1. Forum
 2. Debatten
 3. Sundhed
 4. Træt af at være på kur

Træt af at være på kur

CCW

CCW

25 indlæg
 • Skrevet
De sidste 3-4 år har jeg været i gang med en livsstilsomlægning, hvor jeg er gået mere eller mindre lowcarb/stenalderkost og forsøgt at komme i gang med motion. Det første år gik rigtig godt. Jeg cyklede til og fra arbejde, og gik i fitnesscenter 2-6 timer om ugen. Jeg tabte mig selvfølgelig over 10 kg i løbet af det år, men så var jeg nødt til at skifte cyklen ud med stillesiddende transport, da jeg fik et bedre job, 4x så langt væk. Nu 3 år senere er jeg ved at være træt af omlægningen. Jeg er træt af at jage migselv i fitnesscenter 3 aftener om ugen. Derfor stoppede jeg og forsøger at få implementeret motion i min hverdag på andre måder, men det bliver ikke så meget og så intensivt, uden indpisker. Jeg er også træt af at spise blomkålsris og kød. Jeg er træt af at undvære frugt, ris, pasta og mælkeprodukter. I juleferien besluttede jeg at holde pause fra det hele. Jeg spiste kartofler og slik, men kunne også mærke, at mine sunde madvaner er så indøvede, at jeg egentlig fik spist ret sundt de fleste dage, men alt juleslikket fik alligevel taget i mig. Jeg blev ekstremt oppustet og fik enormt meget vand i kroppen (jeg døjer generelt med vand i kroppen, men det her var mere voldsomt) og til sidst blev jeg også rigtig syg. Jeg ved ikke om det var madforgiftning eller omgangssyge, men det var kortvarigt og intenst. Generelt oplevede jeg at min krop sagde fra overfor tilbagefaldet til normal livsstil, så jeg forsøger at komme tilbage til stenalderkosten. Jeg er bare SÅ træt af det. Jeg er så træt af ikke at spise det samme som andre. Jeg stoppede med at tabe mig samme øjeblik som jeg skiftede transportform, og begyndte i stedet for at tage på, ikke meget, men der er jo gået et par år, så lidt bliver også til for meget. Jeg vil bare gerne leve normalt. Jeg er glad for at spise grøntsager, men bare jeg falder i til ét måltid, får jeg reaktioner i form af mavekneb, uren hud og efterfølgende cravings. Jeg er træt at leve efter strenge kostregler, som jeg alligevel ikke taber mig af, og som er enormt svære at holde, fordi vi spiser (usundt og meget langt fra lowcarb) på mit arbejde, og det er en del af arbejdet at være med til måltiderne. Jeg er træt af slås med min selvdisciplin, faktisk tror jeg, jeg har forstrukket den, og den skal have hvile :p Jeg har ikke opgivet, og har så sent som i dag bestilt en ny sundheds- og selvhjælpsbog hjem, men jeg er bare så træt af min samlever skal pines med mine kålsalater uden at kunne se nogen som helst resultater. Har I nogle motiverende tips?
culpa

culpa

529 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Generelt er en kur en dårlig mulighed for mange, specielt fordi det er så restriktivt, og der er en god chance for, at man tager det hele på igen. Du kan spise hvad andre spiser og stadig tabe dig, du kan endda stadig spise slik, men alt med måde. Du skal bare spise mindre end du forbrænder, og så kommer vægttabet. Selvfølgelig er det en god ide at motionere, og løb er for eksempel en god mulighed, da man bare skal gå udenfor døren og komme igang. Der er også en masse træningsvideoer man kan følge på youtube. Motion får også din forbrænding op. En sund livstil behøver i den grad ikke være en kamp :-)
Supernova1

Supernova1

379 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
.
Cobsonn56

Cobsonn56

4 indlæg
 • Skrevet
Har nogen andre oplevet et plateau? Jeg er på dag 17 nu, og har ikke haft noget tab overhovedet siden dag 12 🙁 jeg spore mine kalorier, og kulhydrater, og svinge omkring 800 (bortset fra en dag jeg ved et uheld blæste ud på 920 kalier, alle mine andre dage en tendens at være mellem 750-820cals). Jeg holder mine carbs til omkring 50 g, og forsøge at drikke så meget vand som jeg kan (jeg ville overstige 2L om dagen). En anden bruger på FB foreslog en hjemmeside, som havde nogle hints, men jeg er allerede temmelig godt med ikke at have overskud af frugt (Det er den sværeste del af kosten, da jeg elsker min frugt) og ikke bruge kunstige sødestoffer osv Det blev også foreslået, at min fedt faktisk aftagende, men jeg bevarer vand. Jeg er kvinde, og midten af ​​cyklus, så kan ikke bebrejde hormoner for denne ene. Derudover har jeg målt mig i morges, og syntes at have vundet 2 cm på min talje 🙁 Nogen tips om, hvordan man får dette vægttab går igen ville være meget værdsat, fordi i dette tempo, vil jeg næsten ikke mister noget, og 800cals er allerede svært at holde fast i, jeg har brug for motivation for at se forandringer. Mere information her: http://www.alfadoc.dk/vaegttab/hvordan-tabe-sig/
culpa

culpa

529 indlæg
Du må SLET ikke spise så lidt! Du sulter din krop, og så holder din krop på alt det du spiser. Det er meget usundt, det du har gang i! Desuden er det slet ikke meningen at du skal kunne se vægttab på daglig basis! Hvis du bliver ved ødelægger du din krop.
CCW

CCW

25 indlæg
 • Skrevet
Fordi jeg har svært ved at finde tid (og lyst) til at dyrke motion. Det skal helst implementeres som en nødvendig del af min hverdag. Jeg er er helt enig i at kure ikke er vejen frem, men livsstilsomlægning. Det er også det jeg har prøvet, og jeg synes 3 år er lang tid at holde det. Motivationen ryger bare, når der ikke sker resultater, hverken på energien, helbredet, humøret eller vægten. Nok ikke lige den rigtige livsstilsomlægning for mig, men hvad så?
linski

linski

11 indlæg
 • Skrevet
Jeg tror ikke på kure. Det er ikke sundt at være på kur hvor du kun må spise bestemte fødevare. Man køre surt i det, bliver utålmodig osv. Hvis du ser på folk der har tabt sig, og holdt det UDEN at tage på igen, så er det sjælendt en kur de har fulgt. Vil anbefale at du skære gevaldigt ned på kulhydrater og stivelse. (brød, rugbrød, pasta, ris, kartofler) og fokusere på at få godt med grøntsager, kød og æg i stedet. Du behøver ikke at droppe det fuldstændigt, for det kommer der ikke noget godt ud af. Men prøv at skær det så langt ned som muligt mens du prøver at tabe dig. Vil også anbefale at du sætter bare 15-20 min. af hver dag/hver anden til at dyrke noget intervaltræning/cardio med videoer fra youtube. Lidt er langt bedre end ingenting, og 15-20 min. burde være til at få ind i dagligdagen. Du kan erstatte ris med blomkålsris. Du kan erstatte pasta med squash. Du kan erstatte brød med at lave det af mandelmel og loppefrøskaller istedet for med alm hvedemel. Også få lidt pasta, kartofler osv. Kun et par gange om ugen og mindre potioner end du er vant til. Udover det kan du supplere med nogle chili-peber piller der sætter forbrændingen lidt op. Der er både dem der hedder "chili burn" som er dyre og "body heat" som er billigere. Dog kan pillerne ikke gøre det alene.