1. Forum
  2. Debatten
  3. Sundhed
  4. Fistel

Fistel

Sigo

Sigo

7 indlæg
  • Skrevet
hej piger
her for 2 mdr siden blev jeg opereret for en fistel, hvor jeg fik lagt en tråd igennem mit fistelgangsystem. Dagen i dag bløder det stadig, der er pus og såret er ildelugtende. Nogen der har erfaringer med fistler, som kan fortælle mig om dette er normalt? 
Ps har været til lægen og lægen mener jeg angstrenger mig for meget, hvilket jeg ikke gør
1987-male

1987-male

2343 indlæg
  • Skrevet
"lægen mener jeg angstrenger mig for meget, hvilket jeg ikke gør"
Hvis du ikke føler at din lære er kompetent, bed om at få skiftet læge. Snak med dine forældre hvordan man gør det. Jeg synes, at han burde snakke meget mere med dig om problemstillingen, i stedet for bare at sige at du anstrenger dig for meget. Så snak med ham igen til du er rolig, og hvis det ikke hjælper få en anden læge, eller få dine forældre til at give en vurdering af, om din læge har ret, og at det er et psykisk problem i stedet, fordi hvis det er det, så skal problemet løses på det psykiske plan et andet sted fx ved kontakt til psykiatrien ved det sygehus du blev opereret den gang.
Enit

Enit

415 indlæg
  • Skrevet
Altså hvis vi skal holde os til den konkrete problemstilling, så kan du jo vælge at ringe til din kontaktsygeplejerske hvis hun har telefontid :) Du kan også ringe til vagtlægen. Jeg ved godt at fistler ofte er i et bakteriefuldt område hvor der er stor infektionsrisiko, men et sår med infektion heler ikke, så jeg synes det er godt at være på den sikre side. 
Enit

Enit

415 indlæg
Jeg tror virkelig ikke at psykistrien vil bruge tid på bekymring omkring pus fra en fistel (og heldigvis for det da).
1987-male

1987-male

2343 indlæg
  • Skrevet
:-)

Der findes kvinder der prøver at begå selvmord, efter at have farvet sit hår, men at det ikke så ud som de gerne vil have det. Bare et af millioner andre eksempler. Hvis der reelt ikke er noget i det fysisk, men hun har massive tanker om det psykisk, så synes jeg at det er værd at undersøge de tanker. Hvis der ikke er noget i det, får man det afkræftet hos psykiatrien og så er man videre.
Enit

Enit

415 indlæg
Jeg synes nu slet ikke at ts lyder suicidaltruet på nogen som helst måde. Så kan man altså ikke bare være helt normal bekymret gå ind til psykiatrien spørge "tror i jeg begår selvmord?" for sjov skyld. Det ville være totalt spild af samfundets resurser i et i forvejen presset system. 
hvidtoblerone87

hvidtoblerone87

1216 indlæg
  • Skrevet
Går ud fra det er fistel i de nedre regioner?
Hvis det er en seton-sutur du har fået lagt i fistlen, så er den jo netop lagt for at holde det åbent så der ikke danner sig en byld indvendigt, og har aflastning via suturen hvor pus kan komme ud og det hele derved kan få lov til at hele fra bunden.
Men seton suturer plejer, så vist jeg husker at blive varetaget af speciallæger, ved anale fistler, så er det mavetarmkiruger -enten privat praktiserende eller på hospital, og ikke egen læge/almen praksis. Så jeg håber da at du har fået en opfølgende tid hos den læge/klinik der har lagt din sutur.
hvis du er i tvivl om det heler op som det skal, og din egen læge ikke er kompetent til den vurdering, så tag kontakt det sted du har fået lagt den mhp. en opfølgning.
Men processen med fistler og seton-suturer er desværre ofte langvarig før man slipper helt for det..

god bedring! 
Sigo

Sigo

7 indlæg
Ja, det er netop en seton sutur, jeg har fået lagt i en analfistel. Jeg har på fornemmelsen, at jeg har fået infektion i det åbne sår. Jeg var hos min egen læge for at få det tjekket, og ikke hos den kirurg på hospitalet, som opererede mig. Når det har med infektion at gøre, er der så forskel på om man tager til sin egen læge, eller om man tager til ens kirurg? 
Og mange tak! 
hvidtoblerone87

hvidtoblerone87

1216 indlæg
Alle læger har i teorien forstand på infektion - men infektion afhænger bare virkelig meget af hvor der sider i forhold til hvordan man forholder sig til det..

Seton-suturer og analfistler er et niche-speciale indenfor mavetarm kirurgien hvor der faktisk ikke er så mange der er sådan virkelig dygtige - formentlig fordi der ikke er SÅ mange igen der interesserer sig for det og det er sjældent at praktiserende læger ved mere end det helt basale.. Det er oftest bare 2-3 overlæger der tager sig af komplicerede analfistler på de fleste kirurgiske afdelinger..

så hvis du er i tvivl om det fungerer som det skal,  så ville jeg ringe ud til det hospitals ambulatorie hvor du har fået det lavet. Ofte er der i specialambulatorierne også tilknyttet nogle sygeplejersker der specifikt beskæftiger sig med det og vil være i stand til at besvare spørgesmål og vurdere hvordan det ser ud bedre end en praktiserende læge, simpelthen fordi de har set det mange flere gange..

og som en lille side bemærkning. Jeg har været ude for at en praktiserende læge ligefrem ringede  spurgte ind til vores afdeling, hvad det dog var for en tråd der sad i patientens sår - han havde slet ikke hørt om seton-suturer..
men alle praktiserende læger er forskellige og har forskellige fagområder de interesserer sig for og dermed ved mere eller mindre om..
Sigo

Sigo

7 indlæg
Mange tak for hjælpen, jeg vil kontakte hospitalet :-)
Er du læge eller sygeplejeske, for det lyder som om du har okay meget viden om fistler

Mest populære tråde