har også døjet med søvnproblemer i lang lang tid. Som det også bliver anbefalet i tråden er en god topmadras på ingen måde et dumt bud! Jeg har prøvet meget, så jeg ved ikke nødvendigvis om det er den, der har ændret det for mig. http://dk.tempur.com/ har virkelig nogle fremragende topmadrasser. Derudover vil jeg også anbefale at øve sig i at indstille sit indre vækkeur. Altså stå op og gå i seng samme tid hver dag - også i weekenderne! Håber I alle sover bedre nu :-)
banditqueen

banditqueen

124 indlæg
 • Skrevet
Jeg tænker at du har for meget at se til. Dertil sover du nok for lidt. Jeg vil foreslå dig at begynde at lave guided er meditationer. Dit sind nok brug for ro😊
banditqueen

banditqueen

124 indlæg
 • Skrevet
og det her med at være rastløs når du ikke har noget at lave, det er et tegn på stress;)