1. Forum
 2. Debatten
 3. Sundhed
 4. Kan ikke tabe mig

Kan ikke tabe mig

PBT

PBT

50 indlæg
 • Skrevet
Hej piger Jeg har prøvet på at tabe mig men jeg KAN ikke komme ned i vægt. Mit bmi er på 26😭 På mit arbejde er jeg fysisk aktiv i 6 ud af 7 timer. Jeg går 5 kilometer om dagen og ofte presser jeg mig selv til lidt mere så sommetider er det 8 kilometer eller 10. Jeg spiser varierer. Fisk, kød men fedtfattigt. Jeg spiser grøntsager, frugt, brød, pasta, ris kartofler, drikker mælk og vand. Ved godt man ikke må spise brød osv, men jeg kan ikke overholde det her i længden hvis jeg ikke må det. Jeg elsker slik, chokolade, kage, is, kakao, sodavand, fløde, sovs men jeg spiser det en gang om ugen. Nogen fredage spiser jeg 100 gram. Og andre går jeg helt amok. Jeg har maveproblemer så jeg døjer meget med forstoppelse og ved det siger en del. Men jeg havde tabt 1,9 kg og så er der ikke sket noget siden!! Indtil jeg tog på uden at spise anderledes så nu har jeg kun tabt 600 gram😢 Jeg gør virkelig en indsats og idag hvor jeg har fået en fridag så har jeg planlagt at gøre rent og gå en ekstra lang tur med hunden. Og jeg gør det også. Jeg har nogen problemer der gør jeg ikke kan overskue noget men jeg giver mig selv små belønninger når jeg har gennemført det fx når jeg har klaret arbejdet, gået langt med hunden, passet mine andre dyr, ordnet tøj osv, så må jeg om aftnen se tv fra 20-22 eller få en god kop te. Jeg sover mere, drikker mere, spiser sundere og motionerer mere, så ved ikke hvad jeg mere kan gøre? Kan i hjælpe?
babycrew

babycrew

100 indlæg
 • Skrevet
Hvor længe har du været i gang? Og har du overvejet at tælle kalorier? For selvom man spiser sundt, så kan man nemt spise for mange kalorier i forhold til hvad man forbrænder mv
xxmahaloxx

xxmahaloxx

956 indlæg
 • Skrevet
Tæl kalorier. Kosten er alfa og omega for at tabe sig og selvom du spiser sundt kan du stadig overspise - og en aftens sukkerbinge kan ødelægge hele ugens fremskridt. Lifesum eller MyFitnessPal er gode - vej alt, skriv det ind og efter en måned eller to får du en god fornemmelse for portionsstørrelser osv og efterhånden behøver du ikke app'en. Jeg vil også selv rigtigt gerne tabe mig og spiser sundt og varieret, går 6.000-8.000 skridt om dagen, træner i fitness 3-4 gange om ugen osv. Men jeg spiser simpelthen for meget. Kalorietælning hjælper til at gøre dig bevidst om indholdet i den mad du spiser - og særligt brød er en synder. Men tjek det ud, det er virkeligt nemt :)
Die Schnecke

Die Schnecke

26 indlæg
 • Skrevet
Du forbrænder dobbelt så meget når du løber en tur, som hvis du går en tur. Det er også hurtigere overstået ;) Jo mere du sveder, jo mere taber du dig. Og ja, en god ting er at tælle kalorier. Der findes forskellige apps. Du skal starte med meget, og så får du mindre og mindre, som tiden går.
cc12345

cc12345

25 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Hej PBT Hvis du ofte har lyst til sukker, er dit blodsukker i perioder for lavt. Det problem løser du ved at spise hver 2. time, så dit blodsukker aldrig falder for meget. Spis masser af grøntsager, men stadigvæk kalorier nok i form af sunde fedtsyrer (olier, nødder, pesto) og masser af protein (hummus, kød osv.). Du skal ikke KUN leve af grøntsager, for så får du ikke kalorier nok. Hvis du har forstoppelse, kan du prøve at droppe gluten i en periode - jeg ligner en højgravid, hvis jeg får gluten og tager 4-5 kilo på i løbet af et par dage. Men som sagt er nøglen til et varigt vægttab tit at spise oftere, fordi kroppen går i "dvale", hvis den ikke hele tiden har noget at forbrænde.
Jackie86

