1. Forum
  2. Debatten
  3. Sundhed
  4. OMAD diet

OMAD diet

Sunshine96

Sunshine96

1 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hej alle og velkommen til denne tråd. Jeg er startet på en diæt kaldet OMAD diet som står for det engelsek "One Meal A Day" - et måltid om dagen, og jeg vil gennem denne tråd dele mine mål og erfaringer med jer, der er interesseret i at tabe sig eller som bare er nysgerrige omkring diæten. Lidt om "kuren": Navnet siger sig selv. Kuren handler simpelthen bare om, at man spiser et enkelt måltid om dagen, og man bestemmer selv hvad tid det ene måltid skal spises og hvad det skal indeholde. Det vil sige at man rent faktisk kan spise lige hvad hjertet begærer og skal hverken tælle kalorier eller være opmærksom på diverse ting - det er sikkert her, at der ringer en rød alarm oppe i hovederne, MEEEN.... dette er noget JEG vil prøve og som du nødvendigvis ikke behøver. Derfor vil jeg gerne undgå al den snak om, at det er usundt og at jeg skader min krop, mine organer, mit osv... - desuden findes der forskning på, at det faktisk kan være sundt for kroppen, men det vil jeg ikke gå meget mere i detaljer med. Der står en masse om det på nettet, dog på engelsk. Bare søg på "OMAD" på google og der skulle gerne poppe noget relevant op. Kuren er egentlig ikke en kur, men en form for faste, og dertil ligger det sunde (LÆS OM DET PÅ GOOGLE OG YOUTUBE ! :D) Lidt om mig: Jeg er en kvinde på 21 år, vejer 89 kg og er 167 cm høj. Jeg har gennem årene taget en masse på i vægt og det har gået så galt, at jeg gennem de seneste 5-6 år har taget 10 kg på for hvert år. Dvs. jeg vejede omkring 10 kg mindre sidste år, og 10 kg mindre end det året før osv.......:( Jeg har prøvet diverse kure såsom Dukan kuren, 13 dages kuren osv., men har altid endt med at få det dårligt og været nødsaget til at stoppe, og dermed taget alle kiloerne på igen. Jeg har også prøvet bare at spise sundt og fornuftigt og dyrke regelmæssig motion, men vægten faldt meget langsomt og stort set slet ikke, så jeg mistede tålmodigheden. Jeg har haft perioder, hvor jeg har overspist i store mængder pga. depression forårsaget af forskellige ting i mit liv, og det har nok været de største faktore på min forøgede vægt gennem årene. Jeg så tilfældigvis en video på YouTube om denne kur/fastemetode, og undersøgte det yderligere. Det så meget simpelt ud og ud fra fleres erfaringer fik de meget mere energi til hverdag og en masse overskydende tid, da der ikke skal bruges alverdens tid på indkøb eller tilberedning af mad. Så nu giver jeg det en chance, og måske vil nogen af jer følge med i min (forhåbentlige) progression :D Mit mål er at komme ned på 65 kg, om det udelukkende bliver på baggrund af denne kur, kan kun tiden og ikke mindst resultaterne vise.
Lius

Lius

1 indlæg
  • Skrevet
Siden det er et debatforum og ikke en blog, så vil jeg komme med mit eget synspunkt. 
"Omad" diæten lyder meget usundt, og det skader sikkert kroppen, da man ikke får de nødvendige protiner, fedt og kulhydrater fra et enkelt måltid, - for slet ikke at tale om alle vitaminer! 
Så det ender nok med at du får det dårligt ligesom de andre kurer.. 
Har du prøvet at opsøge en læge? Måske er det dit stofskifte, der gør det sværre for dig at tabe dig? 
gitte345

gitte345

335 indlæg
Jeg tænker præcis det samme. Alle de her kure virker simpelthen ikke, heller ikke denne. Jeg tror også, du har for lavt stofskifte eller at der er en anden ubalance. 10 kg hvert år lyder af meget. Jeg vil klart tro, at du tager på af den her kur, fordi den smadrer forbrændingen totalt.
Naika

Naika

357 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Okay?vil i så fald anbefale dig,at ledsage dette ene måltid med en kæmpemæssig skål salat med sunde olier,og frø fx græskarkerner tag vitamintilskud dagligt for det må være uhyre svært,at få alle sine behov dækket med kun et enkelt måltid?ville få lavet en vitamintest for,at få undersøgt om jeg led af nogen mangler(holistiske læger vil vist gerne udføre dem)tager du nogen former for medicin? kunne godt tænke mig du skrev hvilken motion,og hvilke kost,og drikkelse du indtog i den sunde periode,og undlod du alt syndigt,eller gav dig selv lov,at få lidt indimellem?hvilken mad har du tænkt du vil vælge,og vil du variere den,eller spise ensformig kost for det er ikke tilrådeligt fordi det gør det sværere,at tilføre kroppen den næring den har brug for behandl dig selv med kærlighed,og vær tålmodig det er usundt,når man stresser sig selv,når du siger det er følelserne du spiser med handler det først,og fremmest om du plejer din psyke bedst muligt:-/