1. Forum
  2. Debatten
  3. Sundhed
  4. Min finger sover efter dybt snit...

Min finger sover efter dybt snit...

Eama

Eama

7 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hejj Jeg har været ude for et uheld, og er kommet til at skære mig i min finger med en ret skarp kniv, så mit sår er altså dybt. Efter noget tid kunne jeg ikke mærke halvdelen af min venstre pegefinger. Jeg er meget bekymret over dette. Der er gået omkring 3 dage og kan stadig ikke mærke den. Det føles som om den sover og prikker i området... Nogen som ved noget om det. Er virkelig bange for jeg ikke får følelsen tilbage...
alexpingvin

alexpingvin

483 indlæg
  • Skrevet
Tag til læsen. Du kan muligvis have ramt en overfladisk nerve som sørger for følelsen i området.
chariot

chariot

563 indlæg
  • Skrevet
Jeg synes helt klart også, du skal tage lægen. Du har højst sandsynlig kommet til at beskadige en nerveende og derfor får du føleforstyrrelser. Nerven kan vokse sammen igen, så følelsen kan godt komme tilbage igen, men sørg for at få det undersøgt ved lægen :-)
Eama

Eama

7 indlæg
Kender du nogen som har prøvet lignende? :)
Eama

Eama

7 indlæg
Jeg har været hos lægen, han sagde der ikke var noget. Nu er min finger også begyndt at blive tør, ved du om det er normalt efter et snit?
chariot

chariot

563 indlæg
Nej, ikke personligt, men jeg læser til ergoterapeut, hvor jeg lærer, hvordan man genoptræner håndskader som din. Det vigtigste er, at du sørger for at bruge fingeren så meget som muligt, således at der kommer mest mulig stimuli til nerverne. Det kan du fx gøre ved at sidde med nogle små massagebolde e.l. og køre mellem fingrene. Undlader du helt at bruge fingeren kan du risikere at gøre føleforstyrrelserne værre. Det kan også være følelsen kommer helt tilbage af sig selv. Det er ikke til at sige, men det kan også tage noget tid. Så sørg for at holde fingeren aktiveret også selvom det måske kan føles ubehageligt - det er meget normalt og skal nok blive bedre på et tidspunkt :-)
Eama

Eama

7 indlæg
Tusind tak for dit råd!! Håber det vil hjælpe mig :-) Men har lige et spørgsmål mere. Det fordi jeg er jo blevet syget i fingeren. Når jeg kommer til at rører ved det med et lille tryk så føles det som om jeg får stød i fingeren. Ved du muligvis noget om det? 😬
chariot

chariot

563 indlæg
Mit bud vil være, at det er pga. nerveskaderne. Nogle mennesker kan opleve at blive hypersensitive således at små berøringer kan føles rigtig ubehagelige. Det er normalt, og det er vigtigt at fortsætte med at træne fingeren. Med tiden vil ubehaget blive mindre. Jeg vil dog råde dig til at vente med at genoptræne fingeren til såret er helet, da det lige nu har brug for ro til at hele ordentligt op. God bedring til dig :-)
tbh_data

tbh_data

1 indlæg
Hej Eama Googlede mit eget lille kniv uheld, og følgende gener. Fandt din tråd som minder helt om min finger. Halvdelen sover, den er tør. Hvordan er det gået med din finger. Trænede du den? Er der gener i dag? Mvh Thomas
Liselotte80

Liselotte80

8 indlæg
  • Skrevet
Hej Eama. Det er vigtigt at du holder vævet rundt om dit ar elastisk ved at massagere og trække lidt i huden omkring arret. På den måde kan du mindske arvævsdannelsen og øge cirkulationen omkring arret for at optimere helingen. Det må ikke gøre ondt men må godt kunne mærkes:-)