Jackie86

86 indlæg
 • Skrevet
Jeg har været igennem meget for at prøve at tabe mig. Det blev en besættelse for mig rent ud sagt.. Og intet skete der! Det eneste der skete var at jeg fik så meget protein fra kød og mælkeprodukter hvis fuckede min mave fuldstændig op. Var konstant oppustet og havde det klamt i kroppen. Jeg hat også prøvet suppekure, sultekure osv osv. Og jeg tabte mig lidt med tog hurtigt det hele på igen. Så en dag mødet jeg en gammel veninde der bare havde tabt sig helt vildt.. Og hendes hud var skidende ren og smuk og hun strålede. Jeg måtte selvfølgelig vide hvordan hun havde gjort.. Og det eneste hun siger er.. Jeg spiser rent! Dvs mad uden tilsætningsstoffer og hormoner.. Hun købte kun økologisk og intet kød eller noget fra dyr overhovedet.. Så man kan godt kalde hende veganer, men hun gjorde det mest fordi hendes krop begyndte at afgifte sig selv. Der hober sig desværre rigtigt meget skidt op indeni os når vi indtager forarbejdet mad.. Hvilket gør det svært for kroppen at fordøje samt forbrænde. Jeg andre seriøst ikke de ting før hun sagde det. Hun fortæller mig ydermere at hun var stoppet med at tælle kcal fordi det fylder for meget i hovedet. Hun mærkede bare efter i stedet og lyttede til hendes krop. Jeg tænkte ved mig selv... Det skal jeg undersøge noget mere og så ellers bare i gang. Nu har tabt al min overvægt og har det bedre end nogensinde. God fordøjelse og ingen oppustet mave.. For jeg rør ikke kød mere, og det har gjort en kæmpe forskel. Jeg startede med at lytte til en psykolog der forklarer en masse om kostens påvirkning på kroppen og man kan finde ham på youtube under navnet Infinite Waters.. Og då søgte jeg på "what to eat". Dette er min historie ig måske andre kan have gavn af dette :) hilsen hende der ALTID har kæmpet med vægten
PBT

PBT

50 indlæg
 • Skrevet
Hej alle. Tusind tak for alle jeres gode kommentarer, jeg er virkelig glad for alle de gode råd jeg har fået af jer, og glæder mig til at bruge jeres råd og se fremskridt. Vil prøve mig frem med de apps der er forslået, spise oftere, men mindre. Og løbe de dage knæet ikke driller. Og jeg vil prøve at spise minde kød, æg, mælk osv, selvom jeg for kød og mælk hver dag og æg flere gange om ugen. Jeg vil ihvertfald skære ned på det til at starte med. Jeg har været i gang i snart en måned, men aner ikke om mit stofskifte er dumt eller noget. Fik en spiseforstyrrelse for seks år siden og kom igennem den på to år. Så begyndte jeg istedet at kaste maden op og nu spiser jeg for meget og vil jeg tabe mig for lidt så blev helt forvirret, da der intet skete da jeg spiste "sundt". Det er nok også delvis sundt. Men vil prøve mig frem med alle jeres gode råd stille og roligt og gøre flere fremskridt for hver uge så jeg fx kan løbe mandag for der skal jeg ikke noget og downloader appsne nu så de er klar til imorgen tidlig. Og så vil jeg blive færdig med mine yoghurter og så stoppe med at købe flere og kun drikke mælk når jeg er til fødselsdage og ellers stoppe det i hverdage og weekender. Og så vil jeg spise hver anden time, hvis jeg kan for har travlt på arbejdet men gøre de så godt jeg kan. Tusind mange tak alle for de gode råd
marvelous_margarita

marvelous_margarita

37 indlæg
 • Skrevet
PBT, Jeg er vegetar, og jeg taber mig ikke, medmindre jeg tæller kalorier. Det med bare at droppe kød og så satse på, at man taber sig, det holder ikke medmindre man spiser meget kød selvfølgelig, og så bare ikke erstatter det med noget andet (fx brød), men så får du automatisk mindre kalorier :) Jeg så der var en, der nævnte psykologen fra Infinite Waters, jeg har dog kun begrænset bekendtskab med ham, men ud fra det jeg har set, vil jeg råde dig til ikke lytte til ham. Jeg kan ikke finde nogen fakta omkring hans uddannelse udover måske en bachelor i psykologi (men i DK kræver det både en kandidat og to års(!) autorisations for at blive psykolog). Søg råd hos kostvejledere i stedet for, nogen der har en uddannelse og erfaring inden for faget, de kan hjælpe dig, specielt hvis du er i risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse. Held og lykke!
PBT

PBT

50 indlæg
 • Skrevet
Tusind tak for svaret. Har også overvejet meget at kontante en kostvejleder men er det ikke rimelig dyrt?
secret

secret

159 indlæg
 • Skrevet
Nu skriver du godt nok, at du har svært ved at droppe brød o.lign., så måske er det ikke den rigtige vej for dig, men du kan jo prøve at snuse til det. Jeg har aldrig lidt af overvægt, men alle har jo lige de 5 forfængelighedskilo - og jeg har fundet ud af, at jeg kan holde en rimelig fast vægt ved at følge principperne i LCHF - det er low carb high fat. Man får utrolig mange flere grøntsager - og når man får sovs, må den gerne laves på smør eller fløde :) Jeg er medlem af en facebookgruppe, hvor virkelig overvægtige personer har tabt sig helt vildt på imponerende kort tid - og de holder det også efterfølgende.. Det eneste er jo så, at kage, brød, slik, sodavand er næsten bandlyst - en gang imellem må man godt have en treatday, men din krop vil roligt afvænne sig fra lysten til det. Du kan prøve at læse om det på madbanditten.dk (fokus på velvære) og kostdoktorn.se (fokus på vægttab). Håber du finder den rette vej for dig :)

Mest populære tråde