1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Afhængig af likes

Afhængig af likes

Flowerpot

Flowerpot

71 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Det er en lidt svær tråd for mig at skrive, da det går tæt på. Men jeg er en af dem, der er blevet afhængig af sociale medier og debatsider,. Det er som om, at jeg er afhængig af at logge ind, læse og poste, men i virkeligheden er det super skidt for mig og jeg sletter ofte mine opslag igen, bliver paranoid over hvem, der nu har læst hvad. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal beskrive det, men det er virkelig en dårlig vane som ikke giver mig noget godt. Jeg kommer altid til at sammenligne mig med andre, og det er svært for der er altid nogen, der er mere sociale, aktive, pænere, har flere venner, får flere likes mm. Problemet er, at jeg er kommet ind i et mønster, hvor jeg bliver afhængig af folks (fremmede/perifere) opmærksomhed og kommentarer. jeg får et kick af at skrive med nye mennesker. Desværre bliver jeg også tilsvarende meget ulykkelig, ( føler mig forkert, mærkelig og fravalgt) , når de samme mennesker efter kort tid mister interessen igen. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er faktisk ikke ensom. Jeg har 4 veninder, jeg kan kontakte i byen jeg bor i, og har eogså kontakt med 4-5 venner i den by, jeg kommer fra. Har en kæreste og en søn, så der er flere nære og "ægte" mennesker i mit liv, der kan lide mig på godt og ondt. Jeg ved ikke helt, hvad jeg vil opnå med mit indlæg, måske høre nogle råd om hvordan jeg prioriterer anderledes og ikke bliver så opslugt af nettet og andre menneskers liv, at jeg begynder at vurdere kvaliteten af mit eget liv og værd ud fra andres opmærksomhed.
culpa

culpa

687 indlæg
  • Skrevet
Det er jo netop indrettet til at være afhængighedsskabende. Spørg dig selv hvad du overhovedet får ud af det? Det er jo ikke engang rigtig socialt, og jeg ser det som det bedste eksempel spild af tid. Slet det og så er problemet løst, og så kan du bruge tiden på noget rigtig socialt eller interessant.
1987-male

1987-male

3069 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Såh contrast, den ligger lige til højrebenet for dig :)) Du ved hvad jeg vil skrive, jeg ved hvad du vil skrive, men dit svar vil være mere nuanceret end mit, så håber at du kommer med det - især den der med, at den bedste måde er nok at sætte det sociale liv på standby på en eller anden måde, sådan så man ikke bliver eksponeret for de andres perfekte liv hele tiden. TS, det er et kæmpe skridt at du ser, at der er et problem. Det er 50% af vejen alene :) Den anden 50% - nu tænker jeg meget logisk & oversimpelt, men det er "bare" at gå ind på de statistikker der viser, at der er en sammenhæng mellem tid brugt på sociale medier og depression. Ergo: SOME=Depression. Der er endda lavet stats på, hvilke sociale medier der er de værste og hvilke der er neutrale. Instagram er den værste, Youtube er neutral. Så: ville du tage stoffer hvis du fik det gratis. Nej, hvorfor "tager" du så sociale medier? Fordi du søger anderkendelse? Jo, men søger du ikke også anderkendelse, når en gruppe veninder presser på for at du tager en bane, så de anderkender dig? Der siger du jo stadig nej, selvom du gerne vil anderkendes af dem. Så: Ser du den reelle fare, stopper du også. Og N.B. - jeg bruger også sociale medier, i høj grad, det er faktisk mit arbejde at køre PR gennem sociale medier for den virksomhed jeg nu arbejder for. Så jeg er OGSÅ i et dilemma, jeg får jeg får også smidt i hovedet hvad andre "opnår" hele tiden på mit feed, og jeg KOMMER til at se det, og ja, jeg BLIVER påvirket. Det ville være direkte løgn andet. Jeg er venner med en pige på fb, jeg ved ikke om jeg kan lide hende, følelser er en svær ting at sætte ord på, men når hun for nogle uger siden lavede et opslag hvor der stod "i forhold med..." så følte jeg noget. Om jeg ville i forhold med hende? Nej. Om jeg ville i seng med hende? Nej. Om jeg ville være venner med hende? Nej. Alligevel følte jeg noget. "han er bedre end mig". Jeg trykkede på hans profil og var selv ret overrasket at jeg tænkte SÅ negativt pludselig. "møgdyr" mens tankerne & følelserne bare tog fat på urinsinktet "hvem af os er stærkest". Så på baggrund af et skide opslag fra hende, var jeg over i følelserne "jeg er da bedre end ham, men hvorfor er jeg og hende ikke sammen så, ikke at jeg gerne vil være sammen med hende, men stadig hvorfor er vi ikke sammen, når jeg er bedre end ham". En totalt unødvendig negativ bølge af følelser i kroppen, der kunne være undgået. Så: Sig til dig selv: Ønsker jeg disse følelser? Nej, så begræns din "på" tid. Min er begrænset til, hvor jeg spørger mig selv "er det her vigtigt" Er svaret ja, fordi det er arbejde eller jeg har ikke tjekket messenger i dag, så tjekker jeg den da, men ellers er mit brug derinde sat til et minimum. Det kræver vilje, men det kan lade sig gøre, hvis man vil det, som med alt andet afhængighed.
Miss J

Miss J

128 indlæg
  • Skrevet
Tanken med vampyrsystemerne har nok heller aldrig været,at gøre folk lykkeligere nok nærmere det modsatte,og medvirke til et større forbrug,og så til,at kontrollere os på kryds,og tværs,da vores efterladenskaber bliver forevigt i de systemer(tilmed efter de slettes)tiden tages fra de ting,der virkelig har betydning,og mange vil blive ulykkelige,når de ser tilbage på al den tid de har spildt på,at leve i en illusion

Seneste tråde