1. Debatten
  2. Mad
  3. hvordan laver i brun sovs?

hvordan laver i brun sovs?

bluejeans

bluejeans

313 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

hej piger.. hvordan laver man brun sovs til kartofler. hvordan vil i gøre?

Lady

Lady

949 indlæg
  • Skrevet

Gør jeg kun, hvis jeg har lavet en steg, så jeg kan bruge kraften derfra. Ellers smager det ikke af noget.
Har jeg lavet en steg (og vil have brun sovs), så hælder jeg kraften i en gryde (evt. skimmer den), kommer en passende mængde mælk (fløde, hvis man er til det) i, og kulør. Så koger jeg den op, og jævner, hvorefter jeg smager til med salt. Ganske simpelt.
Jeg ved, at Knorr er begyndt at lave en pulverversion af brun sovs. Har ikke prøvet den, så kan ikke fortælle, om den er god.

fairydee

fairydee

304 indlæg
  • Skrevet

Man kan også lave den ved at smelte lidt smør i en gryde og så putte mel i ("smørbolle". Herefter koger man det op med lidt mælk af gangen. Som smag kan man bruge kraften fra kødet (klart bedst) eller snyde lidt og bruge boullion.
Jeg synes personligt, at det er lækkert med svampe i brun sovs, men det kommer selvfølgelig an på, hvad man serverer det til

<3<3<3

<3<3<3

1173 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

Jeg tager altid den nemme udvej mht sovs.
Tag noget madlavningsfløde og kog op. Put fond i. Man kan få okse, kalve, kyllinge og ande fond i butikkerne, og så sovse kulør. Smag til med evt ketchup eller sambaoylec. Smide evt nogle stegte champignoner med. Mums, det er lækkert, og kræver ikke at du har lavet en stor steg til.

Seneste tråde

Mest populære tråde