1. Forum
  2. Debatten
  3. Sundhed
  4. Sødestoffer/Aspartam/Lightprodukter

Sødestoffer/Aspartam/Lightprodukter

MarieKlausen

MarieKlausen

1 indlæg
  • Skrevet
Jeg synes, det er meget mystisk at Diabetes.dk skriver at aspartam, Sakkarin og andre sødestoffer ikke påvirker blodsukkeret og er velegnet til ”personer med diabetes.” Jovist Diabetes.dk henviser til, at EFSA’s (European Food Safety Authority) gennemgang af forskellige aspartam studer har resulteret i at de har frikendt aspartam for at være sundhedsskadeligt. Diabetes.dk burde da i det mindste nævne, at der er flere uafhængige studier som har vist, at det netop påvirker blodsukkeret. Det er fint nok at deres holdning til aspartam er, at det er positivt for folk med type 1/2, men det er totalt snæversynet og subjektivt at de ikke, i det mindste, nævner at det ikke er den samlede mening blandt forskere, og at der er studier som har fundet frem til præcis det modsatte end EFSA. Dem som er nysgerrige kan eventuelt selv gennemgå studierne – mit startpunkt var aspartam artiklen i bladet Konspiration, hvis navn næsten skræmte mig væk, men jeg måtte dog erkende at artiklen var overraskende objektiv. Nogen der har læst den samme artikel som mig?
Naika

Naika

81 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Nej,men har købt frø af sød stevia i menu
så planten er heldigvis ikke ulovlig mere man kan bruge dens blade i te
der er naturligt sødende steviaprodukter eksisterer,men ofte er der blandet kunstige sødestoffer med
vil anbefale man holder sig til kun stevia,så skal du tænke på,at der tjenes styrtende summer                                                                                   på sygdom,så nogen drager faktisk fordel af,at holde folk usunde........
Helseslik.dk

Helseslik.dk

1 indlæg
  • Skrevet
Jeg har godt læst omtalte artikel. Nu er jeg selv en af de personer, som ikke er bange for aspartam (især), da der simpelthen er lavet så meget forskning i det, som viser at det netop er et af de bedste valg indenfor sødemidler og jeg vil til enhver tid hellere vælge aspartam end sukker. Nej, sukker er som sådan fint nok, men det er højt på kalorier og fuldstændig uden nogen form for næring. Jeg synes også, at jeg mærker på egen krop, at det ikke umiddelbart påvirker mit blodsukker. Jeg er storforbruger af sødemidler og jeg oplever egentlig sjældent udsving i mit blodsukker, det er altid ret stabilt. Men som Naika nævner, så er der stevia til at søde med og det er selvfølgelig en vinder for enhver..