1. Forum
  2. Debatten
  3. Sundhed
  4. Jeg SKAL tabe mig, men hvordan..?

Jeg SKAL tabe mig, men hvordan..?

Lily-pie

Lily-pie

85 indlæg
  • Skrevet
Hej allesammen Jeg håber virkelig nogen kan give mig nogen råd. Jeg er meget overvægtig, jeg vejer ca. 30 kilo for meget.. Før jeg blev gravid vejede jeg i forvejen for meget, men nu har jeg taget yderligere 10 kilo på.. Jeg har altid haft problemer med vægten, og synes jeg har prøvet meget, nogen gange er det også lykkes, men så har jeg bare tager det hele på igen + renter. Jeg har lavt stofskifte og jeg tager derfor let på, men er utrolig glad for god mad, og kage, og det er nok derfor st kiloene altid er kommet på igen, fordi jeg virkelig skal være streng hvis jeg skal holde vægten, og så går jeg død i det og tænker så kan det også bare være ligemeget, og begynder at spise hvad jeg har lyst til. Nu hvor jeg så har et barn på 9 månder, synes jeg det er svært at tage sig sammen til at lave noget motion, at tage sig sammen til det, men jeg er begyndt på at spise mindre portioner og ikke spise slik og kage, jeg ved bare ikke om det er nok, da min krop er påvirket af vægten, min bækken gør ondt, efter fødslen hvilket betyder at jeg ikke for sovet ordentlig fordi det gør så ondt at jeg vågner ved 4 tiden og har svært ved at falde i søvn igen. Men jeg tror jeg har brug for hjælp til at tabe mig, men jeg ved ikke hvem man kan snakke med, om man eventuelt kan få hjælp af ens læge på en eller anden måde..? Eller få hjælp af nogen der ikke er helt vild dyr for med en baby har man heller ikke så mange penge.. Jeg undskylder for det lange oplæg og jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig..
vitaminwater

vitaminwater

336 indlæg
  • Skrevet
Jeg synes du sagtens kan ringe til lægen, og få en tid. Han/hun vil helt sikkert hjælpe dig med at finde en diætist eller lign. Med det sagt, så har jeg også lidt råd til, hvad du selv kan gøre: gå! Gå en masse ture! Det er ikke skide hårdt, men du forbrænder alligevel kalorier. Du kan evt gå med din baby i barnevogn. En anden ting, så kan du også spise sukkerfrit tyggegummi hvis du får lyst til slik. Det synes jeg hjælper. Og det lyder som en god idé at tage mindre portioner forreste. Og hvis du er sulten, så er grøntsager godt. Du kan nærmest spise alle de grøntsager du vil, uden at tage på. Evt lav nogle bønnefritter (Google opskrift), det er en succes. Eller pomfritter af søde kartofler! Også rigtig lækkert. Og så sørg for at få protein nok, specielt fra magert kød. Fx, kylling, kalkun, tun osv. Og sidst men ikke mindst, skal du også have fedt, MEN det sunde fedt som findes i avokado, laks, nødder osv. Hvis du tager en håndfuld mandler om dagen fx, så er det nok. Ikke en hel pose 😊 Håber mine råd hjælper og så håber jeg du får det bedre. Knus
xxmahaloxx

xxmahaloxx

956 indlæg
  • Skrevet
Du kan sagtens tage fat i din læge og blive henvist til en diætist. Jeg har en veninde der fødte i juni og som startede ved lægeordineret diætist her i september da hun havde taget kraftigt på i løbet af graviditeten og samtidig var overvægtig på forhånd. Vedkommende tilrådede at hun skar ned på frugt (pga frugtsukkeer), fyrede op for grønt og protein, ned for ris/pasta/kartofler, ingen sukkerholdige/sødemiddelsholdige drikke og så minimum 10.000 skridt om dagen - der findes en masse apps til telefoner der måler sådanne ting. Har du evt prøvet at tælle kcal ? Lifesum eller MyFitnessPal er gode og gratis og Madlog koster lidt men er også super. Så får du et indblik i hvor mange kcal der i virkeligheden er i din mad og skaber en bevidsthed om om du helst vil spise 1500 kcal i kage eller i kylling og grønt - eller du kan selv vælge hvor stor en del af de 1500 kcal der skal være kage, med kcal-tælning er intet forbudt, du får bare mere mæthed ud af nogle fødevarer end andre. Så længe du overholder dit kcal-indtag kan du stort set fordele det som du vil. Dog anbefales protein da det giver mere mæthed i længden!
Lily-pie

Lily-pie

85 indlæg
Ja jeg ved ikke om diætist vil hjælpe, sidst jeg var hos en ( engang da jeg var barn) var det virkelig spild af tid, min mor og jeg endte med at lære hende ting, vi viste hende at man kunne få let remulade f.eks. Og så viste hun os en kogebog med sunde opskrifter som vi allerede havde og det var ligesom det hun havde.. Jeg har egentlig en forventning om at diætisten bare vil sige at je gskal spise sundere og mindre portioner, ikke spise slik og kage, og så dyrke en halv time motion hver dag, alt noget jeg godt ved.. problemet er bare at jeg ikke kan holde det, det som om at lige meget hvor opsat jeg er, så går jeg altid død i det.. jeg håber ikke det bare lyder som en dårlig undskyldning..😕
Lily-pie

Lily-pie

85 indlæg
Alt det som din venindes diætist sagde til hende ved jeg godt, det bare hvordan jeg holder det der er problemet, og holder motivationen oppe..

Mest populære tråde